30 Days Of Night

Mjesto za horore iz novog milenija.
Studeni

Post by Studeni » 19 Mar 2008, 14:09

filmophil wrote:god damn you all...

pa naravno da je zarađen novac od blaira bio neočekivan ali producenti su ZNALI da će se publika zapaliti za takvu vrstu filma i da će zarada biti u milijunima...e sad jebiga što su se tih nekoliko desetaka milijun pretvorili u nekoliko stotina...važna je namjera a pare uložene i zarađene ne igraju nikakvu ulogu...ja sad mogu ići snimati nastavak halloweena sa 10kn ako oću i zna se da će ljudi ići to gledati i da ću tih 10kn pokriti i još zaraditi nešto (sad karikiram)...a ovaj blair witch je isti kurac ko cloverfield...ista ideja, ali puno veći uložen novac...znači uložen novac ne igra nikakvu ulogu u određivanju jel neki film komercijalan ili ne...
e pa NISU znali, u tome je stvar....najkrasniji primjer ti je ono Costnerovo sranje WATERWORLD gdje se OČEKIVALA enormna zarada (a enormna su bila i ulaganja) pa je film ušao u (čini mi se) treći ili četvrti minus svih vremena od nekih 200 miliona dolara...
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

A$H

Post by A$H » 19 Mar 2008, 14:37

Dragonrage wrote:
Da...30 days of night je jebeni strip..ali to nije poznati, komercijalni strip...to sam već nekoliko puta naglasio i to je po meni u ovom slučaju iznimno važno...dakle ne možeš od ekranizacije takvog stripa očekivati basnoslovnu zaradu kao u slučaju Speidemana 3. Vi se tu hvatate ponajviše činjenice što se radi o strip ekranizaciji...ali oduzmi ovom filmu tu činjenicu on postaje obični vampirski film, koji nije ništa komercijalni od jednih "Vampira". Producenti se kao što rekoh hvataju svakog iole poznatijeg stripa i to je sada in jer donosi zaradu...ali neki stripovi jednostavno nisu stvoreni za komercijalu....
Komercijonalni nije, ali poznat je, sve ovisi u kojim si krugovima..za strip sam odavno cuo, kupio ga i procitao...a onda dolaskom filma su ga ostali tek poceli nabavljat i hvalit, sto se vidilo i na ovom forumu...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 19 Mar 2008, 14:44

A$H wrote:
Dragonrage wrote:
Da...30 days of night je jebeni strip..ali to nije poznati, komercijalni strip...to sam već nekoliko puta naglasio i to je po meni u ovom slučaju iznimno važno...dakle ne možeš od ekranizacije takvog stripa očekivati basnoslovnu zaradu kao u slučaju Speidemana 3. Vi se tu hvatate ponajviše činjenice što se radi o strip ekranizaciji...ali oduzmi ovom filmu tu činjenicu on postaje obični vampirski film, koji nije ništa komercijalni od jednih "Vampira". Producenti se kao što rekoh hvataju svakog iole poznatijeg stripa i to je sada in jer donosi zaradu...ali neki stripovi jednostavno nisu stvoreni za komercijalu....
Komercijonalni nije, ali poznat je, sve ovisi u kojim si krugovima..za strip sam odavno cuo, kupio ga i procitao...a onda dolaskom filma su ga ostali tek poceli nabavljat i hvalit, sto se vidilo i na ovom forumu...
kako kome...ja nikad čuo prije za strip...možda je poznat u Americi, ali u ostatku svijeta baš i ne...tek su rijetki, većinom stripofili koji znaju za taj uradak...
Ista stvar je sa još nekim strip uradcima koji su se ekranizirali u zadnjih par godina (300, V for Vendeta i još neki) Oni koji baš i ne prate stripove i ne žive u americi gdi oni možda još i uživaju nekakvu popularnost u javnosti, nikako ne mogu znati za te stripove ukoliko oni nisu razvikani ko Spiderman, Hulk, Conan i ostali supre junaci...za njih znaju gotovo svi...i oni koji čitaju stripove i oni koji ih ne čitaju....

