Srpski film (2009)

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
_ esz _

Re: Srpski film (2009)

Post by _ esz _ » 12 Jul 2010, 15:08

uklonjeni linkovi :cry:
Očito sam zakasnio :?
... what we are looking for is looking for us ...

Bronhi

Post by Bronhi » 12 Jul 2010, 15:28

marebito wrote: Filmove koje si naveo nisu uopce za usporedbu sa ovim filmom. Cak ni sa Martyrs. Ovo je film svog kova, film koji je 'presao granicu' sa produkcijskim kvalitetama
A filma. Osim toga, shock value nije napravljen iskljucivo za gorehoundove i slicne mangupe, vec je doslovno saka u oko represiji drzave,vlade i medija. Ne mozes
zaustaviti umjetnost. To se pogotovo vidi u intervjuu sa writerom. Ovaj film je ogromna metafora sa epickom srdzbom i nije za trpanje u kos sa slicnim radovima,
ako pricamo o shock vrijednosti. Nikako.
Šaka u oko? A postoje li kakve reakcije od države, vlade ili medija? Slažem se sa tobom u vezi produkcijske kvalitete.
Ako se već na ovakav način želi polemizirati sa društvom, medijima i sadašnjicom, onda bi ja u posljednoj sceni
SpoilerShow
umjesto onog ćelavog tajkuna (uglednog člana zajednice, redovitog na misama), postavio vladiku nekakvog ili muslimanskog vjerskog vođu.
Svi pokušavaju šokirati, pa svaki drugi performans šokira, a nudi li itko rješenje problema ili nam se rješenje samog problema samo mora nametnuti, a prije gledanja nismo ni znali da imamo problem?

Moglo se ostati ravnodušan jer se ne možemo poistovjetiti sa likovima.
Do midget hookers charge half price?

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 12 Jul 2010, 15:31

Moram citirati dio jednog vrlo dobrog komentara sa imdba.
"They replied that the movie contains a massive amount of frustrations that are irrevocably linked to living in Serbia, like continuous economic recession, post-Yugoslavian war traumas and political instability. Okay, I can relate to that, but is shooting a brutal and vicious pseudo-snuff film really the right way to process this oppressed anger?"
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

marebito

Post by marebito » 12 Jul 2010, 16:04

DrugsBunny wrote:Moram citirati dio jednog vrlo dobrog komentara sa imdba.
"They replied that the movie contains a massive amount of frustrations that are irrevocably linked to living in Serbia, like continuous economic recession, post-Yugoslavian war traumas and political instability. Okay, I can relate to that, but is shooting a brutal and vicious pseudo-snuff film really the right way to process this oppressed anger?"
Cini se da da.
https://www.facebook.com/kultofredpyramid

marebito

Post by marebito » 12 Jul 2010, 16:08

Bronhi wrote:
marebito wrote: Filmove koje si naveo nisu uopce za usporedbu sa ovim filmom. Cak ni sa Martyrs. Ovo je film svog kova, film koji je 'presao granicu' sa produkcijskim kvalitetama
A filma. Osim toga, shock value nije napravljen iskljucivo za gorehoundove i slicne mangupe, vec je doslovno saka u oko represiji drzave,vlade i medija. Ne mozes
zaustaviti umjetnost. To se pogotovo vidi u intervjuu sa writerom. Ovaj film je ogromna metafora sa epickom srdzbom i nije za trpanje u kos sa slicnim radovima,
ako pricamo o shock vrijednosti. Nikako.
Šaka u oko? A postoje li kakve reakcije od države, vlade ili medija? Slažem se sa tobom u vezi produkcijske kvalitete.
Ako se već na ovakav način želi polemizirati sa društvom, medijima i sadašnjicom, onda bi ja u posljednoj sceni
SpoilerShow
umjesto onog ćelavog tajkuna (uglednog člana zajednice, redovitog na misama), postavio vladiku nekakvog ili muslimanskog vjerskog vođu.
Svi pokušavaju šokirati, pa svaki drugi performans šokira, a nudi li itko rješenje problema ili nam se rješenje samog problema samo mora nametnuti, a prije gledanja nismo ni znali da imamo problem?

Moglo se ostati ravnodušan jer se ne možemo poistovjetiti sa likovima.

