Recenzije u novinama su sranje
- john_constantine
Recenzije u novinama su sranje
E razmišljam da pošaljem tekst žalbe jutarnjem listu radi kretenskih recenzija filmova koje pišu u jutarnjem i sličnim novinama, a kako nema nikakvih filmskih časopisa više, imam pravo na tu žalbu.
U recenziji očekujem kakvi su glumci, kakva je režija, da li ima akcije, humora, loši ili dobri efekti, da li zamara trajanje filma, da li ima negativnih stvari.
A ne sada ono nekakve predrasude prema hororima kao onaj tekst o TCM begining u kojem je recent samo govorio kako je nasilje loše, kako je film sranje jer je pun eksplicitnog nasilja, a ništa o glumcima, o efektima, o leatherfaceu, ništa vezano za film. Pa tako i ova današnja recenzija u jutarnjem od dark knightu - prepuna nekakvih nebuloza - pa bjt, ako ne voliš superheroje, zadrži to za sebe. Nije navedeno kako je glumio bale, pa joker kako je ispao, pa trajanje, scene i to. Nešto sitno, a ostatak teksta niti nema veze s filmom, kao što nema obrazloženja zašto tako ocjena 3, kao da mu je film loš.
U recenziji očekujem kakvi su glumci, kakva je režija, da li ima akcije, humora, loši ili dobri efekti, da li zamara trajanje filma, da li ima negativnih stvari.
A ne sada ono nekakve predrasude prema hororima kao onaj tekst o TCM begining u kojem je recent samo govorio kako je nasilje loše, kako je film sranje jer je pun eksplicitnog nasilja, a ništa o glumcima, o efektima, o leatherfaceu, ništa vezano za film. Pa tako i ova današnja recenzija u jutarnjem od dark knightu - prepuna nekakvih nebuloza - pa bjt, ako ne voliš superheroje, zadrži to za sebe. Nije navedeno kako je glumio bale, pa joker kako je ispao, pa trajanje, scene i to. Nešto sitno, a ostatak teksta niti nema veze s filmom, kao što nema obrazloženja zašto tako ocjena 3, kao da mu je film loš.
Michel puši karu.
- Decadentor
-
GreenHornet
- Boby
Slažem se s consom; ovaj lik iz Jutarnjeg je napisao lošu recenziju. Počeo je cjepidlačit oko nekakvih rekvizita koje Batman koristi a cijela recenzija mu se zasniva na njegovoj averziji prema filmovima o strip junacima. Pa nemoj onda pisati recenziju; trebao je pustiti Juricu Pavičića da obavi posao.
Super kaj si otvorio ovaj topic; neka se još jednom naglasi kako mi nemamo jebenog filmskog časopisa. Propali su izvrsni Tota Film, solidni Hollywood i dok su kiosci puni žutih i ne znam kakvih još svinjarija o dangubama mi smo prisiljeni čitati kritike po novinama i to upitnih autora
Super kaj si otvorio ovaj topic; neka se još jednom naglasi kako mi nemamo jebenog filmskog časopisa. Propali su izvrsni Tota Film, solidni Hollywood i dok su kiosci puni žutih i ne znam kakvih još svinjarija o dangubama mi smo prisiljeni čitati kritike po novinama i to upitnih autora
- john_constantine
no, zato razmišljam da pošaljem takav tekst jutarnjem listu jer sam već sit tog zanemarenja filmografije u njihovim novinama, to što jedanput tjedno spomenu film u studiu, i jednu recenziju u četvrtak koja je katastrofalno napisana. Pa kvragu, čak i ovaj jigsaw bolje napiše recenziju od nekog recenta u jutarnjem.
Michel puši karu.
- A$H
- elrania
cons wrote:Pa kvragu, čak i ovaj jigsaw bolje napiše recenziju od nekog recenta u jutarnjem.
ne citam nase recenzije, al sam znala naletiti na dosta bisera. informiram se na stranim sajtovima i to mi je dosta, ali me uzasno zivciraju ovakve stvari gdje posao obavlja netko tko nema veze s time i pljuje sadrzaj koji niti ne razumije.
ajd bas nek cons posalje, zanima me hoceli imati kakvih rezultata, iako mi se nekak cini da se ovi nece obazirati i da im je zbilja svejedno ko sta pise.
- john_constantine
- dr_gonzo
Naši najbolji recenzenti o filmovima iz novina:
1) Marko Njegić (Reflektor iz Slobodne Dalmacije)
2) Nenad Polimac (Studio iz Jutarnjeg Lista)
3) Mislav Pasini (članci u Hollywoodu)
4) Jurica Pavičić
Ova 4 su uvijek imali dobre recenzije i odlične članke o filmovima i bio mi je gušta čitati napisano, jer su u svojim recenzijama/člancima dali sve podatke oko filma....
Prva tri preferiraju većinom kad god uhvate prilke recenzirati i pisati o horor žanru...što se drugi ne usude.
1) Marko Njegić (Reflektor iz Slobodne Dalmacije)
2) Nenad Polimac (Studio iz Jutarnjeg Lista)
3) Mislav Pasini (članci u Hollywoodu)
4) Jurica Pavičić
Ova 4 su uvijek imali dobre recenzije i odlične članke o filmovima i bio mi je gušta čitati napisano, jer su u svojim recenzijama/člancima dali sve podatke oko filma....
Prva tri preferiraju većinom kad god uhvate prilke recenzirati i pisati o horor žanru...što se drugi ne usude.
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- dr_gonzo
- john_constantine
- Decadentor
- Boby
- just me
Ali njemu za to ne plaćaju, kad netko radi za lovu, očekuješ... Zapravo, kakvo je kod nas novinarstvo, bolje je ništa ne očekivati.GreenHornet wrote:ajde bogati,i tvoji uleti curama na forumu su sranje pa nitko ne otvara topice radi toga...![]()
![]()
I have no name, because the cats do not need names to tell each other apart.