Koji su vaši najveći strahovi?

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
dr_gonzo

Koji su vaši najveći strahovi?

Post by dr_gonzo » 06 Aug 2008, 00:43

Kod mene je:
- strah od munje (brontofobija), jer na nju ne možeš utjecati a kada te spiči 10 000volti jebao si ježa (oluje se ne bojim niti grmljavine)
- strah od balona (tj. da ne prsnu) - nisam strašljiv, ali mi jejako neugodno kraj balona biti
- strah od rotirajućih predmeta ala cirkularna pila ili brusilica - jednom je kod nas na poslu pukla cirkularna pila i kad sam vidio kako se svi ti komadi razbacuju uokolo...uf sad se naježim...ali srećom nitko nije dobio komad pile u glavu ilit ako nešto
- strah od operacije (tomofobija) - bio sam 2 puta operiran kao dijete i to je bila strava i užas...
- ostati pod morem zarobljen i ne uspijeti se izvući na vrijeme - imao sam 2 puta taj slučaj dok sam ronio na dah i malo je falilo da odem Svemogućem na ispovijed, ali su me moja pluća spasila i uspio sam se osloboditi an vrijeme da dođem do daha
- ostati zarobljen u nekom uskom prolazu koji je dug i koji se nalazi duboko u zemlji (najbliži pojam tafofobija)

Evo i nekih strahova koji i nisu tako strašni ali izazivaju nelagodu kod moje malenskosti:
- strah od klauna (koulofobija) nije to onaj tipični strah da ih ne mogu gledati, ali imam osjećaj da se nešto zlo skriva iza tog lažnog smješka (nadam se da neće biti zajebancija na IT, film sam gledao mali milijun puta)
- strah od lutke trbuhozboraca (automatonofobija) - kao i klaunovi, samo su mi te lutke još odbojnije
- strah od bolnice (nosokomefobija)...iako mogu biti bez problema u njoj....jednostavno mi je gadljivo biti u njoj, jer sve bolnice imaju onaj specifični miris lijekova, radijacije....bolesti i smrti
- strah od rada :lol: (ergasiofobija)
- strah od zubara i liječenja zubi brusilicom (dentofobija i odontofobija) - uf kad čujem na poslu malu brusilicu sa kojom moji meštri bruse alat, ista je kao kod zubara....loš zubar=strava
Last edited by dr_gonzo on 09 May 2009, 01:17, edited 2 times in total.
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

A$H

Re: Koji su vaši najveći strahovi?

Post by A$H » 06 Aug 2008, 00:47

pa ti si pun strahova..kako opstajes.. :lol: :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 06 Aug 2008, 00:59

ostati zarobljen u nekom uskom prolazu koji je dug i koji se nalazi duboko u zemlji (najbliži pojam tafofobija)
Ovo je jedan, a drugi je ostati visiti u alpinističkom pohodu kada nemožeš ni dole ni gore. Ne bavim se alpinizmom, ali to mi je recimo grozna bezizlazna situacija.

elrania

Post by elrania » 06 Aug 2008, 01:10

svida mi se tema.

dakle,
strah od gubljenja bliskih osoba/osoba o kojima sam ovisna nekom nasilnom smrcu.
ne mogu bas rec da je to strah, al i samoj mi je neugodno biti kraj pila/brusilica...pogotovo kad povezem to s usnom supljinom i kostima lica.
veliki strah od odbacivanja i samoce.
strah od odredenih tipova clankonozaca u odredenim uvjetima. u biti najvise se bojim da mi ne dodu do vrata. uzasava me pomisao na to ta mi nesto mnogonogicasto plazi po vratu...
strah od vodenja brige o djeci ili starim i nemocnim ljudima.
strah od nehigijenskih uvjeta i necistoce.
strah od zarobljenosti u prostoru gdje je nemoguce micati udovima, tj pomaknuti se.

ne znam vise... dosta stvari na mene ima neugodan efekt, ali to je nesto trenutno i rjesivo. ovo bi bilo ono sto me na neki nacin koci i smatram ih problemima i strahovima.

