Koju ste knjigu zadnju čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
Scarface

Re: Koju ste knjigu zadnju čitali?

Post by Scarface » 24 Apr 2011, 19:17

@boyko- da, Diablo je super, mada ima još knjiga, al neprevedenih, triba to naručit priko amazona.

ot: Dan Wells- Ja Nisam Serijski Ubojica- zanimala me tematika jer je na neki način bliska mojoj knjizi, al ovo je jednostavno razočaravajuće. I nije baš neka analiza profila serijskih ubojica, više građenje slave na fazonu Dextera Jeffa Lindseya. Loše.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Ašow

Post by Ašow » 24 Apr 2011, 19:44

hah, meni stoji u redu za citanje. buem ju napikirao iduci tjedan
--------
Last.fm

john_constantine

Post by john_constantine » 13 May 2011, 17:56

Robert E. Horward - Solomon Kane - jako odličan roman, stvarno uzbudljiv, napet i zabavan roman prepun akcije, nasilja, čudovišta, razbojnika, kanibala i vampira. Priče koje opisuju njegove pustolovine kroz Afriku i neke dijelove izvan Afrike, vjerski fanatik koji se bori za nevine, toliko da postane opsjednut time i ne odustaje dok ne napravi svoj zadatak, ubije čudovište, osveti žrtvu ili spasi nevinu osobu. Opisi su jako dobri, ali zahtijeva se pažljivo čitanje jer se lako zagubiti u radnji... Ma vrhunski roman, šteta što je kratak... Baš poželiš još. Odličan potez od Nexusa.
Michel puši karu.

Hec

Post by Hec » 18 May 2011, 01:29

cactus wrote:Veliki misteriji u prošlosti (2004)
Grupa autora se pozabavila sa preko 90 misterija i to je napravila detaljno,gdje svaka priča ima poćetak,kraj i brdo podataka o događaju,likovima i onim što je vezano uz to.
Misterionih događaja ima raznih; Nestalo nacističko blago,potonuće Titanica,Napoleon,Shakespear,Dracula,Jack trbosjek i puno još drugih tema ili objašnjenja za likove i događaje o kojima smo samo načuli:porijeklo priče o Williamu Tellu i jabuci,Lady Godivi,prvom romanu E. A.Poa....
U svakom slučaju zanimljiva i intrigantna knjiga za opuštanje.
jooj to imam u kolekciji a nikak da dodje na red... e sad si me podsjetio bas cu pocet danas
"Six strings to cover fear..."

Ašow

Post by Ašow » 20 May 2011, 19:08

Image

Mislim da se negdje u magli sjećam epizode, al sam ju i pročitao sad.
Dobra i nadasve morbidna epizoda.
--------
Last.fm

Svarog

Post by Svarog » 29 May 2011, 10:55

Henry James - The turn of the screw
Well, is it not said: See a pin and pick it up, and all day long you'll have a pin

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 29 May 2011, 11:21

Ja sam konačno završio The Fall of Hyperion. Fantastična knjiga, čak mi bolja nego prvi dio, Hyperion.

Asfodel

Post by Asfodel » 31 May 2011, 19:12

Choke - wee čitala poglavlje-dva na dan, ne znam koliko mi je dugo trebalo (još je i komp bio x puta u kvaru pa nije bilo svaki dan), al ukratko.. dugo :lol: Recept je da knjiga ne bude abnormalno napeta (po mom ukusu) i može se zajedno s učenjem bez da se polakomim za još i još :supz: Uglavnom, lagana i prezabavna knjiga s dosta twisted ideja. Usput, odsad ću se svaki put štrecnuti kad kupujem farbe za kosu pitajući se jel neki debil prebacio sadržaj jedne u drugu :lol: . Mogu sad i film konačno gledati.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wendigo

Post by Wendigo » 06 Jun 2011, 09:19

Victor Crowley wrote:Ja sam konačno završio The Fall of Hyperion. Fantastična knjiga, čak mi bolja nego prvi dio, Hyperion.
i ja sam konačno dovršio, prije 2 dana. fanatastična knjiga. najbnolji SF koji sam pročitao, definitivno... 8)
sad... nemrem reći koja mi je bolja jer ih gledam kao cjelinu.

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 06 Jun 2011, 10:51

A je, povezane su. No u drugoj dolazi do borbe a to mi se sviđa i mali milijun iznenađenja, kao što i sam znaš. :) Sad treća slijedi, dok prođu ispitni rokovi.

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Jun 2011, 17:38

Gozba vrana - i tako, dovršio i četvrtu knjigu iz song of ice and fire. Kvragu, teško ću se vratiti drugim knjigama... :toimonster: Malo dosadan početak, naročito dijelovi s lignjunima, ali kasnije postaje zanimljivo. Šteta što nema svih likova, pa se mora čekati drugi dio knjige. Ali izvrstan završetak kao i obično, koji ostavlja bez daha...
SpoilerShow
Naročito mi je žao Brienne. :( Mislio sam da će ju Cat poštedjeti, a izgleda je postala okrutno mrtvo čudovište... A predobro kako je Jaime odjebao sestru na kraju koja se sama uništila... baš moćan završetak.

Ali kvragu, nervira što treba toliko godina čekati do sljedećih knjiga...
Michel puši karu.

Svarog

Post by Svarog » 08 Jun 2011, 20:49

John Dunning - Knjižareva smrt.
Ništa posebno detektivski roman. Za mozak na pašu i opuštanje.

Mislim da sada idem na ponovno iščitavanje ASOIAF-a
Well, is it not said: See a pin and pick it up, and all day long you'll have a pin

Wendigo

Post by Wendigo » 09 Jun 2011, 07:59

john_constantine wrote:Gozba vrana - i tako, dovršio i četvrtu knjigu iz song of ice and fire. Kvragu, teško ću se vratiti drugim knjigama... :toimonster: Malo dosadan početak, naročito dijelovi s lignjunima, ali kasnije postaje zanimljivo. Šteta što nema svih likova, pa se mora čekati drugi dio knjige. Ali izvrstan završetak kao i obično, koji ostavlja bez daha...
SpoilerShow
Naročito mi je žao Brienne. :( Mislio sam da će ju Cat poštedjeti, a izgleda je postala okrutno mrtvo čudovište... A predobro kako je Jaime odjebao sestru na kraju koja se sama uništila... baš moćan završetak.

Ali kvragu, nervira što treba toliko godina čekati do sljedećih knjiga...
SpoilerShow
i ja bi se ponašao kao cat da mi se sve to desilo... u stvari, bio bih još okrutniji. :lol:
a cersei ima daleko najjača poglavlja u 4. knjizi.

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Jun 2011, 08:21

SpoilerShow
da, samo što je Cat kroz tri knjige uvijek bila mlak lik, ono, htjela bi se izboriti, ali je preslaba za to iako je spasila Brana, i prerezala grlo onom "debilu"... A baš sam se ono veselio što će Brienne susresti Cat, misleći da će ju poštedjeti i razumjeti... he, bar je umrla kao djevica :mrgreen:
da, Cersei ima definitivno najjača poglavlja, naročito pri kraj, preodlično i napeto s brutalnim preokretom. To volim kod te knjige, tu napetost, neočekivanost i sulude preokrete.
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 09 Jun 2011, 08:35

SpoilerShow
tko kaže da je umrla? :)

Post Reply