Daimonion (2008) - Cro produkcija

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
filmofil

Post by filmofil » 04 Jul 2008, 11:46

glumiti je lagano? hehe ne znam čime to potkrijepljuješ...bez dobre glume nemaš dobar film, a dobre glumce treba platiti...nije gluma nešto što svi imaju u sebi pa samo treba to znati izvući iz njih, moraš znati puno stvari da bi bio glumac...
This is the Zodiac speaking.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 04 Jul 2008, 12:13

filmophil wrote:glumiti je lagano? hehe ne znam čime to potkrijepljuješ...bez dobre glume nemaš dobar film, a dobre glumce treba platiti...nije gluma nešto što svi imaju u sebi pa samo treba to znati izvući iz njih, moraš znati puno stvari da bi bio glumac...
Da stari ...glumiti je lagano... :wink:

Ne moram ničim potkrepljivali...znam iz iskustva...samo se treba opustiti i ponašati prirodno....kao da razgovaraš sa najboljim frendom. Naravno nitko ne cilja na oscara i nisu BAŠ SVI stvoreni za to, ali nije to filozofija nikakva :wink:
To ti je veoma slično laganju...naime svi ljudi znaju lagati, i svi lažu u nekim prilikama, a samim time u tim trenucima i glume...samo šta toga nisu svjesni i to sve izgled najprirodnije...sve što je potrebno je izvući iz njih tu prirodnost, prilagoditi tekst tako da zvuči prirodnije ako treba...
Sve što moraš znati je u kakvoj se situaciji nalazi lik kojeg glumiš, da li je tužan, bijesan, veseo...zbog čega i onda se prisjetiti da li si i sam već iskusio takve osjećaje...ukoliko jesi...nije ih nikakav problem reproducirati. Na kraju krajeva zato i postoje repeticije i ponavljanja kadrova dok se ne dobije željena izvedba... :wink:

Ali jedno je snimati homemade film iz zafrkancije i tretirati ga kao recimo trash i zajebavati s eispred kamere, a drugo je ići snimati ozbiljan film. Nebrojeno puta su i profi redatelji koristili neprofesionalne glumce, takozvane naturšćike u svojim filmovima...recimo u filmu "Kids" ne glume profi glumci, već klinci koje redatelj takoreć našao na ulici a odradili su vraški dobar posao i danas neki do njih imaju bogate karijere. Sve je u pristupu... :wink:

marebito

Post by marebito » 04 Jul 2008, 14:23

Dragonrage wrote:
filmophil wrote:glumiti je lagano? hehe ne znam čime to potkrijepljuješ...bez dobre glume nemaš dobar film, a dobre glumce treba platiti...nije gluma nešto što svi imaju u sebi pa samo treba to znati izvući iz njih, moraš znati puno stvari da bi bio glumac...

Ne moram ničim potkrepljivali...znam iz iskustva...samo se treba opustiti i ponašati prirodno....kao da razgovaraš sa najboljim frendom. Naravno nitko ne cilja na oscara i nisu BAŠ SVI stvoreni za to, ali nije to filozofija nikakva :wink:
To ti je veoma slično laganju...naime svi ljudi znaju lagati, i svi lažu u nekim prilikama, a samim time u tim trenucima i glume...samo šta toga nisu svjesni i to sve izgled najprirodnije...sve što je potrebno je izvući iz njih tu prirodnost, prilagoditi tekst tako da zvuči prirodnije ako treba...
Sve što moraš znati je u kakvoj se situaciji nalazi lik kojeg glumiš, da li je tužan, bijesan, veseo...zbog čega i onda se prisjetiti da li si i sam već iskusio takve osjećaje...ukoliko jesi...nije ih nikakav problem reproducirati. Na kraju krajeva zato i postoje repeticije i ponavljanja kadrova dok se ne dobije željena izvedba... :wink:

Ali jedno je snimati homemade film iz zafrkancije i tretirati ga kao recimo trash i zajebavati s eispred kamere, a drugo je ići snimati ozbiljan film. Nebrojeno puta su i profi redatelji koristili neprofesionalne glumce, takozvane naturšćike u svojim filmovima...recimo u filmu "Kids" ne glume profi glumci, već klinci koje redatelj takoreć našao na ulici a odradili su vraški dobar posao i danas neki do njih imaju bogate karijere. Sve je u pristupu... :wink:

AMEN.

