Religija

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Boby

Post by Boby » 15 Feb 2008, 00:54

@Studeni - tako ti ja nekako i na Isusa gledam. Kao nekog koji je bio izvan bilo kojeg vremena i koji se je iznad svega uzdignuo upravo zbog svog pomirenja s svim poniženjima i bolima koje mu je ovaj svijet nanio. Dok je onako pribijen krvario a svjetina mu se rugala on je i dalje govorio "oprosti im jer ne znaju što čine"
Last edited by Boby on 15 Feb 2008, 00:58, edited 3 times in total.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 15 Feb 2008, 00:56

Isus je moj idol.
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Scarface

Post by Scarface » 15 Feb 2008, 01:40

Virujen u Boga ka Stvoritelja, al ne virujen da je onako milostiv i velikodušan kako ga Biblija prikazuje (mada je tamo i osvetoljubiv u velikoj količini), tj. vjernik san, al ne poštujen ni Crkvu ni Bibliju, i u konačnici ne poštujen Boga, samo virujen da postoji. U Crkvu iden na teški nagovor roditelja, koji su veliki vjernici, i tamo samo nastavin spavat nedjeljni san.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Unreal

Post by Unreal » 15 Feb 2008, 08:40

jigsaw wrote:Vjernik sam, vjerujem duboko u Boga, ali ne idem u crkvu od krizme. :wink:
potpis

Aryx

Post by Aryx » 15 Feb 2008, 08:56

metallicat wrote:ja ateist, to je sve što ću reć :D
same here :D
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Asfodel

Post by Asfodel » 15 Feb 2008, 10:03

Ne vjerujem u crkvu, ali vjerujem u nešto, nazovite to kako hoćete: Bog, priroda, viša sila....nebitno

Ipak mi je najsmješnije kod teških vjernika što doslovno shvaćaju Bibliju, tipa misle da zmije govore...a to je valjda prva i osnovna stvar koju ti svaki svećenik ili vjeroučitelj objasni :D
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wendigo

Post by Wendigo » 15 Feb 2008, 10:20

ateist. vjerujem u dobrotu, poštenje i život prema normalnim društvenim normama i vrijednostima.
krščanin sam na papiru (krštenje itd..) ali ne prakticiram vjeru i ne volim crkvu i svećenike (oni mi se posebno gade) zbog: nametljivosti, dvoličnosti (promoviraju odricanje i asketizam, a popovi voze mercedese ok.. wtf?), pedofilije i opčenito lopovluka i kriminala koji crkva provodi od svojih početaka; od prisilnog pokrštavanja "pogana" do inkvizicije i progona (malo si drugačijeg mišljenja o bogu i vjeri i eto te na lomači) kakvih se ne bi jedan hitler posramio.. znam da vjerojatno nisu svi popovi takvi i da ima poštenih i onih koji žive u skladu sa vjerom i krščanskim načelima ali ja ih u globalu ovako gledam i držim se podalje od njih i njihovih brainwashing propovjedi.

to bi bilo to od mene.
Last edited by Wendigo on 15 Feb 2008, 10:31, edited 1 time in total.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 15 Feb 2008, 10:31

Hmmmm...nije da sam neki fanatik i tako to, niti me zanima pitanje vjere niti želim ulaziti u njega, ali ovdje pričate o poštivanju jedni drugih i sl. stvarima, ali se ipak malo previše sprdate na račun vjernika, Boga i svega ostaloga (crkva kao ustanova nije uključena u to) unatoč tome što ne vjerujete u ništa...malo poštovanja :wink:

Samo toliko do mene...
Last edited by Dragonrage on 15 Feb 2008, 11:34, edited 1 time in total.

Knatchbull

Post by Knatchbull » 15 Feb 2008, 11:07

Agnostik
ne podnosim crkvu kao ustanovu a svečenike još manje, al poštujem vjernike koji ne nameću svoju vjeru.
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

FilmTV

Post by FilmTV » 15 Feb 2008, 13:31

horrorfan wrote:
FilmTV wrote:
horrorfan wrote:Nemoguce je dokazat dal postoji Bog ili ne postoji...
Ako ne možeš dokazati da nešto postoji, onda NE postoji. To što ljudi vjeruju u Boga bez dokaza se zove vjera.

Empiričkih dokaza da Bog postoji nema.
nebi se slozio u ovom da ako nesto nemozes dokazati da postoji,onda ne postoji...
To ne moe vrijediti za pojavu kao sto je Bog...u tome i je poanta...
Vidim da nisi dobro pročitao što sam napisao.

Iako se ne može dokazati da Bog postoji, mnogo ljudi u njega vjeruje. Kod religije, vjera implicira vjerovanje u nešto što se ne može dokazati.

I dalje stoji da empiričkih dokaza da Bog postoji nema. Svatko od nas ima izbor da vjeruje u Boga, Djeda Mraza, vampire i sve druge stvari za koje nema dokaza da postoje. Netko to pravo iskorištava, netko ne, svakome svoje.
Wendigo wrote:vjerujem u dobrotu, poštenje i život prema normalnim društvenim normama i vrijednostima.
Da više ljudi razmišlja kao ti bilo bi puno manje svinjarija na ovom svijetu. 8)

Wendigo

Post by Wendigo » 15 Feb 2008, 14:13

Knatchbull wrote:Agnostik
ne podnosim crkvu kao ustanovu a svečenike još manje, al poštujem vjernike koji ne nameću svoju vjeru.

slažem se 100% s ovim.

Studeni

Post by Studeni » 15 Feb 2008, 15:00

Dragonrage wrote: unatoč tome što ne vjerujete u ništa
ateizam nije nevjerovanje u ništa nego negacija koncepta organizirane religije...
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

GreenHornet

Post by GreenHornet » 15 Feb 2008, 15:27

islamske vjeroispovjesti...vjerujem u boga tj.neku veliku silu koja nas je stvorila a sto se ostalih stvari tiče bi rekao poslovicu "hodže i popovi najveći lopovi"
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Saleth

Post by Saleth » 24 Feb 2008, 23:02

John_Ryder wrote:Isus je moj idol.
Isus pije alkohol !! ^^
Piše i u bibliji hehe.
Inače štujem staroslavensku religiju, stare hrvatsko-slavenske bogove.

horkolerbus

Post by horkolerbus » 25 Feb 2008, 15:24

Pravoslavna vera,verujem u majku prirodu :wink:
Istina postoji. Izmisljati se moze samo laz

Post Reply