Daimonion (2008) - Cro produkcija

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
Grimmjow

Post by Grimmjow » 18 Aug 2008, 01:43

pa ja san osobno pogleda prvih par minuti i onda san zaspa tako da bas i neman nekih posebnih komentara osin toga svakako plus za trud aaa dalje cu komentirat kad ga pogledan do kraja

marebito

Post by marebito » 18 Aug 2008, 21:05

Ghostface wrote:Marebito, plus za trud, i oprosti šta ću ovo reć ako te to pogađa, al ovo je meni najobičnije smeće, nikakvo art dijelo, a to šta je teško probabljiv, težak i šta već nikako ne može bit plus, meni bar ne.

Dobro, necemo u polemiku daljnju, samo jedno pitanje. Moze? Sto po tebi znaci 'art film' i kakav je to tocno 'art film'?

Jedan jednostavan odgovor.

P.S.
'Bog mi 'prosti', svaki nas uradak je bolji od vecine 'indie' scene, pogotovo americkih, a pricamo o filmovima s bar nekakvim budzetom a bome i distribucijom,
te pogotovo u ovom 'radu', postoji gluma, a u navedenima je to smijurija.
Citiram g. Janka Heidla (recenzija ovog filma): "...respektabilno ostvarenje darovitih amatera koji filmotvorstvo shvacaju s pohvalnom dozom postovanja."
Slazes se s ovim?
Last edited by marebito on 18 Aug 2008, 21:13, edited 1 time in total.

Scarface

Post by Scarface » 18 Aug 2008, 21:13

marebito wrote:
Ghostface wrote:Marebito, plus za trud, i oprosti šta ću ovo reć ako te to pogađa, al ovo je meni najobičnije smeće, nikakvo art dijelo, a to šta je teško probabljiv, težak i šta već nikako ne može bit plus, meni bar ne.

Dobro, necemo u polemiku daljnju, samo jedno pitanje. Moze? Sto po tebi znaci 'art film' i kakav je to tocno 'art film'?

Jedan jednostavan odgovor.

Film rađen nezavisno, za ciljanu, užu publiku, koja može razumit to djelce jer obično nudi nešto drugačije, je li? Al i tu postoji granica, ne može se napravit bilo šta nerazumljivo i nazvat art filmom, a ja san upravo talav dojam steka gledajući ovo, sorry, to je samo moje mišljenje.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

marebito

Post by marebito » 18 Aug 2008, 21:17

Dobro, ali sad se ti nemoj naljutiti, jer cu morati reci da si definitivno ogranicen, ako ne mozes shvatiti ovaj film,
jer ako ga pogledas u cjelini , vrlo je jasno o cemu se radi, a definiciju art filma si donekle formulirao, te se ne slazem s onim
da ne mozes napraviti bilosto i nazvati to artom. Mozes, ako si tome napravio svrhu, a kao sto rekoh, postoji zaokruzena misao ovog.

Btw., moj prijasnji post je editiran.

Scarface

Post by Scarface » 18 Aug 2008, 21:24

Ne ljutin se, tvoja reakcija je apsolutno normalna na negativnu kritiku, i skroz ok. Ja vas osobno ne smatran nekim talentiranim ljudima, al kako san reka, pohvalno je bar šta se trudite napravit nešto, znaš kako se kaže, bolje išta nego ništa. Mislin da nema sad smisla ulazit u neku raspravu, radite šta volite i to je ono bitno.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

marebito

Post by marebito » 18 Aug 2008, 21:28

Nisi nas nikad upoznao, niti znas kako funkcioniramo, niti da smo talentirani, mnogi redatelji su radili apsolutna smeca u pocecima, npr. "The keep (1983)" - Michael Mann, tko bi rekao...
Daj i netalentiranom novac za film, pa ces vidjeti da je sposoban za barem holivudski 'cheese', a kamoli talentiranom malo novaca.

Zbog ovakvih kritika vjerojatno jos uvijek snimamo ratne filmove u Hrvata. Zanima me samo kako ce proci "Haven Red". Vjerojatno s regularnijim kritikama.
Ali dobro, necemo vise o tome.

