5 najstrašnijih kukaca

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Wendigo

Post by Wendigo » 24 Oct 2009, 18:19

elrania wrote:
Wendigo wrote:
đizs.. kako ga je satrala.. :twisted:
imas jos nekih filmica s tom stonogom kad se bori protiv tarantule i skorpiona i njih potamani skroz.
aha, vidjeh. ali i dalje mi je najjači od tih opasnih kukaca onaj japanski stršljen - filmić kad ulete u košnicu i doslovno raskomadaju hordu pčela.. :lol:

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Oct 2009, 18:57

elrania wrote:
Wendigo wrote:meni to izgleda ko gumeni bombon... :lol: mljac.
http://www.youtube.com/watch?v=RoXfYvoUsxg

brr...
:shock: horor...
Michel puši karu.

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 24 Oct 2009, 19:25

Wendigo wrote:
elrania wrote:
Wendigo wrote: đizs.. kako ga je satrala.. :twisted:
imas jos nekih filmica s tom stonogom kad se bori protiv tarantule i skorpiona i njih potamani skroz.
aha, vidjeh. ali i dalje mi je najjači od tih opasnih kukaca onaj japanski stršljen - filmić kad ulete u košnicu i doslovno raskomadaju hordu pčela.. :lol:
Wow, kakva stonoga...slažem se za stršljene
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 25 Oct 2009, 02:07

1) Scolopendra gigantea znana i kao Amazonska džinovska stonoga

Image

- ne samo da je jedna od najotrovnijih beštija na svijetu, nego naraste u dužinu od kojih 35 cm (prapovijesna vrsta stonoge iz roda Euphoberia je mogla narasti i do metra dužine i bila je vrlo opaka živina u svoje doba). Bez problema jeda šišmiše, zmije i miševe. Kod nas su najopakije vrste znane kao Zmijski Češalj i Riblja Kost (čiji su ugrizi vrlo broblematični za čovjeka a pogotovo za dijete, jer zagade ranu pa osoba ima komplikacija). Uz sve to ježim se od njih, no u dokumentarcima stvarno ima lijepih primjeraka.

2) Morska vaška

Image
Image
Image

- jedna od najgadljivijih beštija (a možda i najstrašnijih). Jer ono što ona napravi ribi kad joj isisše svu krv...to je strašno. Inače ova mala beštija djeluje na istom principu kao krpelj.

3) Forficula auricularia znana i kao uholaža

Image

- iako nije tako gadljiva legenda da voli ulaziti u ljudska uha me i dan danas zgrozi (iako beštija samo traži najbolje mjesto za odmor, a ako si zalegao na pol sata u vinogradu nakon obilnog ručka vjerojatno je da će ti baš ona ući u uho))
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

sandi

Post by sandi » 25 Oct 2009, 14:29

elrania wrote:
ima sajt gdje mozete gledat 'gladijatorske' igre do smrti izmedu raznih kukaca!-iz Japana naravno!!
evo nađoh ju iz prve!
http://www.gladiatorbugs.com/
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 25 Oct 2009, 15:59

sandi wrote:
elrania wrote:
ima sajt gdje mozete gledat 'gladijatorske' igre do smrti izmedu raznih kukaca!-iz Japana naravno!!
evo nađoh ju iz prve!
http://www.gladiatorbugs.com/
Haha, brutalno dobro
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 25 Oct 2009, 18:23

Jebote... Stršljene mrzim i ovako, a sada oni monstrumi iz Japana... Majko moja... Iskreno sam navijao za pčele... Pčele su se hrabro borile... Ali ipak... Bilo mi je stvarno gadno gledati onaj genocid...
Revenge solves everything

Aryx

Post by Aryx » 25 Oct 2009, 20:16

http://japanesebugfights.com/ jako dobar site za fightove kukaca :D
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 25 Oct 2009, 22:02

Aryx wrote:http://japanesebugfights.com/ jako dobar site za fightove kukaca :D
E super, sad ste me zarazili sa tim borbama i vodim evidenciju ko ima najviše pobjeda :lol: za sada škorpioni su najopasniji samo zato što imaju otrov, ali ne zaostaju ni nekakav divovski žohar(orthopteran) i stršljen :lol:

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 25 Oct 2009, 23:04

Ja navijam za škorpione jer su ultimativni lovci i oni najjadniji znaju pobijediti (vidi borbu između škorpiona i japanskog divovskog stršljena), a kako je škorion sredio jastoga to je legendarno...

