Srpski film (2009)

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
marebito

Re: Srpski film (2009)

Post by marebito » 19 Jul 2010, 20:33

Recenzija na Dreadcentral.com - 4,5 od 5 !!!!! :supz: :supz: :supz: :skrujufakju: :skrujufakju:

http://www.dreadcentral.com/reviews/serbian-film-a-2010
https://www.facebook.com/kultofredpyramid

john_constantine

Post by john_constantine » 19 Jul 2010, 20:37

:mrgreen:

Samo mi idu na živce kritike na račun Srbije. Mislim, pljuvanje filma zato što su ga Srbi snimili ili ih smatrati bolesnom nacijom... :facepalm: I onda sve to pređe na domovinski rat i što sve. Sramota...
Michel puši karu.

marebito

Post by marebito » 19 Jul 2010, 21:16

john_constantine wrote::mrgreen:

Samo mi idu na živce kritike na račun Srbije. Mislim, pljuvanje filma zato što su ga Srbi snimili ili ih smatrati bolesnom nacijom... :facepalm: I onda sve to pređe na domovinski rat i što sve. Sramota...
Vazda ce to bit' tako.

john_constantine

Post by john_constantine » 19 Jul 2010, 21:18

marebito wrote:
john_constantine wrote::mrgreen:

Vazda ce to bit' tako.
ma to im krivo zato što se mi Hrvati nismo sjetili toga. :zubifale:
Michel puši karu.

Gosp.

Post by Gosp. » 20 Jul 2010, 12:17

Decadentor wrote:
John_Ryder wrote:gdje ima ovog za skinut?
dobijes na PM
Molio bih te da mi pošalješ link na pm.
Želim vidjeti jeli riječ doista o avangardi horror filma! :mrgreen:
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

blessa

Post by blessa » 20 Jul 2010, 16:14

Andrej

Post by Andrej » 23 Jul 2010, 00:01

Sve u životu mora imati svoju granicu, a ovaj film je prešao moju.
Nisam nikada bio moralista, ali neke stvari nemaju izgovor u umetnosti niti u preseravanju tipa - ovo je opomena stvarnosti.
Ako su želeli da prikažu stvarnost u Srbiji, što nisu došli u moju ulicu i snimali kako klinci u 3 ujutro pale kontejnere, guraju ih na put i takmiče se ko će pre da pogine vozeći motor od +beskonačno kubika između njih, ili kako panduri šmrču koku u sred bela dana u kafiću u centru grada, a onda sud presudi da novinar koji ih je slikao mora da im plati odštetu od 150 000 evra jer su naravno šmrkali šećer u prahu...
Apsolutno sam za to da režiser lepo provede par godina u zatvoru i tamo da mu uživo demonstriraju na njegovoj guzici par scena iz ovog filma, samo zbog idiotske zloupotrebe dece u seksualnoj tematici.
Veliki sam ljubitelj Gore-tematike i slešera, ali za scene tipa -
SpoilerShow
pušenje kurca pred devojčicom i jebanje tek rođenog deteta
se ide u ludnicu pa posle neuspelih 5 godina farmakoterapije zakopa živ.
Decu van ovakvih sranja!!!!
Ništa ne bi imao protiv filma da nisu njih ubacivali u ovo.
Pedofilija je ružna stvarnost u svim državama, ali kad mi neko kaže - to je umetnost i ima višu svrhu - e pa care, najedi se govana sitnom kašikom.
Jebale ih pare, slava ili štagod da su želeli postići. Takvi likovi bi prodali sestrinu drvenu nogu za 5 evra, a znam te kvazi-urbane reditelje, imamo ih pun kur.. ovde u Srbiji, prvo kreću sa "umetničkim projektima", pa kad se istaknu snimaju spotove za Cecu i Seku Aleksić.
Ja se izvinjavam svima zbog neprimerenog rečnika, stvarno nemam običaj na forumima da se izražavam ovako, ali jako sam osetljiv na klince i film me je na veoma ružan način šokirao i rastužio.
Tako bi mislio i da je film iz Hrvatske, iz Amerike, Francuske i bilo odakle.
Izvinite još jednom svi, nikoga nisam želeo da uvredim, vi ste jedan neverovatno sjajan skup likova, ali ovo je bilo jače od mene jer naša tragedija će krenuti kad ovakve stvari krenu masovno da se proizvode u high-budget produkciji kao što je ovaj.
Ne želim da se naviknem na ovakve stvari jer zbog takvih kvazi-umetnika koji će štancovati u budućnosti tone ovoga - one postaju statistika i ništa više. A to nekome jako odgovara. Pogotovu vladama nacija koje ovakvi filmovi """""""kritikuju""""""".
Prava, inteligentna kritika društva u globalu(ako zanemarimo akcenat na akcioni deo) je film - Taken (2008) i filmovi slični njemu.

