Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Vorador

Post by Vorador » 01 Nov 2006, 15:24

Rodman wrote:
Vorador wrote:Phantasm: Nije baš nešto film. Prilično besmislen, pomalo dosadan, loše glume, urnebesno smiješnih likova (The Tall Man; sorry ali kad složi onu facu ili jednostavno kaže nešto, ne možeš a da ne odvališ od smijeha). Leteća kugla je bezveze ali je scena svrdlanja glave i ištrcavanja krvi totalno zakon.
Onaj stariji brat je najgori glumac kojeg sam vidio. :lol: Ko da su ga s ulice pokupili.
Pa mislim da i jesu. Koliko svatih on je instruktor u nekoj glazbenoj školi il slično. Možda sam u krivu.

Chop Top

Post by Chop Top » 01 Nov 2006, 15:28

FilmTV wrote:Gledao sam Wilderness i ima par fora ali u globalu je film whatever. Props za te ideje i mali budžet ali sama priča je vrijedna 2 kn. Osim toga, malo krvi mi ne čini horror, to je po meni čisti triler.
ali u filmovima poput grudgea ili ringa uopće nemaš krvi, a (po meni) opet spadaju medju bolje horrore novijeg doba

btw, pogledah nedavno i "Fragiles" španski horror ali na engleskom je sa Calistom Flokhart (aka Ally McBeal) prilično solidno 7/10
WHEN THERE'S NO MORE ROOM IN HELL, THE DEAD WILL WALK THE EARTH

FilmTV

Post by FilmTV » 01 Nov 2006, 16:42

Chop Top wrote:ali u filmovima poput grudgea ili ringa uopće nemaš krvi, a (po meni) opet spadaju medju bolje horrore novijeg doba
Slažem se u potpunosti. Ja samo želim reći da je po meni Wilderness čisti triler iako ga drugi stavljaju u horror žanr samo radi nešto krvi. Za razliku od Grudgea i Ringa u kojima ima stvari koje znanost ne može objasniti u Wildernessu nema ama baš nikakve supernatural sile, monstruma ili išta šta bi označilo horror žanr.

Aryx

Post by Aryx » 01 Nov 2006, 16:46

the Frighteners
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Chop Top

Post by Chop Top » 01 Nov 2006, 17:03

FilmTV wrote:
Chop Top wrote:ali u filmovima poput grudgea ili ringa uopće nemaš krvi, a (po meni) opet spadaju medju bolje horrore novijeg doba
Slažem se u potpunosti. Ja samo želim reći da je po meni Wilderness čisti triler iako ga drugi stavljaju u horror žanr samo radi nešto krvi. Za razliku od Grudgea i Ringa u kojima ima stvari koje znanost ne može objasniti u Wildernessu nema ama baš nikakve supernatural sile, monstruma ili išta šta bi označilo horror žanr.
ne znam da li možda postoji više verzija ovog filma, neki director's cut ili nešto slično, u svakom slučaju ova verzija koju ja imam je fakat brutalna, ima užasno krvavih scena koje sigurno ne bi mogao ugurati pod neki triler. samo se sjeti one prve scene sa psima, ili onog otkidanja noge na onoj klopci, i sl. mislim, definitivno nije materijal za širu publiku :)
WHEN THERE'S NO MORE ROOM IN HELL, THE DEAD WILL WALK THE EARTH

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 01 Nov 2006, 17:27

FilmTV wrote:Ja samo želim reći da je po meni Wilderness čisti triler iako ga drugi stavljaju u horror žanr samo radi nešto krvi.
Hm, Slasheri su pod žanr horrora, a zapravo bi po svojim odlikama trebali biti čisti trileri. Al jednostavno, tada kada su krenuli su bili nešto drugačije, utjerivli strah u kosti i Slasheri su ostali pod Horror žanrom. Gledatelji danas su navikli na sve i svašta, pa se neke na neke stvari poput slashera apriori stavlja pod horror žanr radi "historijske važnosti" i utjecaja koji su imali na horror žanr u kompletu.

Po ovome što si mi pričao, Wilderness djeluje kao tipični slasher...

