Die Hard 2: Die Harder 4/5 - Nešto slabiji ali ne zato i znatno lošiji nastavak. Ono zbog čega je taj film slabiji od originala je zbog toga što mu nedostaje originalnosti. Radnja je naime ostala gotov identična onoj iz originala. McClane se opet bavi sam samcat sa teroristima, radnja se opet odvija za Božić samo je malo proširena i smještena drugo mjesto - aerodrom. No unatoč tome filmu ne nedostaje uzbuđenja. Akcija je ovaj puta nešto nabrijanija, žešća, a i humora ima nešto više. Također tu su i mnogi popratni likovi iz originala (novinar Richard Thornburg, McClaneova žena i Sgt. Al Powell). Bruce Willis ko Bruce Willis...u svom elementu i opet mlati negativce svom žestinom. Ovaj nastavak je inače pun nelogičnosti, no kako je i sam redatelj priznao, sve te stvari su namjerno ubačene u film i oni (autori) su svjesni njih, ali to je jednostavno bilo nužno za funkcionalnost priče. Inače u ovom filmu jedno od svojih prvih pojavljivanja na filmu je imao i Robert Patrick, koji je već naredne godine odradio ulogu koja mu je izgradila daljnju karijeru, onu Terminatora T-1000. A tu je i John Leguizamo, također u jednom od svojih najranijih pojavljivanja na filmu. Bilo kako bilo, iako manje originalan od prvog filma, ali ipak iznimno dobar i gledljiv nastavak koji se može pohvaliti sa nekoliko izvrsnih scena za pamćenje (fajt na krilu, katalpultiranje iz eksplodirajućeg aviona itd.).
Die Hard: With a Vengeance 5/5 - Die Hard serijal je gotovo identičan Indiana Jonse serijalu. Prvi film je bio izvrstan, bezvremenski, drugi je nešto slabiji, i "najlošiji" u trilogiji, dok je posljednji fenomenalan, najžešći i najzabavniji te gotovo i mrvicu bolji od samog originala. Nijemci su ponovno negativci, kao i u originalu, a tu je i novi lik koji pravi društvo našem starom znancu John McClaneu. Radi se o potpuno drugačijem nastavku, koji je odveo taj serijal u jednom drugačijem smjeru, no ipak zadržao karakteristiku Die Hard filmova - Bruce Willisa koji je i dalje do grla sa teroristima. No ovaj puta kao što rekoh nije sam, već je dobio i društvo u obliku Samuel L. jacksona u ulozi Zeusa Carvera. Priča je iznimno pametna i napeta, te "ukrašena" sa nekoliko izvrsnih preokreta i nudi nam fenomenalnu vožnju od prve pa do posljednje minute. Također, ovaj nastavak se izvrsno nadovezuje na original, tako što je gl. negativac zapravo brat Hansa Grubera kojeg je izvrsno odigrao Jeremy Irons, pa radnja tako djelomično ima veze i sa originalom. Zanimljivo, John McTiernan je želio da Simona Grubera odigra Sean Connery, no ovaj je to na žalost odbio ne želeći igrati tako dijaboličnog negativca. Božićno vrijeme je ovaj put zamjenjeno "babljim ljetom" što je filmu dalo malo drugačiji štih, a neki popratni likovi iz prethodnih filmova, kao npr. McClaneova žena, iritantni novinar i Sgt. Al Powell su izbačeni, ali nimalo ne nedostaju. Sve u svemu izvrstan nastavak izvrsnog akcijskog serijala.
Sad sam spreman za Die Hard 4: Live Free or Die Hard...koji se gleda danas...