Što vi mislite o ovim tzv. najboljim kritičarima što Amerika može ponuditi?
Roger Ebert još može proći jer se vidi da je znalac (objašnjava sve i daje prave uvide u filmove koje recenzira), iako za neke filmove koje je recenzirao i kojima je dao negativnu ocijenu.
Dok Gene Siskel ne zaslužuje se zvati recenzentom i filmskim kritičarom, jer kad osoba izjavi da ne voli SF filmove u startu prije nego će recenzirati klasike SF-a e onda što to govori o njegovoj vrijednosti kao pravog kritičara.
Isto tako dosta naših kritičara izjavi da ne voli ili horore ili filmove o superjunacima i da su to glupi filmovi, pa kako onda on može biti objektivan kritičar ako u startu izjavi svoje mišljenje?
Sjećam se da je Dražen Ilinčić dok je bio suvoditelj "Vrtoglavice 2" izjavio (mislim da je bila recenzija Supermana) da su njemu filmovi o superjunacima glupost i da mu zato filmu daje crveno svijetlo (??!!) i to bez obzira kakav je uopće film bio uistinu...isto sam se pitao što je on radio kao izvjestitelj iz Beča prije prenosa nog. utakmice (i da umjesto komentira navijače i utakmicu, on komentira najbolje fizure nogometaša i slične bedastoče)
Evo nekih njihovih bisernih komentara na klasike i remek djela:
Predator
- Gene valja li valja biser za biserom
Robocop
- Gene uspoređuje ovaj film sa Mad Maxom što se ne može uspoređivati
Evil Dead 2
- ovdje mi se Ebert jako svidio...
NOTLD
- uh kako su israli jedan od boljih zombi filmova, ali hajde ovdje su ipak dali objašnjenje i dobili smo recenziju koja se takvom može zvati
evo i filmova drugih žanrova:
Full Metal jacket
Reservoir Dogs
a ako je ovo istina što piše na wikipediji:
The Relic (1997)
Despite garnering multiple genre awards, and getting some appraisal from critics, the movie didn't fare so well financially at the box office. According to the cover it was given two thumbs up by Siskel and Ebert
e što to govori o njima kao kritičarima?
Roger Ebert & Gene Siskel dvojac...
- dr_gonzo
Roger Ebert & Gene Siskel dvojac...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- Dragonrage
Ne znam za ovu dvoju, ali kad si već spomenuo Vrtoglavicu..tog sa superhero filmovima i Ilinčićem se i ja sjećam i sjećam se da sam ga na nekom forumu popljuvao baš zbog toga...nemreš biti objektivan kritičar ako ti neki žanrovi ne leže.
Polimac mi je s druge strane dobra...ne radi takva opredjeljenja i nije mu važno kakav je film...blockbuster, nezavisni, ako je nešto dobro u njemu, on će to i izdvojiti...
Polimac mi je s druge strane dobra...ne radi takva opredjeljenja i nije mu važno kakav je film...blockbuster, nezavisni, ako je nešto dobro u njemu, on će to i izdvojiti...
- dr_gonzo
- elrania
Re: Roger Ebert & Gene Siskel dvojac...
ovo je posebno glupo...pogotovo njegova zavrsna rijec zasto film ne valja. svaka cast dobivat novce za to.dr_gonzo wrote: Predator
- Gene valja li valja biser za biserom
Siskel & Ebert review "The Silence of the Lambs"
ovdje me siskel iznenadio
- dr_gonzo
- Boby