A$H

Post by A$H » 19 Mar 2008, 14:49

Dragonrage wrote:
A$H wrote:
Dragonrage wrote:
kako kome...ja nikad čuo prije za strip...možda je poznat u Americi, ali u ostatku svijeta baš i ne...tek su rijetki, većinom stripofili koji znaju za taj uradak...
Ista stvar je sa još nekim strip uradcima koji su se ekranizirali u zadnjih par godina (300, V for Vendeta i još neki) Oni koji baš i ne prate stripove i ne žive u americi gdi oni možda još i uživaju nekakvu popularnost u javnosti, nikako ne mogu znati za te stripove ukoliko oni nisu razvikani ko Spiderman, Hulk, Conan i ostali supre junaci...za njih znaju gotovo svi...i oni koji čitaju stripove i oni koji ih ne čitaju....
joj kako kome, a kaj sam gore napisao evo crveno ovaj put :lol: :lol: :lol: uz filmove godinama skupljam i stripove, ali to ne znaci puno jer nisam ni na jednom strip siteu cuo za njega nego sam ga ugledao davno na policama u MC-u i bas sam bio srece da su ih imali tada sve,pa se nisam zajebavao sa narucivanjem i odmah mi je strip bio jeben...ali i ti si u MC toliko puta prosao uz njega i nisi ga vidio :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 19 Mar 2008, 15:08

A$H wrote:
Dragonrage wrote:
A$H wrote: Komercijonalni nije, ali poznat je, sve ovisi u kojim si krugovima..za strip sam odavno cuo, kupio ga i procitao...a onda dolaskom filma su ga ostali tek poceli nabavljat i hvalit, sto se vidilo i na ovom forumu...
joj kako kome, a kaj sam gore napisao evo crveno ovaj put :lol: :lol: :lol: uz filmove godinama skupljam i stripove, ali to ne znaci puno jer nisam ni na jednom strip siteu cuo za njega nego sam ga ugledao davno na policama u MC-u i bas sam bio srece da su ih imali tada sve,pa se nisam zajebavao sa narucivanjem i odmah mi je strip bio jeben...ali i ti si u MC toliko puta prosao uz njega i nisi ga vidio :lol:
Ma vidio sam ga ja ali nisam baš obazirao pažnju...crtež me baši nije privlačio LOL :lol:
Toliko o popularnosti hehe...

undying

Post by undying » 19 Mar 2008, 16:14

Dragonrage wrote:
undying wrote:
ja kazem da mali film moze biti komercijalan. i kazem da mali film moze biti veliki film! ja ne gledam film po tome sto tamo negdje procitam 500 milijardi, nego gledam koju mi je poruku poslao. za mene kao gledatelja je vazan samo moj OSJECAJ. bio on sretan kao kad sam gledao planet teror, uzbudjen poslije taksiste ili sjeban poslije exorcista posve nebitno - bitno je da utice na mene! poslije 30 dana ja sam otisao potpuno PRAZAN.

ja sam ti rekao da je za mene vecina "holivudskih" (opet bitno napomenuti) filmova komercijalno. i tu je svakoj prici kraj. to je moj svijet koji sam ti vec objasnio. i nemam snage opet se ponavljati.
tvoj film je prica tvog podneblja i kao takav ce se jako tesko prodati amerikancima, ne shvacaju oni nas bas najbolje, nit vjerujem da imaju prostora za jos nekakve nase filmove, sve to kosta... zna se kako se nash film probija, preko europskih festivala pa sta bude.. ali to je vec neka druga prica, prica nametanja svjetskih vrijednosti :shajse:
Naravno da mali film može biti isplativ...ne komercijalan, već isplativ i naravno da može postati poznat, hvaljen...ne velik...već hvaljen...ali to samo znači da je iznimno kvalitetan a ne komercijalan, zarad je kao što sam nekoliko puta do sda napomenuo sasbvim sporedan stvra u tom slučaju...dobrodošla ali sporedna. Kaj se tiče osjećaja koji neki filmovi pružaju...to uopće ne ovisi o tome jel je film komercijlana ili ne. Ti moeš ostati PRAZAN kako ti kažeš i nakon nekog sasvim malog niskobudžetnog filma...

