Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
maddjuro

Re: Igre, konzole i slično

Post by maddjuro » 27 Sep 2012, 01:21

evo više informacija; koje posudih s jednoga drugoga foruma
SpoilerShow
[quote author=Meshi link=topic=2380.msg102784#msg102784 date=1335912565]
Nakon beta testiranja dajem izvješće potkrijepljeno slikama:

GW radno okružje:
SpoilerShow
Image
Donji red
Lijevo: Pet magija vezanih uz oružje (3 vezana uz glavnu ruku i ostala 2 uz sporednu).
Sredina: Mala (Diablo-asta) kuglica sa životnim bodovima.
Desno: Ostale korisne magije
Gornji red
Lijevo: Magije vezane uz klasu (Na slici je mesmer pa su to različiti načini za razbijanje klonova. Prvi napravi dmg oko klonova, drugi protivnike uspori, itd.)
Sredina: Različiti statusi - pozitivni žuto, negativni crveno i u bojama klase ono vezano uz nju.
Desno: Bar za izmicanje. To se troši kad se izmaknu magije (otprilike se pola potroši) jednostavnim dvostrukim pritiskom u željenu stranu.
SpoilerShow
Image
U borbi.
Image
Okršaj mene i moje iluzije
Lik i njena oprema:
Ovo je standardno kao u svakom MMOu.
SpoilerShow
Image
Desno je njena slika i sve što ima obučeno i sva oružja koja sa sobom nosi te statusi koje joj ta oprema daje. Može sa sobom nositi dva seta oružja koja se mogu u bitci mijenjati. Zanimljivo je to što svaki set oružja daje različite magije, ali o tome ću poslije.
Ovo s lijeve strane pokazuje što imate u torbi, a da možete navući na sebe. Ukratko torba s opremom, bez drugih gluposti. To je dobra odlika jer ako imate punu torbu ponekad je teško naći opremu jer morate kroz sve prolaziti. Ovdje samo uključite ovu sliku i sve je pri ruci.

Iznimno me smeta što različita odjeća isto izgleda na liku. Tako je bar u prvih 10 lvl-a.

Torbe koje su vam služe za spremanje stvari su standardnog dizajna.
SpoilerShow
Image

PVE
Nažalost kad sam išao slikati sve i svašta nisam naletio na eventove, ali nema veze probat ću objasniti aspekt vezan uz "Igrača protiv okoline"dio za one koji nisu shvatili ili čitali o GW-u prije.

Hodate gradom/ulicom/mramornom cestom/kroz šumu i naletite na uskličnik. Taj uskličnik govori da je tu zadatak. Uzmete ga, obavite i vratite na mjesto gdje je upitnik. To više ne postoji (zapravo postoji, ali za jedan zadatak koji se odvija kao priča o tvom liku i prikazano je sve prođeno u jednom prozoru u obliku lijepih sličica. Quest je personaliziran za tvog lika, ali ako ste iste rase u paru možete obavljati i oboje će te imati to riješeno. Onaj koji uzme zadatak će se se pojavljivati u malim klipovima u kojem razgovara s drugim likovima, dok će druga osoba samo gledati što se događa). Možete se izmjenjivati kao nositelji questova.
SpoilerShow
Image
Image
Da se vratim na temu. Ne postoji ta dosadna "uzmi, obavi, vrati" rutina, već su svi zadaci u obliku "događaja". Hodaš ulicom i samo ti se u gornjem desnom kutu ekrana pojavi zadatak s nekom trakom koja se puni. Kad se napuni zadatak gotov i svi koji su sudjelovali dobijaju iskustvo i nagrade. O vašoj korisnosti ovisi kakvu nagradu dobijate. Tim sistemom uglavnom ste na svakom zadatku s dvadesetak ljudi i zajedničkim snagama pokušavati pobijediti zle šefove.
Ovo je stvarno revolucija, jer je svaki zadatak kao da idete u raciju s dvadesetak ljudi. Svi koji su igrali WoW i slične igre znat će koliko je to zabavno.
Zadatci se nasumično otvaraju, tako da možete dva ili više puta obavljati isti zadatak, ako ste slučajno naletili. O tome kako je zadatak prošao ovisi kakav će taj dio regije izgledati.
Npr. Uništite sve zle pretvarače duša kako bi očistili tu regiju od duhova.
Sad se vi borite i obavite zadatak i ta regija više neće imati duhova.
Onda slijedi neki protu zadatak i ako ga ne uspijete obaviti vrate se svi duhovi.

Svakako zanimljiv koncept i nadasve zabavan.

