nemoj ga skidat, bum ti ga ja spržioAryx wrote:ajde ako ti kazes da je tolko zabavno idem to skinuti i pogledat, sada si mi film digao u nebesaWendigo wrote:Burial Ground. Predobra zombie/gore trešina sa najluđim zvučnim efektima ikada!![]()
![]()
Koji ste horror zadnji gledali?
- Wendigo
- Aryx
- dragonheart
Kingove mačje oči sa james woodsom,horor omnibus,i prilično zabavna boleština...
http://imdb.com/title/tt0088889/
http://imdb.com/title/tt0088889/
It's not who I am underneath...
...but what I do that defines me.
http://dragonheart.blog.hr/
...but what I do that defines me.
http://dragonheart.blog.hr/
-
-
Dagon(2001)
Radi se o nekim polu ljudima polu morskim cudovistima, sa karakteristikama zombija koji koriste ljudsku kožu u ceremonijalne svrhe. Zive u nekom ribarskom mjestu. Klanjaju se bogu Dagonu, koji im je u pocetku donosio ribu i zlato iz mora, kasnije se neko sranje dogodilo (nisam sve pohvatao).
dovoljno dobar film s tu i tamo malo crnog humora. par krvavih scena i golotinje i kombinacija.
Radi se o nekim polu ljudima polu morskim cudovistima, sa karakteristikama zombija koji koriste ljudsku kožu u ceremonijalne svrhe. Zive u nekom ribarskom mjestu. Klanjaju se bogu Dagonu, koji im je u pocetku donosio ribu i zlato iz mora, kasnije se neko sranje dogodilo (nisam sve pohvatao).
dovoljno dobar film s tu i tamo malo crnog humora. par krvavih scena i golotinje i kombinacija.
NO FATE
- Zombiemachine
Rasplakat ću se. Zar ima još ljudi koji ovo nisu pogledali? Ili pročitali knjigu?Impaler wrote:Dagon(2001)
ALL WORSHIP DAGON!
OR DIE!
P.S.
Nemaju karakteristike zombija, oni su deep one-ovi a hodaju onako jer su u procesu pretvaranja u ribe pa su nekordinirani. Dagon nije bog, on i Hydra su stvorili rasu deep one-ova ali su smrtni. Dagon će po priči pronaći grobnicu u R'lyeh-u i probuditi Cthulhua, vrhovnog svećenika Yog-sothotha, koji će otvoriti zvjezdanu kapiju i pustiti vanjske bogove na zemlju. Tek tako, mali dodatak.
Krv je moje svjetlo i moja tama.
- john_constantine
Počni čitati lovecrafta.Impaler wrote:Dagon(2001)
-
k, jos reci i da se odrzavaju konvencije deep-ones-a u las vegasu svake godine.Zombiemachine wrote:Rasplakat ću se. Zar ima još ljudi koji ovo nisu pogledali? Ili pročitali knjigu?Impaler wrote:Dagon(2001)
ALL WORSHIP DAGON!
OR DIE!
P.S.
Nemaju karakteristike zombija, oni su deep one-ovi a hodaju onako jer su u procesu pretvaranja u ribe pa su nekordinirani. Dagon nije bog, on i Hydra su stvorili rasu deep one-ova ali su smrtni. Dagon će po priči pronaći grobnicu u R'lyeh-u i probuditi Cthulhua, vrhovnog svećenika Yog-sothotha, koji će otvoriti zvjezdanu kapiju i pustiti vanjske bogove na zemlju. Tek tako, mali dodatak.
NO FATE
- Zombiemachine
- Evil Xander
Zombiemachine wrote: Nemaju karakteristike zombija, oni su deep one-ovi a hodaju onako jer su u procesu pretvaranja u ribe pa su nekordinirani. Dagon nije bog, on i Hydra su stvorili rasu deep one-ova ali su smrtni. Dagon će po priči pronaći grobnicu u R'lyeh-u i probuditi Cthulhua, vrhovnog svećenika Yog-sothotha, koji će otvoriti zvjezdanu kapiju i pustiti vanjske bogove na zemlju. Tek tako, mali dodatak.
Koliko se sjecam, Lovecraft nije nikad uveo u pricu nikakve vanjske bogove, barem ne pod takvim imenom, vec Great Old Ones (ne znam hrvatsku varijantu, jer sam Lovecrafta citao iskljucivo na engleskom), ovo je moguce neka dogradnja kasnijih autora ili prepravak Augusta Derletha, ili su vanjski bogovi = great old ones?
Chuck Norris puts the 'fun' in the 'funeral'.
- Zombiemachine
Zaista prijatelju. Nemoj brkati great old ones sa outer gods.
Primjer great old ones (također se nazivaju i elder things ili elder spawn):
Cthulhu, Dagon, Hydra, Dweller in the gulf, Hastur, Tsathoggua, Yig
(ako voliš i Clarka Ashtona Smitha, onda ti je i Chaugnar Faugn dobar primjer)
Primjer outer godsa (puno moćniji od old onesa):
Nyarlathotep, Shub niggurath, Azathoth, Yog Sothoth
(također ako voliš Smitha, onda i Ublo Satha i Abhoth)
Outer godsi se češće pojavljuju u njegovom Dreamlands ciklusu (Kadath, Leng...).
Osim toga Derleth i Smith i hrpa ostalih nisu "prepravljali" nego su samo nastavili Mythos (s ne baš toliko uspjeha, iako ih vole u Americi)
Da se vratimo na temu, pogledao sam The breed. Ne onaj stari o vampirima, nego ovaj novi iz 2006 sa psima. Skupina mladih koji nemaju pametnija posla dođu na neki napušteni otok. Tamo je hrpa pasa koji isto tako nemaju pametnija posla pa ih odluče pojest. Psi su naravno genetski mutirani (što se na njima ne vidi) pa su pametni i agresivni i prenose neku bolest koja izgleda ne radi bog zna što osim što su ljudi malo agresivni i osjećaju druge pse. Ne preporučam ga nikome.
Primjer great old ones (također se nazivaju i elder things ili elder spawn):
Cthulhu, Dagon, Hydra, Dweller in the gulf, Hastur, Tsathoggua, Yig
(ako voliš i Clarka Ashtona Smitha, onda ti je i Chaugnar Faugn dobar primjer)
Primjer outer godsa (puno moćniji od old onesa):
Nyarlathotep, Shub niggurath, Azathoth, Yog Sothoth
(također ako voliš Smitha, onda i Ublo Satha i Abhoth)
Outer godsi se češće pojavljuju u njegovom Dreamlands ciklusu (Kadath, Leng...).
Osim toga Derleth i Smith i hrpa ostalih nisu "prepravljali" nego su samo nastavili Mythos (s ne baš toliko uspjeha, iako ih vole u Americi)
Da se vratimo na temu, pogledao sam The breed. Ne onaj stari o vampirima, nego ovaj novi iz 2006 sa psima. Skupina mladih koji nemaju pametnija posla dođu na neki napušteni otok. Tamo je hrpa pasa koji isto tako nemaju pametnija posla pa ih odluče pojest. Psi su naravno genetski mutirani (što se na njima ne vidi) pa su pametni i agresivni i prenose neku bolest koja izgleda ne radi bog zna što osim što su ljudi malo agresivni i osjećaju druge pse. Ne preporučam ga nikome.
Krv je moje svjetlo i moja tama.
-