Nakon beta testiranja dajem izvješće potkrijepljeno slikama:
GW radno okružje:

Lijevo: Pet magija vezanih uz oružje (3 vezana uz glavnu ruku i ostala 2 uz sporednu).
Sredina: Mala (Diablo-asta) kuglica sa životnim bodovima.
Desno: Ostale korisne magije
Gornji red
Lijevo: Magije vezane uz klasu (Na slici je mesmer pa su to različiti načini za razbijanje klonova. Prvi napravi dmg oko klonova, drugi protivnike uspori, itd.)
Sredina: Različiti statusi - pozitivni žuto, negativni crveno i u bojama klase ono vezano uz nju.
Desno: Bar za izmicanje. To se troši kad se izmaknu magije (otprilike se pola potroši) jednostavnim dvostrukim pritiskom u željenu stranu.

U borbi.

Okršaj mene i moje iluzije
Ovo je standardno kao u svakom MMOu.

Ovo s lijeve strane pokazuje što imate u torbi, a da možete navući na sebe. Ukratko torba s opremom, bez drugih gluposti. To je dobra odlika jer ako imate punu torbu ponekad je teško naći opremu jer morate kroz sve prolaziti. Ovdje samo uključite ovu sliku i sve je pri ruci.
Iznimno me smeta što različita odjeća isto izgleda na liku. Tako je bar u prvih 10 lvl-a.
Torbe koje su vam služe za spremanje stvari su standardnog dizajna.

PVE
Nažalost kad sam išao slikati sve i svašta nisam naletio na eventove, ali nema veze probat ću objasniti aspekt vezan uz "Igrača protiv okoline"dio za one koji nisu shvatili ili čitali o GW-u prije.
Hodate gradom/ulicom/mramornom cestom/kroz šumu i naletite na uskličnik. Taj uskličnik govori da je tu zadatak. Uzmete ga, obavite i vratite na mjesto gdje je upitnik. To više ne postoji (zapravo postoji, ali za jedan zadatak koji se odvija kao priča o tvom liku i prikazano je sve prođeno u jednom prozoru u obliku lijepih sličica. Quest je personaliziran za tvog lika, ali ako ste iste rase u paru možete obavljati i oboje će te imati to riješeno. Onaj koji uzme zadatak će se se pojavljivati u malim klipovima u kojem razgovara s drugim likovima, dok će druga osoba samo gledati što se događa). Možete se izmjenjivati kao nositelji questova.

Ovo je stvarno revolucija, jer je svaki zadatak kao da idete u raciju s dvadesetak ljudi. Svi koji su igrali WoW i slične igre znat će koliko je to zabavno.
Zadatci se nasumično otvaraju, tako da možete dva ili više puta obavljati isti zadatak, ako ste slučajno naletili. O tome kako je zadatak prošao ovisi kakav će taj dio regije izgledati.
Npr. Uništite sve zle pretvarače duša kako bi očistili tu regiju od duhova.
Sad se vi borite i obavite zadatak i ta regija više neće imati duhova.
Onda slijedi neki protu zadatak i ako ga ne uspijete obaviti vrate se svi duhovi.
Svakako zanimljiv koncept i nadasve zabavan.
Naravno imate i daily questove kao npr. "Ubij 10 različitih vrsta životinja", koji ti daju dodatan exp i slično.

U ekranu gdje vam je izgled lika i opisi prijeđenih zadataka vezanih uz priču, nalazi se dio za PvP odnosno "Igrač protiv igrača" dio.
Tu imate opcije:
1) Otići u svijet PvPa i time dobijete automatski 80 lvl i neke standarne stvari, možete kupovati opremu i razne sitnice za pojačati opremu. Sve se plaća u "slavi" koju se dobija borbom u borilištima ili obavljanjem zadataka izvan borilišta.
2) Automatski otići u borilišta s 80 lvlom.
Nisu baš taj dio razradili, ali sudjelovao sam u jednom tipu borilišta.

Na terenu se nalazi i neki katapult koji se popravlja nekim alatom na koji možeš naletiti. Ona ekipa koja ga osvoji ima prednost jer taj vrag gađa po protivnicima (mislim da je tako jer nikad nisam ni bio blizu njega već sam samo bježao od projektila).
Kraj nekih baza se nalaze neke malo jače živine koje se riješe u 2 igrača ili ako si nadobudan 1v1 te onaj igrač koji napravi smrtni udarac dobije neki pozitivni status na neko vrijeme.

Ubili smo ga bez žrtava na našoj strani.

U PvP to možeš spriječiti tako da iskoristiš "koristi" tipku na palim protivnicima i dokrajčiš ih.
Najviše me smeta što nema opcije "dvoboj". Ta mi je opcija super zabavna jer time možeš svome prijatelju pokazati koliko si bolji od njega ili naravno lošiji.
Sve super, ali ja bi još
Ovo mi je sve super, ali PvP koji je najbitniji za GW je standardan, ništa poseban. Likovi ne pašu mom stilu igre.
Aaaaa onda otkriješ da nisi znao pola toga o svom liku i oduševiš se.
Kad uđeš u koštac sa sučeljem saznaš puno toga što ti na prvi pogled nije očito. Sad će te vidjeti o čemu sve vaš lik ovisi i na koliko ga načina možete igrati te kako ga možete prilagoditi svom stilu igre.
1) Imate mnogo načina kako sastaviti svoj komplet oružja i time mnogo magija koje možete koristiti. Kad prvi put uzmete neki komplet oružja imate smo jednu magiju. Korištenjem magija vam se otključavaju druge. Jednom otključane magije, ostaju takve zauvijek.
Neotljučano kod Mesmera:

Primjer neotključanih magija:

3) Sistem talenata, odnosno "svojstava" u ovoj igri.
S levelima dobijete bodove koje koristite u pojedinoj grani svojstava.

Stavljanjem bodova u pojedinu granu otvarate nove stvari koje vam pojačavaju odlike lika ili magije koje baca.
Na 5, 15 i 25 su neke zadane odlike, a na 10, 20 i 30 sami možete staviti po jednu od čak do 12 odlika specifičnih za tu granu svojstava.

Izrada
Imate mogućnost izraditi vlastito oružje, opremu i slično. Možete pratiti recepte ili (nisam siguran) experimentirati.

[/quote]