Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Dragonrage

Post by Dragonrage » 02 Aug 2007, 15:08

Die Hard 5/5 - Mladoliki Bruce Willis u ulozi koja je od njega stvorila - Bruce Willisa. John McClane, vjerojatno jedna od najpoznatijih filmskih (anti) junaka i policajaca svih vremena, krivi čovjek na krivom mjestu u krivo vrijeme. Čovjek od malo riječi, ali zato jak na djelima, koji zna "ubosti" svog protivnika tamo gdje najviše boli, što sarkastičnim upadicama što svojim pištoljem ili šakama. A tu je i fenomenalni Alan Rickman kao također jedan od najpoznatijih filmskih negativaca ikada - Hans Gruber. Taj lik se čak nalazi na 46 mjestu AFI-ine liste 50 najboljih negativaca svih vremena. A da ne spominjem sve ostale likove. Svaki od tih likova ima neku svoju priču, neku svojku ulogu u radnji, i svaki je s vremenom postao jedinstven i zapamćen, krenuvši od umišljenog Ellisa, nespretnog kapetana Dwaynea T. Robinsona, preko Karla, Hansovog razbijača koji izgleda ko Christopher Lambert, pa do glupih agenata Johnson...koji BTW nisu u rodu. Sve u svemu bezvremenski film koji ni nakon nekoliko 10-aka gledanja nije posao dosadan ili izlizan, dapače...vuče na još.

Die Hard 2: Die Harder 4/5 - Nešto slabiji ali ne zato i znatno lošiji nastavak. Ono zbog čega je taj film slabiji od originala je zbog toga što mu nedostaje originalnosti. Radnja je naime ostala gotov identična onoj iz originala. McClane se opet bavi sam samcat sa teroristima, radnja se opet odvija za Božić samo je malo proširena i smještena drugo mjesto - aerodrom. No unatoč tome filmu ne nedostaje uzbuđenja. Akcija je ovaj puta nešto nabrijanija, žešća, a i humora ima nešto više. Također tu su i mnogi popratni likovi iz originala (novinar Richard Thornburg, McClaneova žena i Sgt. Al Powell). Bruce Willis ko Bruce Willis...u svom elementu i opet mlati negativce svom žestinom. Ovaj nastavak je inače pun nelogičnosti, no kako je i sam redatelj priznao, sve te stvari su namjerno ubačene u film i oni (autori) su svjesni njih, ali to je jednostavno bilo nužno za funkcionalnost priče. Inače u ovom filmu jedno od svojih prvih pojavljivanja na filmu je imao i Robert Patrick, koji je već naredne godine odradio ulogu koja mu je izgradila daljnju karijeru, onu Terminatora T-1000. A tu je i John Leguizamo, također u jednom od svojih najranijih pojavljivanja na filmu. Bilo kako bilo, iako manje originalan od prvog filma, ali ipak iznimno dobar i gledljiv nastavak koji se može pohvaliti sa nekoliko izvrsnih scena za pamćenje (fajt na krilu, katalpultiranje iz eksplodirajućeg aviona itd.).

Die Hard: With a Vengeance 5/5 - Die Hard serijal je gotovo identičan Indiana Jonse serijalu. Prvi film je bio izvrstan, bezvremenski, drugi je nešto slabiji, i "najlošiji" u trilogiji, dok je posljednji fenomenalan, najžešći i najzabavniji te gotovo i mrvicu bolji od samog originala. Nijemci su ponovno negativci, kao i u originalu, a tu je i novi lik koji pravi društvo našem starom znancu John McClaneu. Radi se o potpuno drugačijem nastavku, koji je odveo taj serijal u jednom drugačijem smjeru, no ipak zadržao karakteristiku Die Hard filmova - Bruce Willisa koji je i dalje do grla sa teroristima. No ovaj puta kao što rekoh nije sam, već je dobio i društvo u obliku Samuel L. jacksona u ulozi Zeusa Carvera. Priča je iznimno pametna i napeta, te "ukrašena" sa nekoliko izvrsnih preokreta i nudi nam fenomenalnu vožnju od prve pa do posljednje minute. Također, ovaj nastavak se izvrsno nadovezuje na original, tako što je gl. negativac zapravo brat Hansa Grubera kojeg je izvrsno odigrao Jeremy Irons, pa radnja tako djelomično ima veze i sa originalom. Zanimljivo, John McTiernan je želio da Simona Grubera odigra Sean Connery, no ovaj je to na žalost odbio ne želeći igrati tako dijaboličnog negativca. Božićno vrijeme je ovaj put zamjenjeno "babljim ljetom" što je filmu dalo malo drugačiji štih, a neki popratni likovi iz prethodnih filmova, kao npr. McClaneova žena, iritantni novinar i Sgt. Al Powell su izbačeni, ali nimalo ne nedostaju. Sve u svemu izvrstan nastavak izvrsnog akcijskog serijala.

