SPOILERSarminio wrote:viewtopic.php?t=3002&highlight=zombi++arminio
"e) Warning Sign (1985), 28 Days Later – zbog toga što su u stvari to živi ljudi zaraženi nekim virusom
i moguće ih je ubiti ili usporiti jednim metkom bilo gdje u vitalnu točku (a ne samo u mozak kao u pravih zombija). Hoću reći to su isti ljudi koji nikada nisu ni umrli, nego zaraženi bolešću zbog koje polude i ubijaju nezaražene ili ih pokušavaju zaraziti. Posebno 28 Dana Poslije za koji sam i ja pomislio da je britanski zombi film, a i tako se je oglašavao u recenzijama i u reklamama, ali sa velikim žaljenjem moram reći da film nije NIJE zombi film iako ima skoro sve elemente jednog čistokrvnog zombi filma..." by dr_gonzo!![]()
Sto se Braindeada tice, tu ima i zombija i zivih ljudi koji se pretvaraju u kojekakve "likove" ali poanta je da ne moras umrijeti da bi se pretvorio u "braindeada" (ako se dobro sjecam jer gledao sam to zadnji put prije ohohohoho godina)
Ma, znam ja za 28 Days i ove ostale "zaraženi" vs obični ljudi filmove
Upravo sam BrainDead prije 3 ili 4 dana pogledao šprvi put na DVD-u i mogu ti reći da su svi zombiji u filmu postali:
- ugrizom (majka od Lionela, ona crnokosa sa cvikama, ekipa na groblju, pop...)
- umrli su (dosta njih, ali najviše se sjećam bolničarke kojem je Lionelova majka skoro otkinula glavu...a nije ju ugrizla)
- bili u dotjecaju sa Lionelovom majkom (bolničarka, ujak Les)
Vidiš ovdje su malo drugačija pravila ne postaje se zombijem ako jednostavno umreš nego ako te zaraženi ogrebe ili ugrize (sjetimo se onog tipa na početku dok je krao štakora-majmuna, pa kad ga je ekipa napala mačetama jer su mislili da ga je štakor majmun ogrebao)...
Druga je stvar što je Jackson malkice pretjerao sa živim plućima, no beba je pun pogodak (remake Dawn of the Dead je ovaj dio dobro kopirao).
Živa pluća ubrajam u redateljsku slobodu koja mi toliko baš i ne smeta i ne uzimam je za minus filmu....
No, sad se pitam što je bilo sa onim Mathesonom (stari što kaže: "- What we need is another war!") što je jeo zaraženi puding? Je li on započeo novu epidemju kad je Lionel pobio sve zombije?
Mislite da je Beba preživjela požar?