Star Trek (2oo9)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
maddjuro

Post by maddjuro » 11 May 2009, 18:02

elrania wrote:pocetnicko se uvjerenje da ce film bit ekstremno sranje tako lijepo dokazalo krivim i bas mi je drago zbog toga :)
skroz je zabavan film, iako po mom postoje neki momenti u koji djeluju pomalo nedoreceno ili neiskoristeno na pravi nacin... no sve u svemu, ne smeta.
od glumacke sam postave ocekivala malo, a ipak su odradili ok posao.
akcija je na razini, efekti su odlicni i jos sam se uhvatila da naglas izgovaram 'wow' kad su se romulanci prvi put pojavili. :)

sad bih fino mogla na maraton serija :mrgreen:

8/10
kreni kronološki
ima samo 800-tinjak natavaka
ili kreni s maratonom filmova
I may be an idiot, but i am no fool.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 11 May 2009, 19:41

ne znam baš.nakon ovakvog nastavka vratit se na shatnerovo mlačenje vanzemaljaca....
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

maddjuro

Post by maddjuro » 11 May 2009, 20:23

zasto ne prjeć na bolje s lošijeg?

dr mladjo

Post by dr mladjo » 11 May 2009, 20:42

to lošije je ipak pitanje uskusa...kao što se netko kune u kirka dok drugi u picarda.svaka čast genu na glavnoj ideji serije ali mnogi danas neče tako lako prihvatit utopičnost serije..

elrania

Post by elrania » 11 May 2009, 21:07

maddjuro wrote:
elrania wrote:pocetnicko se uvjerenje da ce film bit ekstremno sranje tako lijepo dokazalo krivim i bas mi je drago zbog toga :)
skroz je zabavan film, iako po mom postoje neki momenti u koji djeluju pomalo nedoreceno ili neiskoristeno na pravi nacin... no sve u svemu, ne smeta.
od glumacke sam postave ocekivala malo, a ipak su odradili ok posao.
akcija je na razini, efekti su odlicni i jos sam se uhvatila da naglas izgovaram 'wow' kad su se romulanci prvi put pojavili. :)

sad bih fino mogla na maraton serija :mrgreen:

8/10
kreni kronološki
ima samo 800-tinjak natavaka
ili kreni s maratonom filmova
nja, filmove nikako... planirala sam s enterpriseom s archerom i onda od pocetka lagano.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 11 May 2009, 21:13

elrania wrote:

nja, filmove nikako... planirala sam s enterpriseom s archerom i onda od pocetka lagano.
iskreno radije kreni s filmovima.brže češ završit a i vidjet češ mali presjek ST..

elrania

Post by elrania » 11 May 2009, 21:20

dr mladjo wrote:
elrania wrote:

iskreno radije kreni s filmovima.brže češ završit a i vidjet češ mali presjek ST..
pa ne treba mi bas presjek :lol:
mislim jednostavno ponavljat gledanje onog sto vec jednom jesam.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 11 May 2009, 21:32

elrania wrote: pa ne treba mi bas presjek :lol:
mislim jednostavno ponavljat gledanje onog sto vec jednom jesam.
ah kako hočeš..ti češ to gledat :-)