Sad sam spreman za Die Hard 4: Live Free or Die Hard...koji se gleda danas... :beevil: :beevil: :beevil: :supz: :supz: :supz: :D :D :D

Aryx

Post by Aryx » 02 Aug 2007, 19:29

Judge Dredd 7/10 odlican akcijski film po comicu prepun sira XD u gota love it 8)
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

elrania

Post by elrania » 02 Aug 2007, 20:24

groundhog day
lijep film, dirljiv, ali stat cu na tome
jednom sam vidjela poceak na tvu, ali nisam imala vremena odgledati ostatak i onda mi ga frend uvali pred par mj govoreci kako je film predobar, da ga je gledao nebrojeno puno puta itd. i da mi se mora svidjeti...
ocekivah nesto spektakularno nakon ovog uvoda, ali nisam se bas previse iznenadila... tipican obieljski film za vrijeme oko blagdana

sad se premisljam dal da pogledam jos jedan il da cekam alone in the dark na tvu :mrgreen: :lol:

Aryx

Post by Aryx » 02 Aug 2007, 20:26

uff nisam gledao alone in the dark ali cuo sam da je pravi horror doslovce :D tako je los

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Aug 2007, 20:30

Aryx wrote:Judge Dredd 7/10 odlican akcijski film po comicu prepun sira XD u gota love it 8)
meni bi bio bolji da nema idiotskog glumca Roba Schneidera. Taj ljigavac mi pokvari svaku scenu svojom pojavom. :wink: Ali opako je ono kada čita kaznu pred negativcem, "pretpostavljam, doživotna?" A judge dredd ga upuca u glavu "smrtna. rasprava je završena" :D Makar bi bilo efektnije da negativac nije izvlačio pištolj. :(
Michel puši karu.

elrania

Post by elrania » 02 Aug 2007, 20:32

@aryx: takoder. a valja pogledat i ne toliko hvaljene filmove :mrgreen:
jos se dvoumim izmedu jesus christ the vampire hunter il alone in the dark, al mislim da cu ipak ovog drugog.. kad ga vec prikazuju na tvu, jer neam volje taj film skidati...

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Aug 2007, 20:34

radije pogledaj jesus christ vampire hunter - trash, ali puno bolji trash od alone in the dark. :D
Michel puši karu.

Aryx

Post by Aryx » 02 Aug 2007, 20:38

john_constantine wrote:radije pogledaj jesus christ vampire hunter - trash, ali puno bolji trash od alone in the dark. :D
uf imam to doma nisam uspio pogledati do kraja ... neke trasheve nemogu jednostavno probaviti

elrania

Post by elrania » 02 Aug 2007, 20:45

letimice sam presla kroz film i odvratili su me oni deathrock daylight vampiri
tak da je jos na cekanju

btw, moze mi netko provjeriti u kolko je i na kojem programu AITD? ne daju mi daljinski u ruke zbog utakmice ...

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 02 Aug 2007, 21:37

elrania wrote:btw, moze mi netko provjeriti u kolko je i na kojem programu AITD? ne daju mi daljinski u ruke zbog utakmice ...
novatv

elrania

Post by elrania » 02 Aug 2007, 21:44

hvala na zurnoj informaciji :lol:
evo, bas ga gledam

maddjuro

Post by maddjuro » 02 Aug 2007, 22:16

bridge on river kwai-klasik
I may be an idiot, but i am no fool.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 02 Aug 2007, 22:51

elrania wrote:hvala na zurnoj informaciji :lol:
evo, bas ga gledam
:lol: :lol: svaki trud se računa 8)

AlabamaSmokeOne

Post by AlabamaSmokeOne » 03 Aug 2007, 01:36

Bat Thumb - parodija na batmana od 30ak minuta..bezveze

Trip To The Moon - iz 1910. i traje 10ak minuta..zabavno :roll:

Frankenthumb - solidno, parodija na frankensteina..isto nekih pola sata traje

Batman Dead End - cisto za ubiti 10 minuta vremena :P

Alfred Hitchcock presents: The Perfect Crime - vincent price glumi, 20ak minuta traje, cisto solidna epizoda

jigsaw

Post by jigsaw » 03 Aug 2007, 11:26

Ti si sve to odgledao u skoro dva sata vremena... :lol:

Post Reply