Scarface

Post by Scarface » 18 Aug 2008, 21:30

E samo da vas pitan, jeste vi snimali neki slasher, volija bi da se snimi pravi domaći slasher, to bi bilo nešto.

marebito

Post by marebito » 18 Aug 2008, 21:32

Nismo bas izricito slasher, ali projekt koji radimo iduce godine, koji se zove "The empty sin", ce imati veliki influence 'slasher' zanra.

Scarface

Post by Scarface » 18 Aug 2008, 21:34

E odlično, tome se radujen. Ja i Grimmjow smo baš zadnjih par dana planirali okupit ekipu i snimit jedan slasher, onako za zabavu, znamo dosta ljudi koji nan tribaju, možda od toga i bude nešto, jer baš fali jedan domaći čistokrvni horror.

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Aug 2008, 21:35

marebito wrote:Nisi nas nikad upoznao, niti znas kako funkcioniramo, niti da smo talentirani, mnogi redatelji su radili apsolutna smeca u pocecima, npr. "The keep (1983)" - Michael Mann, tko bi rekao...
Daj i netalentiranom novac za film, pa ces vidjeti da je sposoban za barem holivudski 'cheese', a kamoli talentiranom malo novaca.

Zbog ovakvih kritika vjerojatno jos uvijek snimamo ratne filmove u Hrvata. Zanima me samo kako ce proci "Haven Red". Vjerojatno s regularnijim kritikama.
jbt, ma taj film sam gledao 10 puta, ali nisam znao da ga je baš on režirao. :D
Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 18 Aug 2008, 21:45

john_constantine wrote:
marebito wrote:Nisi nas nikad upoznao, niti znas kako funkcioniramo, niti da smo talentirani, mnogi redatelji su radili apsolutna smeca u pocecima, npr. "The keep (1983)" - Michael Mann, tko bi rekao...

Kad se takav film nazove smecem...ccccc...od svih filmova koje je napravio uzeo si mu onaj koji ima najnizu ocijenu(koja je opet dosta visoka 5.7/10)...i prozvao ga smecem...mozes rec da je taj film smece kad napravis bolji film od toga ili film sa boljom ocijenom...

pogledaj mu stvari prije, a i poslje tog filma...svakom redatelju se moze dogodit da napravi losiji film(ne los, losiji)..to ne znaci da je redio apsolutna smeca u pocecima..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

marebito

Post by marebito » 18 Aug 2008, 21:59

A$H wrote:
john_constantine wrote:

Kad se takav film nazove smecem...ccccc...od svih filmova koje je napravio uzeo si mu onaj koji ima najnizu ocijenu(koja je opet dosta visoka 5.7/10)...i prozvao ga smecem...mozes rec da je taj film smece kad napravis bolji film od toga ili film sa boljom ocijenom...

pogledaj mu stvari prije, a i poslje tog filma...svakom redatelju se moze dogodit da napravi losiji film(ne los, losiji)..to ne znaci da je redio apsolutna smeca u pocecima..
Heh, IMDB danas vise nimalo ne predstavlja respektabilan izvor, sto se tice ocjenjivanja kvalitete, vjerojatno znas o cemu pricam.
Baci oko na neke druge internet izvore, pa ces uvidjeti zasto sam ga tako kategorizirao. Naravno, svi imamo nekakav 'dirty pleasure', sto se tice nekih naslova. Mozda te zbog toga
smetaju moje rijeci?

A$H

Post by A$H » 18 Aug 2008, 22:06

nema to veze sa tim, ides u krivu starnu.. nego sa ovim kad kazes da mnogi redatelji su radili apsolutna smeca u pocecima to znaci da je radio jeftine blesavce filmove na pocetku karijere, sto definitivno nije istina...a ima samo tu jednu mrlju i opet zaboravi na IMDb ocijnu..film nije tako los da ga nazoves apsolutnim smecem..ako kuzis kaj govorim.. :wink: vidio sam dosta internet izvora i nitko ga nije ni priblizno tako kategorizirao..jednostavno si izabrao krivi primjer, a do sad si i ti to vjerovatno skuzio...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

marebito

Post by marebito » 18 Aug 2008, 22:10

To je prvenstveno moja ocjena, a nakon toga dolaze drugi izvori. Cilj kvazi-polemike je bio uputiti na to sto je "Michael Mann" danas. To je sve.

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Aug 2008, 22:13

a jesi onda gledao taj film ili ne?
Michel puši karu.

Post Reply