Naravno imate i daily questove kao npr. "Ubij 10 različitih vrsta životinja", koji ti daju dodatan exp i slično.
SpoilerShow
Image
PVP
U ekranu gdje vam je izgled lika i opisi prijeđenih zadataka vezanih uz priču, nalazi se dio za PvP odnosno "Igrač protiv igrača" dio.
Tu imate opcije:
1) Otići u svijet PvPa i time dobijete automatski 80 lvl i neke standarne stvari, možete kupovati opremu i razne sitnice za pojačati opremu. Sve se plaća u "slavi" koju se dobija borbom u borilištima ili obavljanjem zadataka izvan borilišta.
2) Automatski otići u borilišta s 80 lvlom.
Nisu baš taj dio razradili, ali sudjelovao sam u jednom tipu borilišta.
SpoilerShow
Image
Standarno "osvoji što više polja i drži ih". Tko ima osvojeno više polja dobija brže bodove dok neka ekipa ne osvoji 300 bodova što označava kraj igre i pobjedu te ekipe.
Na terenu se nalazi i neki katapult koji se popravlja nekim alatom na koji možeš naletiti. Ona ekipa koja ga osvoji ima prednost jer taj vrag gađa po protivnicima (mislim da je tako jer nikad nisam ni bio blizu njega već sam samo bježao od projektila).
Kraj nekih baza se nalaze neke malo jače živine koje se riješe u 2 igrača ili ako si nadobudan 1v1 te onaj igrač koji napravi smrtni udarac dobije neki pozitivni status na neko vrijeme.
SpoilerShow
Image
Malo borbe na jednoj od baza. 2 vs 1, ali ko ga jebe kad je metnuo nogu u naš teritorij. grrrrr
Ubili smo ga bez žrtava na našoj strani.
SpoilerShow
Image
Svaki igrač ( u PvP-u i PvE) nakon što biva poražen stoji u nekom stanju gdje može koristiti neke očajničke magije. Ako nekoga ubije u tom stanju ili ako iskoristi neku magiju za iscjeljivanje u vremenu i iscijeli se, ne biva ubijen već se diže na noge i nastavlja borbu s nekih četvrtinu životnih bodova.
U PvP to možeš spriječiti tako da iskoristiš "koristi" tipku na palim protivnicima i dokrajčiš ih.
Najviše me smeta što nema opcije "dvoboj". Ta mi je opcija super zabavna jer time možeš svome prijatelju pokazati koliko si bolji od njega ili naravno lošiji.

Sve super, ali ja bi još
Ovo mi je sve super, ali PvP koji je najbitniji za GW je standardan, ništa poseban. Likovi ne pašu mom stilu igre.
Aaaaa onda otkriješ da nisi znao pola toga o svom liku i oduševiš se.
Kad uđeš u koštac sa sučeljem saznaš puno toga što ti na prvi pogled nije očito. Sad će te vidjeti o čemu sve vaš lik ovisi i na koliko ga načina možete igrati te kako ga možete prilagoditi svom stilu igre.

1) Imate mnogo načina kako sastaviti svoj komplet oružja i time mnogo magija koje možete koristiti. Kad prvi put uzmete neki komplet oružja imate smo jednu magiju. Korištenjem magija vam se otključavaju druge. Jednom otključane magije, ostaju takve zauvijek.
Neotljučano kod Mesmera:
SpoilerShow
Image
Otključano kod Nevaljalca:
SpoilerShow
Image
Image
Image
2) Ostale korisne magije od kojih možete koristiti: 1 za iscjeljivanje, 3 razne vezane uz klasu i jednu epsku koji možete tek na 30 otključati. Otključava se bodovima koje dobijete s nivoima.
Primjer neotključanih magija:
SpoilerShow
Image
Primjer svih otključanih magija:
SpoilerShow
Image
I zadnje.

3) Sistem talenata, odnosno "svojstava" u ovoj igri.
S levelima dobijete bodove koje koristite u pojedinoj grani svojstava.
SpoilerShow
Image
Svaka grana ima tri razine. "Vješt", "Majstor" i "Velemajstor".
Stavljanjem bodova u pojedinu granu otvarate nove stvari koje vam pojačavaju odlike lika ili magije koje baca.
Na 5, 15 i 25 su neke zadane odlike, a na 10, 20 i 30 sami možete staviti po jednu od čak do 12 odlika specifičnih za tu granu svojstava.
SpoilerShow
Image
Sve te tri mogućnosti omogućuju da lika prilagodiš svom stilu igre. Možeš lika potpuno personalizirati tako da su iznimno male šanse da će netko napraviti lika poput tvoga. To mi je iznimno dobra odlika i najviše me oduševljava u ovoj igri.