Drzavu nikad neće biti briga, jer bi tako bilo i kod nas. Ali da se umjetnik izrazio i pokazao, to
stoji i to je najbitnije.
https://www.facebook.com/kultofredpyramid

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 13 Jul 2010, 00:08

Velimirov review:

http://www.zuti-titl.com/srpski-film-2010.html
'Srpski film' uz sve to ima izniman glumački talent Todorović-Trifunović, koji savršeno odrađuje svoj posao; snimljen je impresivno, s genijalnim Lakobrijinim efektima te sjajnom fotografijom i glazbom koja savršeno leži ukupnom paketu.

Sammy

Post by Sammy » 15 Jul 2010, 02:57

Srpski Film (2010) - pa dobro.. :lol: ..moram priznat da sam očekivao puno veću boleštinu, ali dobro da je ostalo na ovome. Pun bolesnih i morbidnih scena koje su sve tako realno napravljene. Gluma je perfektna, pogotovo onaj redatelj Vukmir. Ne znam, jel to do mene, ali film uopce ne zrači nekom mračnom i depresivnom atmosferom, cak sam se i puko smijat na neke scene, npr. zadnju, iako nije bas trenutak bio :zubifale: . Uglavnom, ovo mi je puno bolje sjelo nego nekakvi francuski horror koje nemogu podnest vise. Srbi su napravili ogroman poso, svaka im čast. - 8/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Asfodel

Post by Asfodel » 15 Jul 2010, 23:44

Od svih komentara odavde se da izvući nešto s čim se slažem. Dakle, pohvala za namjeru pravljenja upravo ovakvog filma u Srbiji, dokaz da se s dovoljno dobrom idejom i mudima lako može pokoriti svijet.
U filmu mi se ne sviđaju previše dijalozi (izuzev Vukmirovih, koji je općenito savršeno napisan lik). Nije uopće toliko strašno i nije prevelik zalogaj bilo za koga na forumu (je za naše roditelje, ali za nas nee :lol: ) Najviše me potresla scena
SpoilerShow
rezanja glave onoj ženskoj
ostale su ok, al mi se ne mogu mjerit s tom. Ima i smiješnih :lol: :
SpoilerShow
ona s okom, ono što baba kaže Milošu nudeći unuku i zadnja
Razvikana scena
SpoilerShow
s bebom je prenerealna da bih išta osjetila (ne u smislu posla kojeg su napravili oko scene, to je za pet..nego očekivanosti da će se takvo što dogoditi. Tak da niš od toga. Brutalnija je scena rađanja.

Filmu mrvicu fali ono nešto. :) ... Poruka, što je pisac htio reći - to je dobro. Ideja, scenarij, glumački posao, kamera - isto dobro. Posebna pohvala Sergeju :mrgreen: (njega sam prije obožavala, al sad stari, postaje ružan i tak to). Glazba (i Wikluh) zaslužuju poseban naklon :partyman:
Suma sumarum, jako dobar film, preporuka... al nije sad turbo remek djelo :zubifale:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

John_Ryder

Post by John_Ryder » 16 Jul 2010, 09:59

gdje ima ovog za skinut?
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Decadentor

Post by Decadentor » 16 Jul 2010, 16:44

John_Ryder wrote:gdje ima ovog za skinut?
dobijes na PM
Image

Jandra

Post by Jandra » 16 Jul 2010, 21:21

Decadentor wrote:
dobijes na PM
Možeš i meni odmah :mrgreen:

Robert Sikert

Post by Robert Sikert » 18 Jul 2010, 04:23

Decadentor wrote:
dobijes na PM
Odakle ti samo linkovi za taj film, gdje si ih našao :P

Decadentor

Post by Decadentor » 18 Jul 2010, 04:25

Robert Sikert wrote:
Decadentor wrote:
dobijes na PM
Odakle ti samo linkovi za taj film, gdje si ih našao :P
a poslo mi ih neki pijanac :zubifale: :P :P
Image

Robert Sikert

Post by Robert Sikert » 18 Jul 2010, 04:29

hvala ti lijepo, ovo ću ti zapamtiti za ubuduće :axe:

Charlie surfs again

Post by Charlie surfs again » 18 Jul 2010, 12:19

Evo i ja napisah omanji tekst, ko ima zivaca udri :