Zašto ste odabrali baš taj nick?
- Evil Xander
- dr_gonzo
Droga nije važna nego pisanje...uz Bukowskog najbolje koje sam čitaoA$H wrote:nismo ni sumnjali..vazno da ima veze sa drogom..![]()
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- Wendigo
malo sam proučavao folklor i mitologiju sjevernoameričkih indijanaca (anglokinska "šumska" plemena), naletio na njihovu verziju "boogymana" i još par stvari o kojima mi se sad neda pisati, svidjelo mi se i taman sam negdje u to vrijeme otkrio horrorhr forum i odlučio se registrirati pod tim nickom. inače, na nekim siteovima se regam sa istim nickom samo što dodam slovo r na kraju pa zadnja četiri slova u nicku tvore moje ime. 
- Knatchbull
- metallicat
pomislila sam još prije da si po onom filmu wendigo, sad mi je lakšeWendigo wrote:malo sam proučavao folklor i mitologiju sjevernoameričkih indijanaca (anglokinska "šumska" plemena), naletio na njihovu verziju "boogymana" i još par stvari o kojima mi se sad neda pisati, svidjelo mi se i taman sam negdje u to vrijeme otkrio horrorhr forum i odlučio se registrirati pod tim nickom. inače, na nekim siteovima se regam sa istim nickom samo što dodam slovo r na kraju pa zadnja četiri slova u nicku tvore moje ime.

- Asfodel
- bakero
svoj nick dobio po legendarnom nogometašu barcelone Jose Mariji Bakeru...nemam nikakve veze s tipom osim što igram nogomet (valjda slično igramo il tako nešto) uglavnom eto, smiješno pomalo, niti ličimo niti išta....
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.
- Scarface
Asfodel wrote:Ja sam mislila da se netko u Pet Sematary zvao Wendigo
Sigurno se to ime spomenilo s obziron da se tu radi o indijanskom groblju, pa ti ostalo u glavi ka ime lika.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Wendigo
nije se direktno spominjalo u filmu (za knjigu neznam), al ima veze pošto neka plemena/kulture wendiga tumače između ostalog i kao zloduha koji opsjeda mrtve..Ghostface wrote:Asfodel wrote:Ja sam mislila da se netko u Pet Sematary zvao Wendigo
Sigurno se to ime spomenilo s obziron da se tu radi o indijanskom groblju, pa ti ostalo u glavi ka ime lika.
- Scarface
Wendigo wrote:nije se direktno spominjalo u filmu (za knjigu neznam), al ima veze pošto neka plemena/kulture wendiga tumače između ostalog i kao zloduha koji opsjeda mrtve..Ghostface wrote:Asfodel wrote:Ja sam mislila da se netko u Pet Sematary zvao Wendigo
Da, inače, nije li njegovo izvorno ime u biti Windigo?
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Wendigo
neki ga i tako zovu, ima ih u x varijacija od kanade i velikih jezera na sjeveru SAD-a, pa čak do meksika i gvatemale što govori da su i asteci i maje imali svoju verziju.Ghostface wrote:Wendigo wrote:nije se direktno spominjalo u filmu (za knjigu neznam), al ima veze pošto neka plemena/kulture wendiga tumače između ostalog i kao zloduha koji opsjeda mrtve..Ghostface wrote:
- Scarface
Wendigo wrote:neki ga i tako zovu, ima ih u x varijacija od kanade i velikih jezera na sjeveru SAD-a, pa čak do meksika i gvatemale što govori da su i asteci i maje imali svoju verziju.Ghostface wrote:Wendigo wrote: nije se direktno spominjalo u filmu (za knjigu neznam), al ima veze pošto neka plemena/kulture wendiga tumače između ostalog i kao zloduha koji opsjeda mrtve..
Puno češće san čuja za Windigo, toliko više da san pomislija da je Wendigo neispravno. U Zagoru recimo imaš Wendiga boga zla, i Windiga, baš to pravo iznakaženo zvjeroliko biće, u biti oba su samo različite interpretacije (konkretno u Zagoru samo se ovaj prvi doista pojavija).
- Wendigo
mislim da indijanci baš izgovaraju windigo. ima na wikipediji brijem..Ghostface wrote:Wendigo wrote:neki ga i tako zovu, ima ih u x varijacija od kanade i velikih jezera na sjeveru SAD-a, pa čak do meksika i gvatemale što govori da su i asteci i maje imali svoju verziju.Ghostface wrote:
Puno češće san čuja za Windigo, toliko više da san pomislija da je Wendigo neispravno. U Zagoru recimo imaš Wendiga boga zla, i Windiga, baš to pravo iznakaženo zvjeroliko biće, u biti oba su samo različite interpretacije (konkretno u Zagoru samo se ovaj prvi doista pojavija).