Mislim da ću neko vreme gledati samo filmove Džeki Čena.
:x :x :x :x :x :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
We're all mad here...

Decadentor

Post by Decadentor » 23 Jul 2010, 01:44

[quote="Andrej"]
Ja se izvinjavam svima zbog neprimerenog rečnika, stvarno nemam običaj na forumima da se izražavam ovako, ali jako sam osetljiv na klince i film me je na veoma ružan način šokirao i rastužio.

Ne želim da se naviknem na ovakve stvari jer zbog takvih kvazi-umetnika koji će štancovati u budućnosti tone ovoga - one postaju statistika i ništa više. A to nekome jako odgovara.

Nemoras :zubifale:

To je bas razlog zasto mi se film svidja jer je ostavio neki utisak na mene

Hm cisto sumnjam jer mislim da im bas nece prolazit..
Image

Andrej

Post by Andrej » 23 Jul 2010, 01:46

Iskreno se nadam da si upravu.
We're all mad here...

Gosp.

Post by Gosp. » 23 Jul 2010, 15:43

Andrej, pretjeruješ!
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

Asfodel

Post by Asfodel » 23 Jul 2010, 15:53

Gosp. wrote:Andrej, pretjeruješ!
Elaboriraj... nisi napisao osvrt! :lol:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

john_constantine

Post by john_constantine » 23 Jul 2010, 18:18

bez obzira da li je gosp pogledao film ili ne, moram se složiti s njim...

Čitam danas članak u jutarnjem, o tome kako sada izmišljavaju otkačene toalete za djevojčice. I sada su te tri male curice pozirale, i jbm mu sve, gadi mi se slika. Možda pretjerujem, ali nije to uopće normalno i još da ona djevojčica otkriva gola ramena. :shock: :roll: Kao i ona slika od one 10 godišnje glumice koja se slikala potpuno gola i još sva nauljena... To nikako ne može biti umjetnost, nego čista pedofilija. Mora biti nekakva granica između djece i erotike.

Iskreno, ja slabo poznajem umjetnost i sve što ide uz to, ali svejedno, kažem i dalje da mora biti nekih granica. A to za filmom, tu sam više shvatio kao drsku provokaciju na nešto što nas nije briga.
SpoilerShow
Silovanje bebe?
Da li znate uopće koliko ima zapravo tih slika na pedofilskim stranicama? Čitao sam ono iskustvo čovjeka koji se bori protiv pedofilije i hvata takve, i komentirao je da su njihovi ukusi postali sve bolesniji, da više nije mogao dalje raditi nakon sve bolesnijih slika koje su uključivale baš takve prizore.

Ne obraćamo niti pozornost na perverznjake koji drkaju pred školama, u autima i slično koji pune crnu kroniku. Svi smo ono tu prvi kada bi uveli kastraciju, linč i sve moguće. Ali dopuštamo da se djeca slikaju gola na facebooku ili u donjem rublju. Da se odijevaju kao drolje u školama. Da se seksaju što ranije ili da se djeca slikaju ili prikazuju gola u stilu umjetnosti. Onaj goli dječak s cvijećem ili djeca u seksi odjećama kao manekenke...

Treba biti tu nekakvih granica, a tim filmom je samo pokazao ono što naciju ne zanima, a događa se u stvarnom životu...
Michel puši karu.

