Ovako se rade pravi suspense horrori
Koji ste horror zadnji gledali?
- Knatchbull
- Boby
Znam da se većini sviđa kada se ništa ne zna o ubojicama ali to je formula koja je već bezbroj puta isporbavana kroz par desetljeća i ne vidim nikakvog smisla da ju se non stop ponavlja. Ovaj novi fenomen objašnjavanja meni nije mrzak; osviježava mi cijeli žanr. Jedino kaj sve do sada (barem od onog kaj sam ja vidio) nitko to nije u potpunosti uspješno obavio i sve realistički prikazao ali budući da je riječ o slasherima za cijeli taj koncepta objašnjavanja se ne bi trebali ni stavljati previsoki standardiUnreal wrote:U orginalu je baš meni stravično što ne znaš ništa o ubojci i ne vidiš ga,jedino znaš da se radi o poremečenoj osob,a backstory više manje ostaje mašti gledatelja.Remeak još nisam gledao,ali svakako znam da bi bilo puno bolje ne dirati orginal sa nastavcima ili bilo čime sličnim.Boby wrote:"Black Christmas"
Nažalost, pogledal sam remake a orginal ostaje nepogledan. Neovisno o tome koliko je orginal možda bolji ovaj remake nije loš film. Nekima je smetalo objašnjavanje ubojičinog podrijetla a meni je to upravo najbolji elemement filma. Kada mu se već ime spominje u svakoj petoj rečenici zašto ne bi gledatelj ponešto i saznao o ubojici. A upravo su mi i najzastrašujuće one scene u kojima je prikazana poremećana obitelj s kojom je živio. Mislim da bi film bio puno gori da se je sveo samo na ubijanje onih ženski; ova pozadinska priča ga je učinila nečim više od bezumog gomilanja trupala. Za pohvalu je i kaj su uspjeli Božićnu atmosferu učiniti morbidnom i stravičnom
Dakle, film kao film mi je OK iako niš posebno; Zombiev "Halloween" je puno bolji. Ostaje mi još pogledati orginal
- Boby
Ne kužim te za ovo da se saznaje da zna voziti. Pa tip vozi i u jedinici, petici i šesticijigsaw wrote:Halloween H20: 20 Years Later (1998) - 3,1/5
http://recenzijefilmova.blog.hr/2008/01 ... html#dan19
-
GreenHornet
- jigsaw
Must have missed it...sorry...Boby wrote:Ne kužim te za ovo da se saznaje da zna voziti. Pa tip vozi i u jedinici, petici i šesticijigsaw wrote:Halloween H20: 20 Years Later (1998) - 3,1/5
http://recenzijefilmova.blog.hr/2008/01 ... html#dan19
-
Unreal
Da,ali ovdje apsolutno ne znaš ništa o njemu nemaš nikakvih podataka kaj je učinio u prošlosti ili koj je on zapravo. U Friday the 13th part 2,My Bloody Valentinu i čak Halloweenu smo barem gdje koliko dobili neku površinsku priču o ubojci,a ne išli dublje istraživat ubojca kao u Silent Night, Deadly Night(to mi je več dobar film gdje se ide u um ubojce). U orginalnom Black Christmasu je ubojca jedino manijak koj je ušao u kuču sakrio se na tavan,počeo raditi bizzarne pozive i ubijat žrtve jednu po jednu. Čak mu se ni faca nikada ne prikaže,jedino mu vidš oko na trenutak. To meni ovdje ispalo više nego genijalno i drago mi je da nisu istražili ubojcu.Novu verziju još nisam gledao pa neču srati trenurno,ali jedna je originalBoby wrote: Znam da se većini sviđa kada se ništa ne zna o ubojicama ali to je formula koja je već bezbroj puta isporbavana kroz par desetljeća i ne vidim nikakvog smisla da ju se non stop ponavlja. Ovaj novi fenomen objašnjavanja meni nije mrzak; osviježava mi cijeli žanr. Jedino kaj sve do sada (barem od onog kaj sam ja vidio) nitko to nije u potpunosti uspješno obavio i sve realistički prikazao ali budući da je riječ o slasherima za cijeli taj koncepta objašnjavanja se ne bi trebali ni stavljati previsoki standardi
- Boby
Svakako bum ga pogledal ak ga kod nas uvezu jer ne skidam filmove s neta. A zasigurno je orginal bolji; tak to inače ide ali za remake (kada su ga već krenuli raditi) ova pozadinska priča i nije tak loša ideja. U filmu ionak ženske svako malo spominju Billy ovo Billy ono pa bi ispalo i smiješno da na kraju od Billya ništa.Unreal wrote:Da,ali ovdje apsolutno ne znaš ništa o njemu nemaš nikakvih podataka kaj je učinio u prošlosti ili koj je on zapravo. U Friday the 13th part 2,My Bloody Valentinu i čak Halloweenu smo barem gdje koliko dobili neku površinsku priču o ubojci,a ne išli dublje istraživat ubojca kao u Silent Night, Deadly Night(to mi je več dobar film gdje se ide u um ubojce). U orginalnom Black Christmasu je ubojca jedino manijak koj je ušao u kuču sakrio se na tavan,počeo raditi bizzarne pozive i ubijat žrtve jednu po jednu. Čak mu se ni faca nikada ne prikaže,jedino mu vidš oko na trenutak. To meni ovdje ispalo više nego genijalno i drago mi je da nisu istražili ubojcu.Novu verziju još nisam gledao pa neču srati trenurno,ali jedna je originalBoby wrote: Znam da se većini sviđa kada se ništa ne zna o ubojicama ali to je formula koja je već bezbroj puta isporbavana kroz par desetljeća i ne vidim nikakvog smisla da ju se non stop ponavlja. Ovaj novi fenomen objašnjavanja meni nije mrzak; osviježava mi cijeli žanr. Jedino kaj sve do sada (barem od onog kaj sam ja vidio) nitko to nije u potpunosti uspješno obavio i sve realistički prikazao ali budući da je riječ o slasherima za cijeli taj koncepta objašnjavanja se ne bi trebali ni stavljati previsoki standardiBTW svakako pogledaj si orginal ako imš prilku.
Meni najstrašnija scena događa se dok tip još živi s obitelji; da previše ne spoilam reći ću samo da se odvija za vrijeme njegova posljednjeg Božića s obitelji kada stvari skroz izmaknu kontroli
- jigsaw
- AlabamaSmokeOne
- jigsaw
- Boby
"Wind Chill"
U redu film za jednom pogledati. Konfuzna radnja mi je svako malo budila deja vu osjećaj. Sve je to na sličan način već prije viđeno i ne nudi ništa novo ili bolje od već viđenog. Ipak, film se može pohvaliti s pristojno razrađenim likovima i simpatičnim glumcima što je pravo osviježenje s obzirom na uobičajene uloge za ovakav tip filma. Scenarij mi je također zadovoljavajuć. Neke od scena uspjevaju biti jezovite a zimski pejzaž je uvijek oku ugodan pa i onda kada nosi smrt
U redu film za jednom pogledati. Konfuzna radnja mi je svako malo budila deja vu osjećaj. Sve je to na sličan način već prije viđeno i ne nudi ništa novo ili bolje od već viđenog. Ipak, film se može pohvaliti s pristojno razrađenim likovima i simpatičnim glumcima što je pravo osviježenje s obzirom na uobičajene uloge za ovakav tip filma. Scenarij mi je također zadovoljavajuć. Neke od scena uspjevaju biti jezovite a zimski pejzaž je uvijek oku ugodan pa i onda kada nosi smrt
-
Ghrall