Nakon (neke epizode davno, neke i ne baš davno) odgledanog cjelokupnog Star Trek opusa (naravno zajedno s filmovima i crtanom serijom), mogu uvjerljivo reć da me ovo potpuno očaralo- sadrži sve kvalitete i srž same serije, a nijednu manu, šta znači, bolji efekti, bolja akcija, dok su glumci prezakon- pravi pandan originalnima, a o pojavi Nimoya da i ne govorin, kako su me samo trnci prolazili pri izgovoru svake riči jedne od najdražih mi pojava u sedmoj umjetnosti. Ovo je film za kino i ništa manje, pogotovo za fanove. Poneka rupa i postoji u priči, ali one su tako male, da bi više volija da nisan bija tako sitničav i zamijećiva ih. Posebno Zachary Quinto je po meni bija prepoznati talent još od prve pojave kao Sylara u Heroesima, a ode je taj talent samo potvrdija- čeka ga svjetla budućnost. Ne znan više šta reć a da ne bude spoiler ili da me ne ponese pisanje, još san pod dojmon ka šta san jučer bija nakon Wolverinea (al ovo je potpuno druga klasa filma, i kako inače nailazin na podjelu filmofila na netu ka pristašlica ST-a i Wolvija koji su trenutno aktualni, moran reć da je ST par razina iznad). Sviđa mi se i cila priča i način na koji je stvorena prilika za novi početak u alternativnom univerzumu, vidin da se planira nastavak filma, al ovo je dobra prilika i za novu seriju. 20/10