Andrej

Post by Andrej » 23 Jul 2010, 18:22

Ma iskreno si i po malo upravu, bio sam jako iznerviran i suviše sam emotivno reagovao. Ali stojim iza svake svoje reči, uz napomenu da moj osvrt nema nikakve veze sa ljudima kojima se film dopao. Imao je veze s tim - neki roditelji su za 100 evra i flašu rakije dali dozvolu da njihova ćerka od 10-12 godina, bez razvijene svesti o tome u čemu učestvuje, bude u filmu ovakve tematike zarad tvoje i moje zabave. E to je moja stvarnost. To je srpski film. Tačka. Imam dovoljno razvijen mentalni sklop da mi je TO dovoljno da shvatim propast društva. Ne treba mi
SpoilerShow
scena silovanja tek rođenog deteta
da shvatim gde se budim.
Svestan sam da to što će neko zažmuriti pred ovakvim stvarima neće rešiti problem, ali ovo nije način.
Znam da će uvek biti dece u filmovima explicitnog karaktera, ali onda budeš pametan kao Stiven King, pa u Pet Cemetery ubaciš dozu nerealnosti i svi srećni svi zadovoljni. I u najgorim slešerima, kad su klinci u pitanju preovlađuje pravilo - kamera sa strane i krv po zidu. To je neki kodeks granice ukusa.
Najbitnije od svega je što ja radim s tim i takvim ljudima i znam kako se kod nas nabavljaju pare za visokobudžetni film. Direktno iz vrha države. A onda slušam po inostranstvu pametne komentare tipa - vrlo hrabra kritika države i pada moralnosti. To je vređanje moje inteligencije.
E pa drugari, kad neko ima petlju, uzme jeftinu kameru i pravi film o tom političaru s imenom i prezimenom, kako ide po hotelima i dovode mu klince da se iživljava, zakači ga internet i eto mu umetnost. S mudima od kilo i po.
Kad neko napravi ovakav film, mora da bude odgovoran i primi pohvalu od tebe kojem se svideo i primi šamar od mene koga je zgrozio. I Ti i ja imamo svoje razloge.
Neću da lažem, nisam uspeo da odgledam film do kraja i nemam pravo da kritikujem konačnu vrednost filma i zato sam se skoncentrisao čisto na ružno iskorištavanje onih koji nisu svesni u čemu se nalaze.
We're all mad here...

Andrej

Post by Andrej » 23 Jul 2010, 18:44

john_constantine wrote:
Ne obraćamo niti pozornost na perverznjake koji drkaju pred školama, u autima i slično koji pune crnu kroniku.

Bravo care, pa baš o tome pričam.
I te crne hronike su deo zabave naroda. Hleba i krvavih igara.
To je deo pokvarenosti i umešanosti država o kojem pričam.
Serviraj, serviraj, serviraj, serviraj, dok ljudi ne oguglaju, a onda radi šta hoćeš, sve se trpi.
Nemam ništa protiv umetničkog osvrta na nasilje, ali samo ako napadne tačno gde treba, a ne taktikom sve ti govorom - ništa ti ne kažem. To je kukavičluk na kub.
We're all mad here...

marebito

Post by marebito » 23 Jul 2010, 19:07

john_constantine wrote:
bez obzira da li je gosp pogledao film ili ne, moram se složiti s njim...

Čitam danas članak u jutarnjem, o tome kako sada izmišljavaju otkačene toalete za djevojčice. I sada su te tri male curice pozirale, i jbm mu sve, gadi mi se slika. Možda pretjerujem, ali nije to uopće normalno i još da ona djevojčica otkriva gola ramena. :shock: :roll: Kao i ona slika od one 10 godišnje glumice koja se slikala potpuno gola i još sva nauljena... To nikako ne može biti umjetnost, nego čista pedofilija. Mora biti nekakva granica između djece i erotike.

Iskreno, ja slabo poznajem umjetnost i sve što ide uz to, ali svejedno, kažem i dalje da mora biti nekih granica. A to za filmom, tu sam više shvatio kao drsku provokaciju na nešto što nas nije briga.
SpoilerShow
Silovanje bebe?
Da li znate uopće koliko ima zapravo tih slika na pedofilskim stranicama? Čitao sam ono iskustvo čovjeka koji se bori protiv pedofilije i hvata takve, i komentirao je da su njihovi ukusi postali sve bolesniji, da više nije mogao dalje raditi nakon sve bolesnijih slika koje su uključivale baš takve prizore.

Ne obraćamo niti pozornost na perverznjake koji drkaju pred školama, u autima i slično koji pune crnu kroniku. Svi smo ono tu prvi kada bi uveli kastraciju, linč i sve moguće. Ali dopuštamo da se djeca slikaju gola na facebooku ili u donjem rublju. Da se odijevaju kao drolje u školama. Da se seksaju što ranije ili da se djeca slikaju ili prikazuju gola u stilu umjetnosti. Onaj goli dječak s cvijećem ili djeca u seksi odjećama kao manekenke...

Treba biti tu nekakvih granica, a tim filmom je samo pokazao ono što naciju ne zanima, a događa se u stvarnom životu...
Hear hear!!
Mediji, Facebook i slicno stvaraju opsesiju i pritisak pod kojom djeca postaju emotivni invalidi, te sto dalje i dalje - sve veci mutanti...
Ono sto je nenormalno ,sad je je normalno i obrnuto. Problem je sto situacija postaje sve gora, te tako i svaka nova generacija koja dolazi.
Treba nam dobar 'klistir', tj. ni vise ni manje nego kvalitetni nuklearni holokaust ili slicno, 'to get things even'. Kad-tad ce, na kraju krajeva,
limiti biti toliko pomaknuti, da nece vise postojati termin 'pedofilija', a to je tek mali dio cijele price.

Post Reply