Blaz

Post by Blaz » 04 Jul 2008, 15:06

thom wrote:ne želim nikoga obeshrabrit, ali ovo se čini kao jedan jeftini shit, a nikako hit... jbg, da bi se snimio dobar film ipak treba para i dakako profesionalnih glumaca... treba najmanje 100 000 kuna i puno više mašte - film izgleda kao da je već viđen. i glupo je radit te "jedem-meso-čovjeka" horore - time se osudite na totalni komercijalni neuspjeh... a sad, ako ciljate na festivale u Jajcu ili Tiraspolu, ovo je ok

ali ova me tema navela da se zapitam - kad će se napokon u Hrvatskoj snimit jedan strašni, pametni, komercijalni, skupi... horor? ima li ikakve nade?
Ti ne želiš nikog obeshrabrit......pa zbog takvih poput tebe i gledamo samo poluretardirane filmove u zadnje vrijeme.

Odkud ti znaš da bi sa 100 000 kuna mogao snimiti pošten film???..... ti si kao nekakav finacijski savjetnih filmaša pa znaš šta "najmanje" treba za jedan kvalitetan film.?????? 8)

A$H

Post by A$H » 04 Jul 2008, 15:10

Blaz wrote:
thom wrote:ne želim nikoga obeshrabrit, ali ovo se čini kao jedan jeftini shit, a nikako hit... jbg, da bi se snimio dobar film ipak treba para i dakako profesionalnih glumaca... treba najmanje 100 000 kuna i puno više mašte - film izgleda kao da je već viđen. i glupo je radit te "jedem-meso-čovjeka" horore - time se osudite na totalni komercijalni neuspjeh... a sad, ako ciljate na festivale u Jajcu ili Tiraspolu, ovo je ok

ali ova me tema navela da se zapitam - kad će se napokon u Hrvatskoj snimit jedan strašni, pametni, komercijalni, skupi... horor? ima li ikakve nade?
Ti ne želiš nikog obeshrabrit......pa zbog takvih poput tebe i gledamo samo poluretardirane filmove u zadnje vrijeme.

Odkud ti znaš da bi sa 100 000 kuna mogao snimiti pošten film???..... ti si kao nekakav finacijski savjetnih filmaša pa znaš šta "najmanje" treba za jedan kvalitetan film.?????? 8)
hehe prvi post i odmah u srz bitke...zakaj mi se cini da si je netko napravio jos jedan acc za svadjanje.. :lol: :lol: ili si je netko pozvao konjicu u topic..
Last edited by A$H on 04 Jul 2008, 15:12, edited 1 time in total.
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Asfodel

Post by Asfodel » 04 Jul 2008, 15:12

:lol: :lol: :lol:

I ja se slažem s ovim da glumci nisu najbitniji u filmu, sorry na miješanju :mrgreen:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Jul 2008, 17:27

Blaz wrote:

hm... pa koliko ima samo filmova s visokim budžetom, a ispali su šrot kao D wars...
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 04 Jul 2008, 18:15

marebito wrote:
Dragonrage wrote:

AMEN.

Ma daj, Dragonrage, bez uvrede ali da ovako besramno pričaš gluposti to je nevjerojatno. Sve to šta si ti nabrojia za glumu uopće nije gluma, to je amaterstvo i amatersko svaćanje glume. Ja san bija dugo vrimena u dramskim grupama i znan o čemu pričan, puno profesionalnih (i to samo kazališnih) glumaca znan osobno, i oprosti, al ovo je svima njima velika osobna uvreda, jer si cilu profesiju obilježija nečim šta može gotovo svak. To šta si ti recimo negdi glumija ili bilo ko od nas ne može se nazvat ni G od glume. Glumci su po meni najbitniji faktor filma, bitniji i od priče, jer ako su loši usrat će dobru priču.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

marebito

Post by marebito » 04 Jul 2008, 20:50

Mislim da cu uskoro morati zamoliti admina da zakljuca ovo, jer se cijela stvar pretvara u saradu.