kao što kažeš...većina...ali ne svi...
Nisam ja govorio o podneblju gdi se priča odvija, već o samoj radnji koja je već sto puta viđena i prožvakana...profi ubojica se želi povući iz posla, boss mu to ne da pa ovaj sam uzme zasluženu lovu i ode. Boss unajmi ubojice(korumpirane murjake) da ga pronađu, ubiju i vrate mu lovu...Ubojica preživi i zatim krene u osvetu. Pitam te ja koliko si puta vidio takvu priču u mnogobrojnim filmovima...odgovor je vjerojatno mali milijun puta. Dakle popsruka, ideja nema veze sa komercijalom već samo sa kvalitetom filma...a u mom filmu je upravo priča najlošiji segment...
filmophil wrote:...

Boby wrote:Nisam baš od početka pratio ovu diskusiju ali meni pri prvoj pomisli na komercijalan film pada na pamet novac koji je u film uložen. Filmovi za koje se izdvajaju veliki troškovi (na glumce, redatelja, distribuciju itd) su za mene komercijalni jer (unatoč velikim ulozima) nemaju neki ziheraški pristup jer igraju na sigurno i rijetko kada popuše
To ja cijelo vrijeme govorim ali me se očito ne shvaća...
ti mene ne razumijes. ajde polako:

kad sam rekao da sam otisao poslije 30 dana prazan nisam mislio reci to je zbog toga sto je komercijalno, nego zbog toga sto
je smece! a uz to ide jos i ono "komercijalno" smece! ide zato sto ja mislim da je to komercijalan film (vec sam rekao zasto
to mislim pa ne bi opet da se ponavljam)

u vezi tvog filma, upakuj tu pricu u "holivudsku" produkciju "30 dana" i dobices komercijalan film. ja sam
pricao o holivudskoj produkciji 30 dana, zato sam i NAPOMINJAO HOLIVUDSKA! a ne o tvom filmu koji nisam ni gledao,
pa nemam uopce predstavu na sta to lici jel to neki ozbiljan film, neozbiljan, sta mu fali a sta mu nefali..

eto vidis, za tebe ce komercijalno prije biti ono sto je ulozeno (pare) u film nego nesto drugo. a ja cu to staviti na kraju kao
neki argument za komercijalno. pa ja cu prije staviti isplativost filma na prvo mjesto nego to. ali opet,
za mene sve pociva u ideji (opet, ovde pricamo o holivudskom filmu- produkciji) znaci razumijemo se, ali se ne slazemo. to je kao na temi the mist, tebi taj film ima snagu a meni je ta snaga smijesna..
ja mislim da sam ti fino objasnio neke stvari - ziv bio...

Dragonrage

Post by Dragonrage » 19 Mar 2008, 16:37

undying wrote: ti mene ne razumijes. ajde polako:

kad sam rekao da sam otisao poslije 30 dana prazan nisam mislio reci to je zbog toga sto je komercijalno, nego zbog toga sto
je smece! a uz to ide jos i ono "komercijalno" smece! ide zato sto ja mislim da je to komercijalan film (vec sam rekao zasto

u vezi tvog filma, upakuj tu pricu u "holivudsku" produkciju "30 dana" i dobices komercijalan film. ja sam
pricao o holivudskoj produkciji 30 dana, zato sam i NAPOMINJAO HOLIVUDSKA! a ne o tvom filmu koji nisam ni gledao,
pa nemam uopce predstavu na sta to lici jel to neki ozbiljan film, neozbiljan, sta mu fali a sta mu nefali..

eto vidis, za tebe ce komercijalno prije biti ono sto je ulozeno (pare) u film nego nesto drugo. a ja cu to staviti na kraju kao
neki argument za komercijalno. pa ja cu prije staviti isplativost filma na prvo mjesto nego to. ali opet,
za mene sve pociva u ideji (opet, ovde pricamo o holivudskom filmu- produkciji) znaci razumijemo se, ali se ne slazemo. to je kao na temi the mist, tebi taj film ima snagu a meni je ta snaga smijesna..

