aha, vidjeh. ali i dalje mi je najjači od tih opasnih kukaca onaj japanski stršljen - filmić kad ulete u košnicu i doslovno raskomadaju hordu pčela..elrania wrote:imas jos nekih filmica s tom stonogom kad se bori protiv tarantule i skorpiona i njih potamani skroz.Wendigo wrote:đizs.. kako ga je satrala..![]()
5 najstrašnijih kukaca
- Wendigo
- john_constantine
elrania wrote:http://www.youtube.com/watch?v=RoXfYvoUsxgWendigo wrote:meni to izgleda ko gumeni bombon...mljac.
brr...
Michel puši karu.
-
Filmoznalac
Wow, kakva stonoga...slažem se za stršljeneWendigo wrote:aha, vidjeh. ali i dalje mi je najjači od tih opasnih kukaca onaj japanski stršljen - filmić kad ulete u košnicu i doslovno raskomadaju hordu pčela..elrania wrote:imas jos nekih filmica s tom stonogom kad se bori protiv tarantule i skorpiona i njih potamani skroz.Wendigo wrote: đizs.. kako ga je satrala..![]()
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire
- dr_gonzo
1) Scolopendra gigantea znana i kao Amazonska džinovska stonoga

- ne samo da je jedna od najotrovnijih beštija na svijetu, nego naraste u dužinu od kojih 35 cm (prapovijesna vrsta stonoge iz roda Euphoberia je mogla narasti i do metra dužine i bila je vrlo opaka živina u svoje doba). Bez problema jeda šišmiše, zmije i miševe. Kod nas su najopakije vrste znane kao Zmijski Češalj i Riblja Kost (čiji su ugrizi vrlo broblematični za čovjeka a pogotovo za dijete, jer zagade ranu pa osoba ima komplikacija). Uz sve to ježim se od njih, no u dokumentarcima stvarno ima lijepih primjeraka.
2) Morska vaška

- jedna od najgadljivijih beštija (a možda i najstrašnijih). Jer ono što ona napravi ribi kad joj isisše svu krv...to je strašno. Inače ova mala beštija djeluje na istom principu kao krpelj.
3) Forficula auricularia znana i kao uholaža

- iako nije tako gadljiva legenda da voli ulaziti u ljudska uha me i dan danas zgrozi (iako beštija samo traži najbolje mjesto za odmor, a ako si zalegao na pol sata u vinogradu nakon obilnog ručka vjerojatno je da će ti baš ona ući u uho))

- ne samo da je jedna od najotrovnijih beštija na svijetu, nego naraste u dužinu od kojih 35 cm (prapovijesna vrsta stonoge iz roda Euphoberia je mogla narasti i do metra dužine i bila je vrlo opaka živina u svoje doba). Bez problema jeda šišmiše, zmije i miševe. Kod nas su najopakije vrste znane kao Zmijski Češalj i Riblja Kost (čiji su ugrizi vrlo broblematični za čovjeka a pogotovo za dijete, jer zagade ranu pa osoba ima komplikacija). Uz sve to ježim se od njih, no u dokumentarcima stvarno ima lijepih primjeraka.
2) Morska vaška

- jedna od najgadljivijih beštija (a možda i najstrašnijih). Jer ono što ona napravi ribi kad joj isisše svu krv...to je strašno. Inače ova mala beštija djeluje na istom principu kao krpelj.
3) Forficula auricularia znana i kao uholaža