P.S.
Potpuno se slazem s Dragonrageom u njegovoj tvrdnji, zato sto je to objasnjenje stvarno istina. Ali naravno moramo uzeti u obzir
dali ta osoba to obavlja dobro i talentirana je ili ne......

A$H

Post by A$H » 04 Jul 2008, 20:54

Ajmo decki nazad ne temu o filmu..rasprave o glumi i glucima negdje drugdje..

Dragonrage ti porucuje..
Dragonrage wrote:Gluma nije kvantna fizika,a rasprava se nastavlja u pon. u Offtopic podforumu
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Scarface

Post by Scarface » 04 Jul 2008, 22:20

Ok, ali neman ja šta s njin raspravljat o tome, jer gluplju tvrdnju nisan čuja i točka. Ni riči više o tome od mene, tako da nikakve rasprave više ne mora bit, iman ja pametnijeg posla.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Wendigo

Post by Wendigo » 04 Jul 2008, 22:25

e ghost, odi na jedan pelin ili lozu. relax, man.. :wink:

Scarface

Post by Scarface » 04 Jul 2008, 22:32

Wendigo wrote:e ghost, odi na jedan pelin ili lozu. relax, man.. :wink:

Pa nisan ništa reka, samo neman vrimena, sad mi je prijamni, a rasprava bi ionako bila besmislena, on bi me pokušava uvjerit u ne zna šta i bla bla, znaš već i sam, nema nikakve nervoze, sve ok. 8)

Dragonrage

Post by Dragonrage » 07 Jul 2008, 11:05

Ghostface wrote:
marebito wrote:
Dragonrage wrote: Da stari ...glumiti je lagano... :wink:

AMEN.

Ma daj, Dragonrage, bez uvrede ali da ovako besramno pričaš gluposti to je nevjerojatno. Sve to šta si ti nabrojia za glumu uopće nije gluma, to je amaterstvo i amatersko svaćanje glume. Ja san bija dugo vrimena u dramskim grupama i znan o čemu pričan, puno profesionalnih (i to samo kazališnih) glumaca znan osobno, i oprosti, al ovo je svima njima velika osobna uvreda, jer si cilu profesiju obilježija nečim šta može gotovo svak. To šta si ti recimo negdi glumija ili bilo ko od nas ne može se nazvat ni G od glume. Glumci su po meni najbitniji faktor filma, bitniji i od priče, jer ako su loši usrat će dobru priču.
Ghostface wrote:Ok, ali neman ja šta s njin raspravljat o tome, jer gluplju tvrdnju nisan čuja i točka. Ni riči više o tome od mene, tako da nikakve rasprave više ne mora bit, iman ja pametnijeg posla.
Imao ti pametnijeg pola ili ne, ali ja ću ti ipak objasniti i razjasniti neke stvari i općenito moje viđenje glume...Ok :wink:

Svako zanimanje ne svijetu je manje više lagano ako ga ti, odnosno osoba koja se ide bavit njime shvati ozbiljno...pa bila to građevina ili nuklearna fizika. Gluma kao što rekoh nije kvantna fizika da iziskuje preračunavanje jednadžbi i šta ja znam čega sve ne...zahtijeva razmišljanje i promišljene o liku, ali zahtijeva prvenstveno ozbiljnost pristupa i manipulirane poznatim osjećajima koje smo svi mi manje više proživjeli (tuga, veselje, ljutnja itd.). Gluma je jedno od najlakših zanimanja na svijetu ali ga kao i sve drugo treba shvatiti ozbiljno...treba se uživiti u ulogu...jer gluma je igranje, samo se treba oživiti u to.
Ok...ti si bio u dramskoj grupi. Big deal...to tebe ne čini zato profesionalacem. Ja se isto tako mogu učlaniti u neki kino klub ali nisam zbog toga profi filmaš, iako sam već na dosta toga radio. Ti si amater kao i ja ili kao i tamo neki Pero Perić koji je glumio u amaterskom filmu. Samo ti si amater koji je ozbiljno shvatio glumu i uživio se u svje uloge i tome se posvetio 100%. Ti si isto radio kako ti je rekao redatelj/redateljica, dakle,ljudi su te vodili, radili s tobom, a ti si sve to vljda shvatio ozbiljno...jer ukoliko nisi, onda si loše glumio. Ali isto tako tamo jedna Pero Perić može isto tako odglumiti kao i ti ukoliko bude to sve shvatio ozbiljno i ukoliko bude slušao šta mu redatelj priča...kao što rekoh ranije, ali očito ti je promaklo...stvar je u pristupu. Ukoliko ti kao glumac pristupaš ulozi i filmu neozbiljno i vidiš to kao zafrkanciju....onda će to biti loše...tim više ako ni sam redatelj ne shvaća ozbiljno to što radi...ali ako budeš ozbiljan, odglumit će to veoma lako. Daj mi jebenog Shakespearea odradit ću ga ko i Laurence Olivier ali naravno...ako pristupim tome ozbiljno.
A to je vidiš problem kod amaterskog filma. Što većina ljudi koje ti pozoveš shvaćaju to ko jednu vrstu zajebancije...ono idemo malo "glumit". No sve njih se da "srediti", ukoliko imaju volje za to.