Sve ja tebe razumijem...da te ne razumijem ne bih toliko ni diskutirao sa tobom ovdje...no to što ti tvrdiš po meni nema smisla...

To što ti je 30 dana smeće je sasvim druga stvar i nema veze sa time jel film komercijalni ili ne...a nije...a zašto nije komercijalni sam ti već rekao...čak si i sam to izdvojio...(glumci, budžet, kampanja, redatelj...itd.)

Ne...ne bih dobio komercijalni film nego bih dobio film B produkcije ala Steven Seagal koji je za mene sve samo ne komercijala. Recimo primjerice "Death Sentence" Kevina Bacona...jako slična priča, također viđena bezbroj puta ali to po meni opet nije komercijalni film...
A spominjanje čisto samo Hollywooda kad je u pitanju Komercijalni film je bez veze...I Francuzi, i Japanci i Britanci i ostali rade komercijalne filmove...ne samo hollywood. A uz to sve što dolazi iz amerike nije automatski Hollywoodska produkcija... :wink:
Nema veze što moj film nije "Hollywoodska" produkcija, ali ipak ima sto put viđeni priču...no nipošto nije komercijala iz bezbroj drugih stvari...

Isplativost nije isto što i komercijala...neki mali film mkože biti isplativ ali samo zato ako je dobar...no to nije komercijalni film...odnosno nekomercijalnog...

Kakva vražja ideja...svaki film može imati dobru ideju...mali ili veliki, visokobudžetni komercijalni ili jeftini niskobudžetni...ali to nema veze sa ovim šta mi pričamo...to ima samo veze sa kvalitetom filma koja pak uopće nema veze sa budžetom, produkcijom, poznatim ili nepoznatim glumcima i samom zaradom, tj. komercijalom...a to nije ono o čemu mi pričamo.
Ono što ti pričaš je to da je tebi ideja glavna osnova dobrog filma, i to stoji...ali to nije glavna osnova komercijalnog filma...

Kaj se tiče Mista...tu bih raspravu u buduće preselio u topic predodređen za taj film, jer je očito da ga nisi uopće shvatio...jer u protivnom ne bi pričao gluposti...
Pročitaj još jednom što sam napisao o tom filmu pa možda shvatiš o čem se tu zapravo radi...film ima presnažnu pozadinsku temu, koja nema veze sa čudovištima...a to je da postoji nešto još opasnije od magle i čudovišta...strah koji na površinu iznosi najgore i najprimitivnije ljudske osobine. Film pokazuje da opasnost zapravo ne dolazi toliko do samih čudovišta i nepoznate magle koliko iz ljudi koji nas okružju, koji okružuju likove filma...poput te žene koja non stop priča o Bogu i njegovoj kazni...ona je glavni negativac filma koji manipulirati strahom drugih u svoju korist i tako stvar veću paniku i paranoju nego sama magla i čudovišta...ljudi su veća opasnost za same sebe nego čudovišta...
E sad ak je to tebi smiješno...onda se zbilja ne kužiš u ljudsku psihu i zbilja nisi shvatio jedna jako dobra psihološki film...

undying

Post by undying » 19 Mar 2008, 18:31

Dragonrage wrote:
undying wrote: ti mene ne razumijes. ajde polako:

Sve ja tebe razumijem...da te ne razumijem ne bih toliko ni diskutirao sa tobom ovdje...no to što ti tvrdiš po meni nema smisla...

To što ti je 30 dana smeće je sasvim druga stvar i nema veze sa time jel film komercijalni ili ne...a nije...a zašto nije komercijalni sam ti već rekao...čak si i sam to izdvojio...(glumci, budžet, kampanja, redatelj...itd.)