metallicat

Post by metallicat » 06 Aug 2008, 01:32

elrania wrote:uzasava me pomisao na to ta mi nesto mnogonogicasto plazi po vratu...
to, samo bilo gdje na tijelu. jako jako se užasavam toga. to je sve.
Image

Asfodel

Post by Asfodel » 06 Aug 2008, 13:10

1. gubljenje voljenih osoba
2. javno sramoćenje
3. grmljavina (ali samo ako je nevjerojatno glasna)

ni ja ne volim miris bolnice i takve sitnice, ali ne bih to svrstala u strahove jer ima milijardu takvih stvari koje mi se ne sviđaju kao npr. guljenje luka, pa je strah pregruba riječ

E da :D , moj stari ima zanimljiv strah: ulazak u hladnu vodu (ono kad trebaš skočit u stajaćicu ili tekućicu)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Boby

Post by Boby » 06 Aug 2008, 13:30

Pa, strah me je ovećih insekata koji su u stanju letjeti iako se sve više privikavam na stršljene. Nadalje, zazirem od velikih paukova s kojima hvala Bogu nisam imao previše bliskih susreta.
I da, nije da me to sputava ali uvijek me je malo strah kada trebam uletiti nekoj curi

Donnie Darko

Post by Donnie Darko » 06 Aug 2008, 14:13

Boby wrote:Pa, strah me je ovećih insekata koji su u stanju letjeti iako se sve više privikavam na stršljene. Nadalje, zazirem od velikih paukova s kojima hvala Bogu nisam imao previše bliskih susreta.
I da, nije da me to sputava ali uvijek me je malo strah kada trebam uletiti nekoj curi

alkohol , sine alkohol :lol: 8sto se tice upada curama)
“When you get into one of these groups, there’s only a couple ways you can get out. One is death, the other is mental institutions.”

Samhain

Post by Samhain » 06 Aug 2008, 14:35

nosokomefobija
(Romans Chpt. 5, v.12):
"Therefore, just as sin entered the world through one man, and death through sin, and in this way death came to all men, because all sinned

majstoro

Post by majstoro » 06 Aug 2008, 14:41

ma kad ja lizem sladoled pa dodju 3 pcele...
[url=http://imageshack.us][img]http://img19.imageshack.us/img19/7096/bartgraffiticfchhmy7.gif[/img][/url]

[quote="Donnie Darko"]kupio sam WOW
ima li nade za moj drustveni zivot??[/quote]

Clayman

Post by Clayman » 06 Aug 2008, 15:00

Imam neki oblik agorafobije unazad zadnje 3 godine. Užasno iritantno i rado bih se toga riješio.

A što se tiče ostalih strahova, i ne baš hvala bogu, ova jedna fobija mi je i previše.

Donnie Darko

Post by Donnie Darko » 06 Aug 2008, 15:13

HorrorHR wrote:
ostati zarobljen u nekom uskom prolazu koji je dug i koji se nalazi duboko u zemlji (najbliži pojam tafofobija)
Ovo je jedan, a drugi je ostati visiti u alpinističkom pohodu kada nemožeš ni dole ni gore. Ne bavim se alpinizmom, ali to mi je recimo grozna bezizlazna situacija.
nesto ko ona scena iz meni neznam zasto mrskog descenta
“When you get into one of these groups, there’s only a couple ways you can get out. One is death, the other is mental institutions.”

dr_gonzo

Re: Koji su vaši najveći strahovi?

Post by dr_gonzo » 06 Aug 2008, 16:03

A$H wrote:pa ti si pun strahova..kako opstajes.. :lol: :lol:
Kad se borim (straha) neprijatelja nemam... kako kaže Grunf :lol:
I još ako je uz to jedna ladna Žuja...ma boli me livo jaje onda od bilo kojeg staha :lol: :wink:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

jigsaw

Post by jigsaw » 06 Aug 2008, 16:25

Nemoguće se bojim visine...to mi je nešto odvratno...

GreenHornet

Post by GreenHornet » 06 Aug 2008, 16:45

ježim se štakora... :roll:
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Post Reply