Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Knatchbull

Post by Knatchbull » 19 Jan 2008, 15:46

The Thing
Ovako se rade pravi suspense horrori :prayer:
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Boby

Post by Boby » 19 Jan 2008, 15:53

Unreal wrote:
Boby wrote:"Black Christmas"

Nažalost, pogledal sam remake a orginal ostaje nepogledan. Neovisno o tome koliko je orginal možda bolji ovaj remake nije loš film. Nekima je smetalo objašnjavanje ubojičinog podrijetla a meni je to upravo najbolji elemement filma. Kada mu se već ime spominje u svakoj petoj rečenici zašto ne bi gledatelj ponešto i saznao o ubojici. A upravo su mi i najzastrašujuće one scene u kojima je prikazana poremećana obitelj s kojom je živio. Mislim da bi film bio puno gori da se je sveo samo na ubijanje onih ženski; ova pozadinska priča ga je učinila nečim više od bezumog gomilanja trupala. Za pohvalu je i kaj su uspjeli Božićnu atmosferu učiniti morbidnom i stravičnom
Dakle, film kao film mi je OK iako niš posebno; Zombiev "Halloween" je puno bolji. Ostaje mi još pogledati orginal
U orginalu je baš meni stravično što ne znaš ništa o ubojci i ne vidiš ga,jedino znaš da se radi o poremečenoj osob,a backstory više manje ostaje mašti gledatelja.Remeak još nisam gledao,ali svakako znam da bi bilo puno bolje ne dirati orginal sa nastavcima ili bilo čime sličnim.
Znam da se većini sviđa kada se ništa ne zna o ubojicama ali to je formula koja je već bezbroj puta isporbavana kroz par desetljeća i ne vidim nikakvog smisla da ju se non stop ponavlja. Ovaj novi fenomen objašnjavanja meni nije mrzak; osviježava mi cijeli žanr. Jedino kaj sve do sada (barem od onog kaj sam ja vidio) nitko to nije u potpunosti uspješno obavio i sve realistički prikazao ali budući da je riječ o slasherima za cijeli taj koncepta objašnjavanja se ne bi trebali ni stavljati previsoki standardi

Boby

Post by Boby » 19 Jan 2008, 15:58

jigsaw wrote:Halloween H20: 20 Years Later (1998) - 3,1/5

http://recenzijefilmova.blog.hr/2008/01 ... html#dan19
Ne kužim te za ovo da se saznaje da zna voziti. Pa tip vozi i u jedinici, petici i šestici

GreenHornet

Post by GreenHornet » 19 Jan 2008, 16:02

da,i to dosta dobro vozi u petici... :lol:
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

jigsaw

Post by jigsaw » 19 Jan 2008, 16:38

Boby wrote:
jigsaw wrote:Halloween H20: 20 Years Later (1998) - 3,1/5

http://recenzijefilmova.blog.hr/2008/01 ... html#dan19
Ne kužim te za ovo da se saznaje da zna voziti. Pa tip vozi i u jedinici, petici i šestici
Must have missed it...sorry... :oops:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 19 Jan 2008, 16:55

GreenHornet wrote:da,i to dosta dobro vozi u petici... :lol:
ne da vozi, nego razvozi ostale po dućanima :lol: :lol: :lol:

Unreal

Post by Unreal » 19 Jan 2008, 16:56

Boby wrote: Znam da se većini sviđa kada se ništa ne zna o ubojicama ali to je formula koja je već bezbroj puta isporbavana kroz par desetljeća i ne vidim nikakvog smisla da ju se non stop ponavlja. Ovaj novi fenomen objašnjavanja meni nije mrzak; osviježava mi cijeli žanr. Jedino kaj sve do sada (barem od onog kaj sam ja vidio) nitko to nije u potpunosti uspješno obavio i sve realistički prikazao ali budući da je riječ o slasherima za cijeli taj koncepta objašnjavanja se ne bi trebali ni stavljati previsoki standardi
Da,ali ovdje apsolutno ne znaš ništa o njemu nemaš nikakvih podataka kaj je učinio u prošlosti ili koj je on zapravo. U Friday the 13th part 2,My Bloody Valentinu i čak Halloweenu smo barem gdje koliko dobili neku površinsku priču o ubojci,a ne išli dublje istraživat ubojca kao u Silent Night, Deadly Night(to mi je več dobar film gdje se ide u um ubojce). U orginalnom Black Christmasu je ubojca jedino manijak koj je ušao u kuču sakrio se na tavan,počeo raditi bizzarne pozive i ubijat žrtve jednu po jednu. Čak mu se ni faca nikada ne prikaže,jedino mu vidš oko na trenutak. To meni ovdje ispalo više nego genijalno i drago mi je da nisu istražili ubojcu.Novu verziju još nisam gledao pa neču srati trenurno,ali jedna je original :wink: BTW svakako pogledaj si orginal ako imš prilku.