Ne...ne bih dobio komercijalni film nego bih dobio film B produkcije ala Steven Seagal koji je za mene sve samo ne komercijala. Recimo primjerice "Death Sentence" Kevina Bacona...jako slična priča, također viđena bezbroj puta ali to po meni opet nije komercijalni film...
A spominjanje čisto samo Hollywooda kad je u pitanju Komercijalni film je bez veze...I Francuzi, i Japanci i Britanci i ostali rade komercijalne filmove...ne samo hollywood. A uz to sve što dolazi iz amerike nije automatski Hollywoodska produkcija... :wink:
Nema veze što moj film nije "Hollywoodska" produkcija, ali ipak ima sto put viđeni priču...no nipošto nije komercijala iz bezbroj drugih stvari...

Isplativost nije isto što i komercijala...neki mali film mkože biti isplativ ali samo zato ako je dobar...no to nije komercijalni film...odnosno nekomercijalnog...

Kakva vražja ideja...svaki film može imati dobru ideju...mali ili veliki, visokobudžetni komercijalni ili jeftini niskobudžetni...ali to nema veze sa ovim šta mi pričamo...to ima samo veze sa kvalitetom filma koja pak uopće nema veze sa budžetom, produkcijom, poznatim ili nepoznatim glumcima i samom zaradom, tj. komercijalom...a to nije ono o čemu mi pričamo.
Ono što ti pričaš je to da je tebi ideja glavna osnova dobrog filma, i to stoji...ali to nije glavna osnova komercijalnog filma...

Kaj se tiče Mista...tu bih raspravu u buduće preselio u topic predodređen za taj film, jer je očito da ga nisi uopće shvatio...jer u protivnom ne bi pričao gluposti...
Pročitaj još jednom što sam napisao o tom filmu pa možda shvatiš o čem se tu zapravo radi...film ima presnažnu pozadinsku temu, koja nema veze sa čudovištima...a to je da postoji nešto još opasnije od magle i čudovišta...strah koji na površinu iznosi najgore i najprimitivnije ljudske osobine. Film pokazuje da opasnost zapravo ne dolazi toliko do samih čudovišta i nepoznate magle koliko iz ljudi koji nas okružju, koji okružuju likove filma...poput te žene koja non stop priča o Bogu i njegovoj kazni...ona je glavni negativac filma koji manipulirati strahom drugih u svoju korist i tako stvar veću paniku i paranoju nego sama magla i čudovišta...ljudi su veća opasnost za same sebe nego čudovišta...
E sad ak je to tebi smiješno...onda se zbilja ne kužiš u ljudsku psihu i zbilja nisi shvatio jedna jako dobra psihološki film...
otkud ja znam sta bi ti dobio ((: nit sam gledao tvoj film a niti znam o kojem segalovom filmu pricas. to sam vishe rekao po
radnji koju si mi ispricao, to je za mene prica koju bi progutalo pola planete, dodaj tome da je jos to nesto americko i eto ti
ovoga o cemu ja pricam.

ako je nesto holivudsko to ima vecu sansu da bude komercijalno. napravi neku anketu medju obicnim ljudima koji film
vole vishe pogledati, neki u kojem glume americke super zvijezde ili neki francuski, japanski.. pa ces da vidis - mislim da
bi debelo prevagnulo na holivudski film. sto je i normalno, svijetom vladaju amerikanci i oni namecu svoje vrijednosti.. ne
vjerujem da ce oni bas uzivati u filmu skupljaci perja, zasto i bi, kad ni ne znaju gdje je balkan.

isplativost je samo jedna grana necega sto je komercijalno! vec sam rekao za mene ako je nesto popularno
to onda ima sansu pa barem 95% da je komercijalno! jer ako je popularno onda je i isplativo.

da, za mene je ideja osnova dobrog filma, ali posto sam ja gledao 30 dana mogu sa punim pravom reci da je taj film americko komercijalno smece. radnja i poruka koju mi salje je totalno zaglupljujuca, nekakva cudovista, borbe, ljubav i sve to prikazano na jedan LAGAN nacin mi ne ostavlja drugu mogucnost nego da kazem americko komercijalno smece