Izrada

Imate mogućnost izraditi vlastito oružje, opremu i slično. Možete pratiti recepte ili (nisam siguran) experimentirati.
SpoilerShow
Image
Sve u svemu super igra. Izgled likova nije lijep kao u TERE, ali igrivost to višestruko nadoknađuje.
[/quote]
I may be an idiot, but i am no fool.

hitman_4

Post by hitman_4 » 27 Sep 2012, 22:32

trenutno se prelazi Metro 2033.
Image

Image

Image

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 28 Sep 2012, 00:04

Instalirao Sleeping Dogse, trenutno samo bacio pogled na glavni izbornik i grafičke opcije, ali izgleda prezentacijski lijepo.
Revenge solves everything

hitman_4

Post by hitman_4 » 29 Sep 2012, 12:56

napokon sam zaigrao max payne 3.pohvalit ću ono što više-manje svi hvale,a to je grafika,priča,bullet time, itd.malo su traljavo napravili sustav zaklona.

ehh da ne mogu vjerovati da the walking dead izlazi tek u prosincu :(
Image

Image

Image

john_constantine

Post by john_constantine » 29 Sep 2012, 13:11

hitman_4 wrote:napokon sam zaigrao max payne 3.pohvalit ću ono što više-manje svi hvale,a to je grafika,priča,bullet time, itd.malo su traljavo napravili sustav zaklona.

ehh da ne mogu vjerovati da the walking dead izlazi tek u prosincu :(
da, to je baš prilično loše... Prije se govorilo o isplativosti igara na epizode, jer je jednostavnije, ali vidi se da ipak nije. Sin je doživio samo prvu epizodu. Half life epizode smo morali predugo čekati radi par sati igranja koje smo dobili, a treći još niti nije najavljen. Bone je propao. Sam i Max su izlazili skoro svaki mjesec. Ali ovo s walking dead... previše iskušavaju strpljenje igrača za nešto što je trebalo biti revolucionarno i izaći svaki mjesec, a na kraju prosjek koji se predugo čeka. Još uvijek nisam dobio poticaj da idem iznova igrati...
Michel puši karu.

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 03 Oct 2012, 22:36

jel tko zna gdje se može nabaviti funkcionalni cd-key za half life 2 orange box? moj stari je iskorišten i više ne funkcionira pa ne mogu instalirati vražju igru

maddjuro

Post by maddjuro » 04 Oct 2012, 01:20

DeadDispatcher90 wrote:jel tko zna gdje se može nabaviti funkcionalni cd-key za half life 2 orange box? moj stari je iskorišten i više ne funkcionira pa ne mogu instalirati vražju igru
skini neki key code generator; ili na njuškalu probaj nać

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Oct 2012, 19:35

idem si igrati resident evil trilogiju...
ali ono, što je director cuts za prvi dio?
I vidim da je dvojka na dva diska, Leone i Claire. Jesu li to dvije različite igre ili samo dva različita lika prolaze kroz iste levele?
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 07 Oct 2012, 22:03

john_constantine wrote:idem si igrati resident evil trilogiju...
ali ono, što je director cuts za prvi dio?
I vidim da je dvojka na dva diska, Leone i Claire. Jesu li to dvije različite igre ili samo dva različita lika prolaze kroz iste levele?
za dvojku; kolko se sjećam, ima nekih razlika; i isplati se je igrat prvo s žemskom pa s likom, i obrnuto; pošto je igra relativni kratka kada se zna di se i što treba radit. Svakao preporučam da prek Gamecube emulatora odigraš i remasterani res evil 1; koji je usudio bih se reći, podosta drugačiji od orginalne jedinice.

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Oct 2012, 22:05

na gamecube je bila i ona prerada metal gear solida, samo u boljoj grafici, ne? Twin snakes?
Michel puši karu.

yakkazu

Post by yakkazu » 07 Oct 2012, 23:31

čekaj, 4. epizoda hodajućih mrtvaca tek u decembru ?

hitman_4

Post by hitman_4 » 08 Oct 2012, 00:29

je

max payne 3 je ludilo od igre.trenutno sam na 11. čapteru :prayer:
Image

Image

Image

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Oct 2012, 01:29

john_constantine wrote:na gamecube je bila i ona prerada metal gear solida, samo u boljoj grafici, ne? Twin snakes?
mislim da je; ima super GC emulatora; sam je malo zeznuto dok se ne naviknes na PS2 joystick; navodno je i res.evil 4 bio najbolji na game cubu; a ta dva resident evila na GC-u su jako dobri

hitman_4

Post by hitman_4 » 09 Oct 2012, 08:36

tropico 4 - dobra igra.jedini problem je što vrijeme proleti,pa kasnije žališ i tak to.zasad vodim neutralnu politiku.čak mi je i demokratija na pristojnom nivou :zubifale:
Image

Image

Image

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 09 Oct 2012, 23:32

Jel tko probao Dishonored? Ako tko zna može li mi reći je li igra zahtjevna? Mislim jel trebaš monstrum od kompa da je pokreneš, a da ide i izgleda ok?

Post Reply