Boby

Post by Boby » 19 Jan 2008, 17:15

Unreal wrote:
Boby wrote: Znam da se većini sviđa kada se ništa ne zna o ubojicama ali to je formula koja je već bezbroj puta isporbavana kroz par desetljeća i ne vidim nikakvog smisla da ju se non stop ponavlja. Ovaj novi fenomen objašnjavanja meni nije mrzak; osviježava mi cijeli žanr. Jedino kaj sve do sada (barem od onog kaj sam ja vidio) nitko to nije u potpunosti uspješno obavio i sve realistički prikazao ali budući da je riječ o slasherima za cijeli taj koncepta objašnjavanja se ne bi trebali ni stavljati previsoki standardi
Da,ali ovdje apsolutno ne znaš ništa o njemu nemaš nikakvih podataka kaj je učinio u prošlosti ili koj je on zapravo. U Friday the 13th part 2,My Bloody Valentinu i čak Halloweenu smo barem gdje koliko dobili neku površinsku priču o ubojci,a ne išli dublje istraživat ubojca kao u Silent Night, Deadly Night(to mi je več dobar film gdje se ide u um ubojce). U orginalnom Black Christmasu je ubojca jedino manijak koj je ušao u kuču sakrio se na tavan,počeo raditi bizzarne pozive i ubijat žrtve jednu po jednu. Čak mu se ni faca nikada ne prikaže,jedino mu vidš oko na trenutak. To meni ovdje ispalo više nego genijalno i drago mi je da nisu istražili ubojcu.Novu verziju još nisam gledao pa neču srati trenurno,ali jedna je original :wink: BTW svakako pogledaj si orginal ako imš prilku.
Svakako bum ga pogledal ak ga kod nas uvezu jer ne skidam filmove s neta. A zasigurno je orginal bolji; tak to inače ide ali za remake (kada su ga već krenuli raditi) ova pozadinska priča i nije tak loša ideja. U filmu ionak ženske svako malo spominju Billy ovo Billy ono pa bi ispalo i smiješno da na kraju od Billya ništa.
Meni najstrašnija scena događa se dok tip još živi s obitelji; da previše ne spoilam reći ću samo da se odvija za vrijeme njegova posljednjeg Božića s obitelji kada stvari skroz izmaknu kontroli

Unreal

Post by Unreal » 19 Jan 2008, 21:16

The Hitcher(orginal sa Rutger Hauerom)-odličan i zabavan film u svakom pogledu. Napeta radnja,dobra akcija i scene potjere,zakon negativac,glavni junak do kojeg ti je stalo i prejeben ugođaj.
Ocjena 5/5

jigsaw

Post by jigsaw » 19 Jan 2008, 21:49

Unreal wrote:The Hitcher(orginal sa Rutger Hauerom)-odličan i zabavan film u svakom pogledu. Napeta radnja,dobra akcija i scene potjere,zakon negativac,glavni junak do kojeg ti je stalo i prejeben ugođaj.
Ocjena 5/5
To te ja pitam...legendaran i super film... :wink: 8)

AlabamaSmokeOne

Post by AlabamaSmokeOne » 19 Jan 2008, 23:17

Inferno - puno losije nego suspirium..jos moram sad la terza madre pogledat

jigsaw

Post by jigsaw » 20 Jan 2008, 01:20

Boby

Post by Boby » 20 Jan 2008, 02:06

"Wind Chill"

U redu film za jednom pogledati. Konfuzna radnja mi je svako malo budila deja vu osjećaj. Sve je to na sličan način već prije viđeno i ne nudi ništa novo ili bolje od već viđenog. Ipak, film se može pohvaliti s pristojno razrađenim likovima i simpatičnim glumcima što je pravo osviježenje s obzirom na uobičajene uloge za ovakav tip filma. Scenarij mi je također zadovoljavajuć. Neke od scena uspjevaju biti jezovite a zimski pejzaž je uvijek oku ugodan pa i onda kada nosi smrt

Ghrall

Post by Ghrall » 20 Jan 2008, 11:13

I am legend - Sasvim zadovoljavajuče djelo po meni.Jedino su me malo smetali CGI efekti.Baš kao da su iz neke igre došli.6/10

Truba

Post by Truba » 20 Jan 2008, 12:05

Helrejzer 8
:lol:

sam za sebe filmić je dobar... ali kao nastavak je truba :oops:

niđe glavnih zbog kojih gledamo film... pinhead cenobiti i ostali :twisted:
www.lasetta.net :axe:

Post Reply