Taken (2008)
- Dragonrage
- A$H
ocijen filma 10/10...hmm..Liam neeson stars as an ex CIA operative that is forced to come out of retirement in order to find his daughter after she is kidnapped in paris. I was certainly excited by the preview and was hoping for a solid action film. I was in no way disappointed.
Once the action begins it doesn't let up and I found this to be far superior than the bourne films it is being compared to. Liam neeson is perfectly cast in this role and wastes no time in blazing a trail of blood, bodies and bullets across paris in order to locate his daughter by any means necessary (even a little torture).
The action scenes are well staged and highly entertaining with solid direction. In terms of straight up action films this is the best I have seen so far this year.
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- Dragonrage
- Dragonrage
Taken 4,5/5 - TRAILER
Akcijski triler sa Liamom Neesonom u ulozi oca otete djevojke, oca koji djeluje kao spoj Jacka Bauera i Jasona Bournea - vješt, nemilosrdan i predan zadatku. I na moju veliku radost, Neeson jednostavno briljira u toj ulozi! Sama priča o ocu, bivšem špijunu koji traga za otetom kćerkom možda ne djeluje kao nešto novo te takav zaplet krasi barem polovicu filmova Stevena Seagala, no iako ovako na prvi pogled radnja djeluje poprilično jednostavno i viđeno, riječ je zapravo o filmu koji se na sebi svojstven način bavi jednom ozbiljnijom i mučnom pričom - trgovina bijelim robljem.
Prvih pola sata je najveći minus filma te je taj dio ajmo reći razvučen. Naime u tih pola stara upoznajemo likove, vidimo tko je kakav, no taj dio najviše djeluje poput nekog klišeja (otac koji se želi zbližiti s kćerkom ali mu to ne polazi za rukom, bivša koja je zajebana kučka i u tome ga pomalo prijeći, kćerka koja se ponaša glupo itd.). No nakon tih pola sata, kada se priča napokon zahukta, film furiozno krene i ne staje do samog kraja. Izvrsna režija, jako dobra montaža, izvrstan Neesonov glumački nastup, odlična akcija...sve u svemu akcijski triler koji odskaće od drugih sličnih naslova i koji svakako valja pogledati.
Akcijski triler sa Liamom Neesonom u ulozi oca otete djevojke, oca koji djeluje kao spoj Jacka Bauera i Jasona Bournea - vješt, nemilosrdan i predan zadatku. I na moju veliku radost, Neeson jednostavno briljira u toj ulozi! Sama priča o ocu, bivšem špijunu koji traga za otetom kćerkom možda ne djeluje kao nešto novo te takav zaplet krasi barem polovicu filmova Stevena Seagala, no iako ovako na prvi pogled radnja djeluje poprilično jednostavno i viđeno, riječ je zapravo o filmu koji se na sebi svojstven način bavi jednom ozbiljnijom i mučnom pričom - trgovina bijelim robljem.
Prvih pola sata je najveći minus filma te je taj dio ajmo reći razvučen. Naime u tih pola stara upoznajemo likove, vidimo tko je kakav, no taj dio najviše djeluje poput nekog klišeja (otac koji se želi zbližiti s kćerkom ali mu to ne polazi za rukom, bivša koja je zajebana kučka i u tome ga pomalo prijeći, kćerka koja se ponaša glupo itd.). No nakon tih pola sata, kada se priča napokon zahukta, film furiozno krene i ne staje do samog kraja. Izvrsna režija, jako dobra montaža, izvrstan Neesonov glumački nastup, odlična akcija...sve u svemu akcijski triler koji odskaće od drugih sličnih naslova i koji svakako valja pogledati.
- A$H
- Khaos[]
-
GreenHornet
Kad sam vidio da traje 90 minuta kontao sam da je to prekratko,ali naprotiv-sve je odlično uklopljeno i ovako bi vecina akcijskih filmova trebalo izgledati...A ne 120+ minuta kao sto je 90% njih...
Odlična Liamova uloga-"sposobnijeg" lika odavno ne vidjet...
A uz to okrutan.Super je napravljeno kako se u principu miran lik pretvori u zvijer za dobrobit djeteta.
Scene borbe su nadmašile moje očekivanja.
Jedini minus je što je fakat pobio abnormalno puno ljudi...
Uglavnom-ovaj film se mora pogledati.
9/10
Odlična Liamova uloga-"sposobnijeg" lika odavno ne vidjet...
Scene borbe su nadmašile moje očekivanja.
Jedini minus je što je fakat pobio abnormalno puno ljudi...
Uglavnom-ovaj film se mora pogledati.
9/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- shogo
Možda ču nekome biti smiješan, nekome čudan, ali ja vidim liama kao bonda, craiga van, liam je u najboljim godinam za bonda, ima građu (da se razumijemo ne manekensku), inteligentniji je od craiga, bavio se boksom - ima talenta za borilačke sportove i vidjeli smo ovdje, nemilosrdan zna biti itekako....
10/10 za Taken
10/10 za Taken
-
John_Ryder
- john_constantine