maddjuro

Post by maddjuro » 11 May 2009, 22:34

ne zaboravi pogledat i star trek the animated series

Scarface

Post by Scarface » 11 May 2009, 23:11

Nakon (neke epizode davno, neke i ne baš davno) odgledanog cjelokupnog Star Trek opusa (naravno zajedno s filmovima i crtanom serijom), mogu uvjerljivo reć da me ovo potpuno očaralo- sadrži sve kvalitete i srž same serije, a nijednu manu, šta znači, bolji efekti, bolja akcija, dok su glumci prezakon- pravi pandan originalnima, a o pojavi Nimoya da i ne govorin, kako su me samo trnci prolazili pri izgovoru svake riči jedne od najdražih mi pojava u sedmoj umjetnosti. Ovo je film za kino i ništa manje, pogotovo za fanove. Poneka rupa i postoji u priči, ali one su tako male, da bi više volija da nisan bija tako sitničav i zamijećiva ih. Posebno Zachary Quinto je po meni bija prepoznati talent još od prve pojave kao Sylara u Heroesima, a ode je taj talent samo potvrdija- čeka ga svjetla budućnost. Ne znan više šta reć a da ne bude spoiler ili da me ne ponese pisanje, još san pod dojmon ka šta san jučer bija nakon Wolverinea (al ovo je potpuno druga klasa filma, i kako inače nailazin na podjelu filmofila na netu ka pristašlica ST-a i Wolvija koji su trenutno aktualni, moran reć da je ST par razina iznad). Sviđa mi se i cila priča i način na koji je stvorena prilika za novi početak u alternativnom univerzumu, vidin da se planira nastavak filma, al ovo je dobra prilika i za novu seriju. 20/10

shogo

Post by shogo » 12 May 2009, 07:38

ODLIČAN STAR TREK....akcijom nabijena star trekovska saga tj. priča...sve čari star treka od borbi do sekvenci svemira...sviđa mi se ona tišina svemira...likovi za 5...pa originalni star trek je bio ista stvar, zgodni glumci, nova tehnika, novi efekti...ovaj ima sve to i odličan mi je...

callac

Post by callac » 14 May 2009, 10:10

Uh! U prvih deset minuta već sam se rasplakala. Naježila sam se (u pozitivnom smislu) stotinu puta, nasmijala, pa na kraju opet rasplakala-savršen film, konačno odličan SF u kinima, sada se samo nadam da će ovako nastaviti, da će od filma nastati serija sa ovom postavom glumaca! Film ću gledati još najmanje jedan put u kinu, a kada izađe dovoljno dobra kvaliteta skinuti ga i u kolekciju s njim! :)
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

olio

Post by olio » 16 May 2009, 01:31

gledao film upravo i...
oèekivao sam sranje kao star trek ali ugodnu zabavu kao akcijski film
što sam i dobio :(
zašto raditi alternative timeline ??? vaj oh vaj?
uopæe mi se ne sviða ideja
jedini trenutak koji me impresionirao je zadnja minuta "space the final frontier...." naježio sam se

kao film - akcijski 7.5/10
kao star trek 1.5/10 (ne mogu prihvatiti èinjenicu alternativnog svemira i ne bih volio da nastave ovako seriju ako je budu radili)

dr mladjo

Post by dr mladjo » 16 May 2009, 08:24

olio wrote:gledao film upravo i...
očekivao sam sranje kao star trek ali ugodnu zabavu kao akcijski film
što sam i dobio :(

zašto raditi alternative timeline ??? vaj oh vaj?
uopće mi se ne sviđa ideja
ljudi više nisu željeli gledat staru ideju

olio wrote: ne mogu prihvatiti činjenicu alternativnog svemira i ne bih volio da nastave ovako seriju ako je budu radili)
da su napravili film koji se događa u mirror universe bil se onda ljutio?

olio

Post by olio » 16 May 2009, 11:39

dr mladjo wrote:da su napravili film koji se dogaða u mirror universe bil se onda ljutio?
SPOILER
mirror universe je nešto što veæ postoji u samom ST-u i to nije nikakva novost, ali stvaranje alternativnog timeline-a, zar to nije praktièki cijeli reboot sistema ? (što su i htjeli napraviti)

vjerujem da ima boljih dogaðaja koji su se mogli iskoristiti u filmu, a ne bespotrebno mijenjati cijeli ST universe, jer ispada da je sve drugaèije i da se sve serije (osim enterprise) nisu dogodile to jest sve se izmjenilo a jedino old spock zna za sve to (mislim na dogaðaje i sve vezano uz original timeline)

Za kraj, shvaæam što su htjeli napraviti, ali ne sviða mi se niti malo naèin na koji su napravili.

Živi dugo i beriæetno!
Last edited by olio on 16 May 2009, 12:02, edited 1 time in total.

Post Reply