Profi glumci nisu ništa bolji od amatera, samo šta je to njima posao i shvaćaju ga ozbiljno, dok većina amatera ne. Ali kada amater shvati ulogu zbiljno i ako radi sa pravim ljudima, redateljima, ravan je bilo kojem profiću. Pa nije bilo malo primjera kada su redatelji uzimali amatere za svoje filmove...evo jedna primjer sam već naveo ranije i navest ću ga opet..."Kids" od Larrya Clarka - Sve amater do amatera, uključujući i Rosario Dawson kojoj je to bila prva uloga a danas ima iza sebe zavidnu karijeru prpeuni izvrsnih i pozntaih naslova poput "25th Hour", "Sin City", "Clerks II" i mnogi drugi. Pa onda Catalina Sandino Moreno koja je soju prvu filmsku ulogu odradila u filmu "Maria Full of Grace" i odmah za tu ulogu zaradila nominaciju za Oscara...a nikad prije glumila nije već je studirala marketing prije nego je okušala se u glumi. I to sasvim slučajno...na faksu je upisala tečaj glume i ovi skužili da mala ima nešto...
Ta nisu se ni De Niro ni Pacino rodili kao profići...pa Pacino je počeo u školskim predstavama kao srednjoškolac i tek kasnije upisao glumački akademiju. A Harrison Ford je počeo glumiti iz zafrkancije...da bi zadivio cure, no onda mu se svidjelo to i malo se ozbiljnije primio toga...Clint Eastwood recimo...danas višestruki Oscarovac nije nikada ni završio nikakvu glumačku školu....počero je sitnim gotovo cameo ulogama u B filmovima kao što su "Revenge of the Creature" i "Tarantula", a vidi ga danas!
Uglavnom imaš nebrojeno mnogo primjera gdi su danas cijenjeni glumci svoje karijere počinjali kao materi ili čak bez ikakve glumačke naobrazbe, a da ne spominjme pjevaće i druge zvijezde (športaši) koji se redimo okreću glumi. Nisu to uloge i izvedbe za Oscara, ali oni ih odrade i odrade ih dobro...

Stoga još jednom...glumiti je lako (nisam rekao svatko)...ali treba biti ozbiljan u tome... :wink:

Scarface

Post by Scarface » 07 Jul 2008, 11:59

Kod tvog razmišljanja mi se ne sviđa šta u biti govoriš da svak (ili najmanje velika većina) može sve samo ako se dovoljno potrudi... i tu griješiš. Postoji i stvar koja se zove talent, ako nisi čuja za to. Naravno, svak može sve, ali kako dobro? Ti bi Shakespeara odglumija ka Olivier? Yeah right, činiš se malo previše umišljen. Podsjećaš me na mog ujaka koji tako priča, evo recimo, misliš da bi moga naučit svirat bubnjeve? Da, moga bi, ali dobro ka neko ko ima talent, predodređenost za to, nikad. Da vježbaš 5 puta više od nekog ko ima talent, neš bit bolji, jednostavno tako stvari na svitu funkcioniraju, nismo svi za sve, pa bile to čak i najlakše stvari ka šta je po tebi gluma. Moran priznat da od jednog ozbiljnog filmofila ka šta si ti nisan očekiva ovako nešto, sorry, jednostavno san neugodno iznenađen.

Post Reply