FilmTV

Post by FilmTV » 01 Nov 2006, 17:28

Chop Top wrote:ne znam da li možda postoji više verzija ovog filma, neki director's cut ili nešto slično, u svakom slučaju ova verzija koju ja imam je fakat brutalna, ima užasno krvavih scena koje sigurno ne bi mogao ugurati pod neki triler. samo se sjeti one prve scene sa psima, ili onog otkidanja noge na onoj klopci, i sl. mislim, definitivno nije materijal za širu publiku :)
Definitivno postoji mogućnost da sam ja gledao neku cenzuriranu verziju jer meni sva ta krv nema nikakve veza sa horrorom, nije uopće tako eksplicitna :D Mislim psi ga jedu a ne vidi se u biti ništa, samo nešto jako sitno pred kraj. A kada nađu tijelo onog starca, imam feeling da je maska na grlu koštala 12 kn :) Scena sa klopkom isto tako, otkine nogu i to je to. Prema onome šta se inače u horrorima može vidjeti ovo je ništa, hell, pa i Saw II je mega horror prema ovome :lol: Ja sam gledao Nails i nakon toga Wilderness, i to je sigurno utjecalo na rezultat...
Last edited by FilmTV on 01 Nov 2006, 17:30, edited 1 time in total.

FilmTV

Post by FilmTV » 01 Nov 2006, 17:29

HorrorHR wrote:Hm, Slasheri su pod žanr horrora, a zapravo bi po svojim odlikama trebali biti čisti trileri. Al jednostavno, tada kada su krenuli su bili nešto drugačije, utjerivli strah u kosti i Slasheri su ostali pod Horror žanrom. Gledatelji danas su navikli na sve i svašta, pa se neke na neke stvari poput slashera apriori stavlja pod horror žanr radi "historijske važnosti" i utjecaja koji su imali na horror žanr u kompletu.

Po ovome što si mi pričao, Wilderness djeluje kao tipični slasher...
Da, u pravu si, šta je je, samo meni to nije imalo takvu atmosferu, previše se toga događa po danu i zna se ko je ubojica u prvih 20 minuta filma... Nisam gledao očito dovoljno slashera da bi cijenio njihovu čar, to je tvoja domena :)

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Nov 2006, 19:09

Brainscan - baš zabavni horor, odlično sam se zabavio. :lol: A onaj ubojica Triscker mi je baš zabavan. Jedina mana filma je predvidljiv završetak. Da je bar bilo više onih metarmofoza kada mladić napada brainscena.
Michel puši karu.

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 01 Nov 2006, 19:29

Brainscan...odakle si to izvukao? Jel to ono kad mulac igra igricu pa ubija?

Baš sam pogledao The abominable dr. Phibes za dobra stara vremena.
Krv je moje svjetlo i moja tama.

maddjuro

Post by maddjuro » 01 Nov 2006, 19:31

brainscan je smeće. ja pogledah cristine, neki auto koji ubija i može se regenerirat
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Nov 2006, 19:51

Zombiemachine wrote:Brainscan...odakle si to izvukao? Jel to ono kad mulac igra igricu pa ubija?

Pa imao sam hrpu nepogledanih VHS filmova i svačega, pa sam račistio, i eto, naletio na zaboravljeni Brainscan koji je bio na HRT - u. pa sam ga snimio.
E da, i She creature - razočaran sam tim filmom, odlična ideja, ali slab horor...

E, vorador, ukusi nam se stvarno razlikuju :lol: :lol: :lol:
Michel puši karu.

Vorador

Post by Vorador » 01 Nov 2006, 20:44

john_constantine wrote:
Zombiemachine wrote:Brainscan...odakle si to izvukao? Jel to ono kad mulac igra igricu pa ubija?

Pa imao sam hrpu nepogledanih VHS filmova i svačega, pa sam račistio, i eto, naletio na zaboravljeni Brainscan koji je bio na HRT - u. pa sam ga snimio.
E da, i She creature - razočaran sam tim filmom, odlična ideja, ali slab horor...

:D jebiga, tako ti je to. Btw, misliš na moj komentar Phantasma ili..... :?:

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Nov 2006, 20:48

Vorador wrote:
john_constantine wrote:

Phantasm nisam gledao, ali mislim na satanik, kriminal, Dylan dog, Brainscan... kada nađem neki film u kojem se slažemo, javiti ću ti se. :lol:
Michel puši karu.

Vorador

Post by Vorador » 01 Nov 2006, 20:56

john_constantine wrote:
Vorador wrote:
john_constantine wrote: Pa imao sam hrpu nepogledanih VHS filmova i svačega, pa sam račistio, i eto, naletio na zaboravljeni Brainscan koji je bio na HRT - u. pa sam ga snimio.

Phantasm nisam gledao, ali mislim na satanik, kriminal, Dylan dog, Brainscan... kada nađem neki film u kojem se slažemo, javiti ću ti se. :lol:
Uuuuhhhhh.....Brainscan nisam gledao...tako da... :?: Djuro je komentirao Brainscan.

Post Reply