john_constantine wrote:copycat wrote:hitman_4 wrote:

socijalizam naveća glupost (osim vezano za zdravlje, tu bi svatko trebao imati ista prava bezobzira na sve)
Bitno je da svaki čovjek je plačen prema vrijednosti svog rada, tj. da svako može raditi i tko više radi više zaradi.
he, treba vidjeti Staljina i njegov socijalizam.

Ma stvar je u tome da je socijalizam lijepo zamišljen, ali su problem diktatori koji to provode, i njihovo viđenje socijalizma koje na kraju ne ispadne tako kako je zamišljeno. Tipa seljaci proizvode hranu za grad, a opet im ostane za hranu i pristojan život, i uzvrat dobivaju nešto od grada. A na kraju ispadne da grad uzme sve od seljaka što je uzgojio i pusti ih da crknu od gladi, smrznu od zime i jedu vlastitu djecu.
Nisam pretjerano upoznat s Chavezom, samo znam da nije baš bio na pozitivnom glasu. A čitam ovaj članak o trenutnom stanju u državi i mislim si da kod nas nije tako loše.
A ovo za posao, da, to bi trebalo biti, ali nažalost, gadovima je uvijek najbolje kao Gerard Depardieu.
Stvar je u tomu da niti jedan politični pokret nije u praksi kakav u teoriji i niti jedan neće biti dobar jer ga je čovjek osmislio.
Znači koliko god dobar u teoriji neki pokret bio (npr socijalizama, kapitalizam, demokracija...itd) u praksi nikada i ama baš nikad neće funkcionirati kao u teoriji i tko misli drugačije je u teškom obliku ludila.
Ljudi kada okuse moć, ne novac, već isključivo moć postanu zvijeri i zaborave na svoju funkciju.
To je moje mišljenje kao filozof jer sam sve čitala i znam kako je svaki taj politički pokret drugačije funkcionirao u stvarnosti..
Meni je najbitnije da svaki čovjek ima pravo na zdravstvo...
Vratili smo se kao narod u vrijeme rimljanja kada se sve mrtvo i živo oporezivalo.. znači povjest se ponavlja.. kapitalizam nikad nije umro već uvijek i stalno je opstojao i opstat će uvijek u sijeni bilo kojeg novog budućeg političkog pokreta. Kapitalizam je vječan tj. sve dok plaćam za vodu.