Religija
- Boby
@Studeni - tako ti ja nekako i na Isusa gledam. Kao nekog koji je bio izvan bilo kojeg vremena i koji se je iznad svega uzdignuo upravo zbog svog pomirenja s svim poniženjima i bolima koje mu je ovaj svijet nanio. Dok je onako pribijen krvario a svjetina mu se rugala on je i dalje govorio "oprosti im jer ne znaju što čine"
Last edited by Boby on 15 Feb 2008, 00:58, edited 3 times in total.
-
John_Ryder
- Scarface
Virujen u Boga ka Stvoritelja, al ne virujen da je onako milostiv i velikodušan kako ga Biblija prikazuje (mada je tamo i osvetoljubiv u velikoj količini), tj. vjernik san, al ne poštujen ni Crkvu ni Bibliju, i u konačnici ne poštujen Boga, samo virujen da postoji. U Crkvu iden na teški nagovor roditelja, koji su veliki vjernici, i tamo samo nastavin spavat nedjeljni san.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Asfodel
Ne vjerujem u crkvu, ali vjerujem u nešto, nazovite to kako hoćete: Bog, priroda, viša sila....nebitno
Ipak mi je najsmješnije kod teških vjernika što doslovno shvaćaju Bibliju, tipa misle da zmije govore...a to je valjda prva i osnovna stvar koju ti svaki svećenik ili vjeroučitelj objasni
Ipak mi je najsmješnije kod teških vjernika što doslovno shvaćaju Bibliju, tipa misle da zmije govore...a to je valjda prva i osnovna stvar koju ti svaki svećenik ili vjeroučitelj objasni
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Wendigo
ateist. vjerujem u dobrotu, poštenje i život prema normalnim društvenim normama i vrijednostima.
krščanin sam na papiru (krštenje itd..) ali ne prakticiram vjeru i ne volim crkvu i svećenike (oni mi se posebno gade) zbog: nametljivosti, dvoličnosti (promoviraju odricanje i asketizam, a popovi voze mercedese ok.. wtf?), pedofilije i opčenito lopovluka i kriminala koji crkva provodi od svojih početaka; od prisilnog pokrštavanja "pogana" do inkvizicije i progona (malo si drugačijeg mišljenja o bogu i vjeri i eto te na lomači) kakvih se ne bi jedan hitler posramio.. znam da vjerojatno nisu svi popovi takvi i da ima poštenih i onih koji žive u skladu sa vjerom i krščanskim načelima ali ja ih u globalu ovako gledam i držim se podalje od njih i njihovih brainwashing propovjedi.
to bi bilo to od mene.
krščanin sam na papiru (krštenje itd..) ali ne prakticiram vjeru i ne volim crkvu i svećenike (oni mi se posebno gade) zbog: nametljivosti, dvoličnosti (promoviraju odricanje i asketizam, a popovi voze mercedese ok.. wtf?), pedofilije i opčenito lopovluka i kriminala koji crkva provodi od svojih početaka; od prisilnog pokrštavanja "pogana" do inkvizicije i progona (malo si drugačijeg mišljenja o bogu i vjeri i eto te na lomači) kakvih se ne bi jedan hitler posramio.. znam da vjerojatno nisu svi popovi takvi i da ima poštenih i onih koji žive u skladu sa vjerom i krščanskim načelima ali ja ih u globalu ovako gledam i držim se podalje od njih i njihovih brainwashing propovjedi.
to bi bilo to od mene.
Last edited by Wendigo on 15 Feb 2008, 10:31, edited 1 time in total.
- Dragonrage
Hmmmm...nije da sam neki fanatik i tako to, niti me zanima pitanje vjere niti želim ulaziti u njega, ali ovdje pričate o poštivanju jedni drugih i sl. stvarima, ali se ipak malo previše sprdate na račun vjernika, Boga i svega ostaloga (crkva kao ustanova nije uključena u to) unatoč tome što ne vjerujete u ništa...malo poštovanja
Samo toliko do mene...
Samo toliko do mene...
Last edited by Dragonrage on 15 Feb 2008, 11:34, edited 1 time in total.
- Knatchbull
-
FilmTV
Vidim da nisi dobro pročitao što sam napisao.horrorfan wrote:nebi se slozio u ovom da ako nesto nemozes dokazati da postoji,onda ne postoji...FilmTV wrote:Ako ne možeš dokazati da nešto postoji, onda NE postoji. To što ljudi vjeruju u Boga bez dokaza se zove vjera.horrorfan wrote:Nemoguce je dokazat dal postoji Bog ili ne postoji...
Empiričkih dokaza da Bog postoji nema.
To ne moe vrijediti za pojavu kao sto je Bog...u tome i je poanta...
Iako se ne može dokazati da Bog postoji, mnogo ljudi u njega vjeruje. Kod religije, vjera implicira vjerovanje u nešto što se ne može dokazati.
I dalje stoji da empiričkih dokaza da Bog postoji nema. Svatko od nas ima izbor da vjeruje u Boga, Djeda Mraza, vampire i sve druge stvari za koje nema dokaza da postoje. Netko to pravo iskorištava, netko ne, svakome svoje.
Da više ljudi razmišlja kao ti bilo bi puno manje svinjarija na ovom svijetu.Wendigo wrote:vjerujem u dobrotu, poštenje i život prema normalnim društvenim normama i vrijednostima.
- Studeni
-
GreenHornet
- horkolerbus