Inače drugi po redu su mi naj bogomoljke, no vodje mi se baš nisu iskazali u borbi (možda su krvaviji u prirodi)...

Treći idu naravno pauci....
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Filmoznalac

Post by Filmoznalac » 26 Oct 2009, 01:01

dr_gonzo wrote:Ja navijam za škorpione jer su ultimativni lovci i oni najjadniji znaju pobijediti (vidi borbu između škorpiona i japanskog divovskog stršljena), a kako je škorion sredio jastoga to je legendarno...

Inače drugi po redu su mi naj bogomoljke, no vodje mi se baš nisu iskazali u borbi (možda su krvaviji u prirodi)...

Treći idu naravno pauci....
Bogomoljke imaju za sada mislim 5,6 poraza i niti jedna pobjeda, ali kada se ženke bore i dobri su mi stag beetle (ne znam kako se zovu kod nas), ali stršljeni su mi sam vrh i trenutno navijam za njih. Pauci recimo imaju 2 poraza protiv škorpiona i to su bile ogromne tarantule...

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 26 Oct 2009, 02:59

Bogomoljke su žešći borci nego mužjaci (a niti koliko sam čuo ne vole zatvoreni prostor), dok taj stag beatle ti se kod nas zove Jelenjak.

- Charles Bukowski -

sandi

Post by sandi » 26 Oct 2009, 12:31

strsljen je TOP!!...borba protiv skorpiona legendarna!...kako je samo inteligentan!!...prvo napadne skorpionov rep i to ono pazljivo,pocne ga grist za zalac i vjerojatno bi mu ga i odgrizao da ga skorpion nije slucano zakacio!
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 26 Oct 2009, 12:50

sandi wrote:strsljen je TOP!!...borba protiv skorpiona legendarna!...kako je samo inteligentan!!...prvo napadne skorpionov rep i to ono pazljivo,pocne ga grist za zalac i vjerojatno bi mu ga i odgrizao da ga skorpion nije slucano zakacio!
Jeste ali ipak je i to dovoljno da stršljen ode down the drain :lol: , a koliko sam vidio ovo je bio neki miroljubivi i flegmatični škorpion, no i on je stršljena spustio na mjesto gdje spada.... 8)

i vjerojatno bi mu ga i odgrizao da ga skorpion nije slucano zakacio

E jebeš ga koliko je takvih borbi svuda bilo pa bi onaj poraženi rekao eh da me nije slučajno zahvatio dobio bi ja njega (čak se i meni jednom to dogodilo, ali jebeš ga slučajno ili ne ja sam bio na podu).

A bilo je i malo komčino to kad stršljen ko lud napada a škorpion bježi od njega jer neće sukob (valjda je bio sit) kao da govori bejži od mene luđače, a onda kad ga je škorpion uspio nekako ubosti žalcem onda je stršljen rekao: "- Zbogom okrutni živote...ubi me kučkin sin." :lol: :lol: :lol: :lol:

- Charles Bukowski -

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 26 Oct 2009, 12:52

Meni je također bila zanimljiva bila borba između Jastoga i Škorpiona (kao borba tenkova Tiger i Sherman) i kako je škorpion ipak uspio naći Jastogu slabo točku i uspio ga ubosti svojim otrovnim žalcem... Svaka mu čast.

- Charles Bukowski -

Post Reply