bakero wrote:Crank - Predobar i originalan film sa dosta zajebancije, vrhunski film!

Jeste...bome je...nikad dosadan sa jednostavnim ali pametnim i smislenim zapletom.
Transformers 4/5 - Do sada sam čuo sve samo najbolje stvari o ovom filmu, pa čak i od ljudi koji inače niti ne vole takve filmove (čitaj skupocjene blockbustere) a niti Michaela Baya kao redatelja A tu su također i odlični rezultati koji su popratili film (čitaj izvrsna zarada na box officeu i ocjene - 8.0/10 na imdb-u za sada, te solidnih 60% na rottentomatoes.com). No, i unatoč svemu tome, ne mogu reći da mi ovo nije bio jedna od interesantnijih ovogodišnjih ljetnih filmova, a ujedno sam i kao mali gledao istoimenu animiranu seriju koja mi je bila odlična, tako da sam se veselio ponovno vidjeti velike robote u akciji i mnogo sam očekivao. I kada se uzme sve prije nabrojano u obzir...znao sam šta mogu očekivati.
I na kraju sam dobio manje više točno ono šta sam očekivao...fenomenalnu zabavu, sa izvrsnim pomalo crtićevskim humorom i nabrijanom akcijom.No ne bez mana. Ono šta mi najviše smeta kod filma je nemirna kamera tijekom akcijskih scena, pa se gotovo ništa ne uspijeva vidjeti. A i dizajn robota je doveden do takvih detalja da kad vidimo dva robota u klinču u krupnom planu, zapravo ne vidimo ništa konkretno, već hrpu šerafića, opruga i sličnih stvari. Oči vam šaraju velikim ekranom u potrazi za nečim konkretnim, a ne uspijevate baš nešto vidjeti. Mislim da će zato taj film mnogo bolje djelovati na malom ekranu, kada izađe na DVD-u, jer će se tada detalji malo izgubiti, i bit će mnogo lakše pohvatati što se zbiva na ekranu nego na velikom platnu. Šta se tiče glumaca i ljudskih likova, kod ovakvog filma nisam ništa posebno ni očekivao, tako da sam na kraju bio zadovoljan viđenim. Shia LaBeouf i John Turturro su bili izvrsni. Likovi su manje više svi karikaturalni i crtićevski...jednodimenzionalni, ali svaki sa svoji ciljem. Mali je tu jer ima nešto što Transforemrsi trebaju...cura je tu jer se očito pali na aute, vojnici su tu da bi se mlatili sa robotima itd. A u ostalom, neka dublja razrada likova ovdje zaista nije ni potreba, jer sve se zna, zna se tko šta mora raditi, i kakva je priča. Zapravo...priča se može ispričati u dvije rečenice, kao što ju u ostalom gl. junak i ispriča u dvije rečenice kada ministru i vojnicima objašnjava zašto su Transformersi tu, na Zemlji. Također, i muzika je za pohvalu...nema neku određenu glavnu temu, ali uđe u uho. Šta se robota tiče...vizualno su mi izvrsni...malo previše detaljizirani, ali ipak lijepo dizajnirani. Imaju neke vizualne odlike onih originalnih Transformersa koji su doduše bili sastavljeni od "kocaka" i ovih novih, japanskih, koji su malo detaljniji. Također i glasovi su mi izvrsni, a koliko vidim, manje/više ista ekipa glumaca je posuđivala svoje glasove i u originalnoj Tv seriji i dugometražnom animiranom filmu iz 80-ih godina. Doduše, Hugo Weaving kao Megatron ne pripada toj skupini, no Peter Cullen kao Optimus Prime svakako pripada.
Sve u svemu zabavan film, sa izvrsnim humorom namijenjen prvenstveno mlađima. No ni stariji ne bi trebali ostati razočarani ako ne budu očekivali nešto više.