- iako nije tako gadljiva legenda da voli ulaziti u ljudska uha me i dan danas zgrozi (iako beštija samo traži najbolje mjesto za odmor, a ako si zalegao na pol sata u vinogradu nakon obilnog ručka vjerojatno je da će ti baš ona ući u uho))
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- sandi
ima sajt gdje mozete gledat 'gladijatorske' igre do smrti izmedu raznih kukaca!-iz Japana naravno!!elrania wrote:
imas jos nekih filmica s tom stonogom kad se bori protiv tarantule i skorpiona i njih potamani skroz.
evo nađoh ju iz prve!
http://www.gladiatorbugs.com/
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...
-
Filmoznalac
Haha, brutalno dobrosandi wrote:ima sajt gdje mozete gledat 'gladijatorske' igre do smrti izmedu raznih kukaca!-iz Japana naravno!!elrania wrote:
imas jos nekih filmica s tom stonogom kad se bori protiv tarantule i skorpiona i njih potamani skroz.
evo nađoh ju iz prve!
http://www.gladiatorbugs.com/
ryder gubi svu nadu i samo osjeti oštricu srpa kako ga je probola kroz rame i lagano klizeći kroz polovicu vrata, pada na pod, a čovjek srp odlazi, ali mu nešto ispada, Ryder polagano umire
- DeadDispatcher90
- Aryx
http://japanesebugfights.com/ jako dobar site za fightove kukaca 
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]
-
Filmoznalac
E super, sad ste me zarazili sa tim borbama i vodim evidenciju ko ima najviše pobjedaAryx wrote:http://japanesebugfights.com/ jako dobar site za fightove kukaca
- dr_gonzo
Ja navijam za škorpione jer su ultimativni lovci i oni najjadniji znaju pobijediti (vidi borbu između škorpiona i japanskog divovskog stršljena), a kako je škorion sredio jastoga to je legendarno...
Inače drugi po redu su mi naj bogomoljke, no vodje mi se baš nisu iskazali u borbi (možda su krvaviji u prirodi)...
Treći idu naravno pauci....
Inače drugi po redu su mi naj bogomoljke, no vodje mi se baš nisu iskazali u borbi (možda su krvaviji u prirodi)...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
-
Filmoznalac
Bogomoljke imaju za sada mislim 5,6 poraza i niti jedna pobjeda, ali kada se ženke bore i dobri su mi stag beetle (ne znam kako se zovu kod nas), ali stršljeni su mi sam vrh i trenutno navijam za njih. Pauci recimo imaju 2 poraza protiv škorpiona i to su bile ogromne tarantule...dr_gonzo wrote:Ja navijam za škorpione jer su ultimativni lovci i oni najjadniji znaju pobijediti (vidi borbu između škorpiona i japanskog divovskog stršljena), a kako je škorion sredio jastoga to je legendarno...
- dr_gonzo
Bogomoljke su žešći borci nego mužjaci (a niti koliko sam čuo ne vole zatvoreni prostor), dok taj stag beatle ti se kod nas zove Jelenjak.
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- sandi
- dr_gonzo
Jeste ali ipak je i to dovoljno da stršljen ode down the drainsandi wrote:strsljen je TOP!!...borba protiv skorpiona legendarna!...kako je samo inteligentan!!...prvo napadne skorpionov rep i to ono pazljivo,pocne ga grist za zalac i vjerojatno bi mu ga i odgrizao da ga skorpion nije slucano zakacio!
i vjerojatno bi mu ga i odgrizao da ga skorpion nije slucano zakacio
E jebeš ga koliko je takvih borbi svuda bilo pa bi onaj poraženi rekao eh da me nije slučajno zahvatio dobio bi ja njega (čak se i meni jednom to dogodilo, ali jebeš ga slučajno ili ne ja sam bio na podu).
A bilo je i malo komčino to kad stršljen ko lud napada a škorpion bježi od njega jer neće sukob (valjda je bio sit) kao da govori bejži od mene luđače, a onda kad ga je škorpion uspio nekako ubosti žalcem onda je stršljen rekao: "- Zbogom okrutni živote...ubi me kučkin sin."
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- dr_gonzo
Meni je također bila zanimljiva bila borba između Jastoga i Škorpiona (kao borba tenkova Tiger i Sherman) i kako je škorpion ipak uspio naći Jastogu slabo točku i uspio ga ubosti svojim otrovnim žalcem... Svaka mu čast.
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -