Glasovanje za naj zombi film HorrorHR foruma....(A strana)

Razgovori ugodni o horor temama

Koji je vaš naj zombi film svih vremena?

1) Zombie (1980)
5
10%
2) Return of the Living Dead (1985)
4
8%
3) Dawn of the Dead (2004)
7
14%
4) BrainDead / Dead Alive (1992)
9
18%
5) Dawn of the Dead (1978)
11
22%
6) Shaun of the Dead (2004)
4
8%
7) Night of the Living Dead (1968)
3
6%
8) Dellamorte Dellamore / Cemetery Man (1994)
3
6%
9) Re-Animator (1985)
1
2%
10) Resident Evil (2002)
2
4%

Total votes: 49

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 14 Jan 2009, 00:25

arminio wrote:viewtopic.php?t=3002&highlight=zombi++arminio

"e) Warning Sign (1985), 28 Days Later – zbog toga što su u stvari to živi ljudi zaraženi nekim virusom
i moguće ih je ubiti ili usporiti jednim metkom bilo gdje u vitalnu točku (a ne samo u mozak kao u pravih zombija). Hoću reći to su isti ljudi koji nikada nisu ni umrli, nego zaraženi bolešću zbog koje polude i ubijaju nezaražene ili ih pokušavaju zaraziti. Posebno 28 Dana Poslije za koji sam i ja pomislio da je britanski zombi film, a i tako se je oglašavao u recenzijama i u reklamama, ali sa velikim žaljenjem moram reći da film nije NIJE zombi film iako ima skoro sve elemente jednog čistokrvnog zombi filma..." by dr_gonzo! :lol:

Sto se Braindeada tice, tu ima i zombija i zivih ljudi koji se pretvaraju u kojekakve "likove" ali poanta je da ne moras umrijeti da bi se pretvorio u "braindeada" (ako se dobro sjecam jer gledao sam to zadnji put prije ohohohoho godina) :lol:
SPOILERS

Ma, znam ja za 28 Days i ove ostale "zaraženi" vs obični ljudi filmove 8) ....nego kad sam rekao da obrazložiš mislio sam na BrainDead...no vidim da bi trebao opet pogledati film :lol: kad je već prošlo ohohoho godina).
Upravo sam BrainDead prije 3 ili 4 dana pogledao šprvi put na DVD-u i mogu ti reći da su svi zombiji u filmu postali:
- ugrizom (majka od Lionela, ona crnokosa sa cvikama, ekipa na groblju, pop...)
- umrli su (dosta njih, ali najviše se sjećam bolničarke kojem je Lionelova majka skoro otkinula glavu...a nije ju ugrizla)
- bili u dotjecaju sa Lionelovom majkom (bolničarka, ujak Les)

Vidiš ovdje su malo drugačija pravila ne postaje se zombijem ako jednostavno umreš nego ako te zaraženi ogrebe ili ugrize (sjetimo se onog tipa na početku dok je krao štakora-majmuna, pa kad ga je ekipa napala mačetama jer su mislili da ga je štakor majmun ogrebao)...
Druga je stvar što je Jackson malkice pretjerao sa živim plućima, no beba je pun pogodak (remake Dawn of the Dead je ovaj dio dobro kopirao).
Živa pluća ubrajam u redateljsku slobodu koja mi toliko baš i ne smeta i ne uzimam je za minus filmu....

No, sad se pitam što je bilo sa onim Mathesonom (stari što kaže: "- What we need is another war!") što je jeo zaraženi puding? Je li on započeo novu epidemju kad je Lionel pobio sve zombije?
Mislite da je Beba preživjela požar?
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

arminio

Post by arminio » 14 Jan 2009, 00:43

dr_gonzo wrote:Ma, znam ja za 28 Days i ove ostale "zaraženi" vs obični ljudi filmove 8) ....nego kad sam rekao da obrazložiš mislio sam na BrainDead...no vidim da bi trebao opet pogledati film :lol: kad je već prošlo ohohoho godina).
Ocito. Ali cekam SE DVD izdanje koje se najavljuje vec duze... Ne gleda mi se ocajni VHS (i to americka verzija koju imam - cekam novozelandski cut)
dr_gonzo wrote: Upravo sam BrainDead prije 3 ili 4 dana pogledao šprvi put na DVD-u i mogu ti reći da su svi zombiji u filmu postali:
- ugrizom (majka od Lionela, ona crnokosa sa cvikama, ekipa na groblju, pop...)
- umrli su (dosta njih, ali najviše se sjećam bolničarke kojem je Lionelova majka skoro otkinula glavu...a nije ju ugrizla)
- bili u dotjecaju sa Lionelovom majkom (bolničarka, ujak Les)

Vidiš ovdje su malo drugačija pravila ne postaje se zombijem ako jednostavno umreš nego ako te zaraženi ogrebe ili ugrize (sjetimo se onog tipa na početku dok je krao štakora-majmuna, pa kad ga je ekipa napala mačetama jer su mislili da ga je štakor majmun ogrebao)...
Pa to sam i rekao - totalno je mixano ali je poanta da ne moras biti mrtav prije nego se pretvoris u "ludjaka" pa samim time nisu zombiji :)
Tko u tom filmu umre "prirodnom smrcu" ne ozivi. Tko dobije ugriz, pretvori se u "braindeada" bez obzira je li umro ili ostao ziv. Dakle, kljucni faktor nije smrti i ozivljavanje.
dr_gonzo wrote: Druga je stvar što je Jackson malkice pretjerao sa živim plućima, no beba je pun pogodak (remake Dawn of the Dead je ovaj dio dobro kopirao).
Živa pluća ubrajam u redateljsku slobodu koja mi toliko baš i ne smeta i ne uzimam je za minus filmu....
A ne! U Braindeadu nikako nema pretjerivanja! Taj film je upravo genijalan jer je preko svih granica! :lol:
Mislim da jos uvijek drzi rekord po broju potrosene lazne krvi (iako mi se cini da ga je mozda Poultrygeist pretekao ili mu se priblizio jako blizu 8) )

Inace, sad sam se sjetio da i Romerov Dawn of dead ima scenu u kojoj ne-mrtvac postaje zombi! Plavokosi specijalac inficira se ugrizom ali transformacija pocne vec tokom umiranja da bi izdahom automatski postao zombi... Iako je u nacelu taj film i prethodnik (Night of the living dead) baziran na ideji da je dovoljno umrijeti da bi se nakon toga ozivjelo.
arminio

www.zuti-titl.com - drugacije o filmu / o drugacijem filmu
http://agrgic.tripod.com/rew

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 14 Jan 2009, 01:01

Poultrygeist gledam sigurno do subote. :lol: Čini mi se jako dobrim filmom. Dobra zajebancija. A to je ipak ekipa - Lloyd Kaufman, Ron Jeremy... :supz:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

arminio

Post by arminio » 14 Jan 2009, 01:06

dr_gonzo wrote:Poultrygeist gledam sigurno do subote. :lol: Čini mi se jako dobrim filmom. Dobra zajebancija. A to je ipak ekipa - Lloyd Kaufman, Ron Jeremy... :supz:
S obzirom da sam ga gledao sa Kaufmanom na velikom platnu (Grossmann 07), ne mogu biti objektivan jer u toj atmosferi i Toxic Avenger 2+3 bi bio remek djelo... :)
Al' da je Pultrygeist dobar - je! :lol:
arminio

lord

Post by lord » 14 Jan 2009, 12:14

Dawn of the Dead (1978)
"I'LL DIG YOU UP, JUST TO KILL YOU AGAIN"

juriel

Post by juriel » 15 Jan 2009, 17:05

A zašto nema Premutos-a... ako želite prave zombie filmove 8)

arminio

Post by arminio » 15 Jan 2009, 19:52

Hm. Premutos? Pravi zombi film? Nije mi bas jasno po cemu... Doduse, gledao sam ga davno i ostao mi u losem sjecanju ali da su zombiji kljucni i prikazani kako spada, to se ne sjecam (sjecam se da ih ima tek pred kraj i to sve skupa "navrat"/"nanos" ubaceno)

http://www.zuti-titl.com/p-q-r-s-t/prem ... -1997.html
arminio

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 30 Apr 2009, 18:45

Ajmo novi članovi bacite svoje glasove....

- Charles Bukowski -

filmofil

Post by filmofil » 30 Apr 2009, 21:41

ovdje sam malo razmišljao, ali ipak sam odabrao dawn of the dead remake čisto zbog dojma koji je na mene ostavio...gledao sam ga u kinu i to je bio jedan od prvih zombi horora koje sam gledao...ustvari tada nisam ni volio baš horore, ali ovo mi je bilo prejebeno
This is the Zodiac speaking.

yaps

Post by yaps » 02 May 2009, 00:31

Dawn of the Dead 2004

Post Reply