o mistu ti odgovorim na temi the mist

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Mar 2008, 10:43

undying wrote:
otkud ja znam sta bi ti dobio ((: nit sam gledao tvoj film a niti znam o kojem segalovom filmu pricas. to sam vishe rekao po
radnji koju si mi ispricao, to je za mene prica koju bi progutalo pola planete, dodaj tome da je jos to nesto americko i eto ti
ovoga o cemu ja pricam.
Da baš....čim je američka produkcija odmah je komercijala...buulllshitttt 8) :roll:
undying wrote:ako je nesto holivudsko to ima vecu sansu da bude komercijalno. napravi neku anketu medju obicnim ljudima koji film
vole vishe pogledati, neki u kojem glume americke super zvijezde ili neki francuski, japanski.. pa ces da vidis - mislim da
bi debelo prevagnulo na holivudski film. sto je i normalno, svijetom vladaju amerikanci i oni namecu svoje vrijednosti.. ne
vjerujem da ce oni bas uzivati u filmu skupljaci perja, zasto i bi, kad ni ne znaju gdje je balkan.
Naravno da bi prevagnuo američki film kada je to najpoznatija i najveća filmska produkcija...ali to ne znači da je sve američko, konkretno hollywoodsko komercijala...to je jednostavno glupo tvrditi...
undying wrote:isplativost je samo jedna grana necega sto je komercijalno! vec sam rekao za mene ako je nesto popularno
to onda ima sansu pa barem 95% da je komercijalno! jer ako je popularno onda je i isplativo.

Uopće nije...isplativost je grana bilo čega šta valja, šta je dobro..bilo to komercijalno ili ne...Glupo je tvrditi da je mali indie film postaje automatski komercijalni film onog trena kada je sasvim slučajno zahvaljujući kvaliteti postao poznat i isplativ...
undying wrote:da, za mene je ideja osnova dobrog filma, ali posto sam ja gledao 30 dana mogu sa punim pravom reci da je taj film americko komercijalno smece. radnja i poruka koju mi salje je totalno zaglupljujuca, nekakva cudovista, borbe, ljubav i sve to prikazano na jedan LAGAN nacin mi ne ostavlja drugu mogucnost nego da kazem americko komercijalno smece

o mistu ti odgovorim na temi the mist

da...kužim ja to...i slažem se sa time...ideja, dobra priča je osnova dobrog filma, kvalitetnog filma...ali to nema veze sa time da li je zbog loše priče ideje 30 dana komercijalni film. To smo već raspravili
Ok..radnja ti je loša, zaglupljujuća...ok, zbog toga ti je to loš film, shvaćam...ali gledajući budžet, glumce, redatelja, produkciju, reklamnu kampanju to nije komercijalni filma...doduše nije ni indei filma, ali nije ni teška komercijala, već nek sredina...nada se zaradi ali ne cilja na neku veliku zaradu...tako da na kraju ispada samo smeće, ali ne i komercijalno smeće...već samo smeće...
A reci mi da film nije američki, već recimo Švedski, a da je iste tematike...da li bi i onda bio komercijala, jer koliko sam skužio iz tvojih dosadašnjih tvrdnji 30 dana je prvenstveno komercijala zato jer se radi o američkoj hollywodskoj produkciji. Evo ti jedna primjer...preporučam da pogledaš ovo...

http://www.imdb.com/title/tt0454457/

undying

Post by undying » 20 Mar 2008, 11:32

dragonrage

ovo stvarno nema smisla.

ja imam drugacije pogled od tebe po pitanju komercijale i cao. nema tu previse da se prica. za mene je 90%
ako ne i vishe holivudskih filmova komercijalno! pa covjece i ed wood je za mene SAD (opet bitno napomenuti) komercijalan!
eto vidis on se smatra najgorim redateljom svih vremena i samim tim mi smo se ljudi zainteresovali za njega! na kraju
filma kaze ed wood je slavniji nego ikad - naravno sve u svojim okvirima!

jesam ja negdje rekao da je 30 dana komercijalan film kao recimo titanik? nisam. to se ne moze mjeriti. sve sto si ti nabrojao glumce,produkciju..za mene je dovoljno da bude komercijalno. to sam ti vec milion puta rekao, nema potrebe vishe. ni ti, ni ja, ne znamo gdje je granica neceg komercijalnog i to opet za kako koga, pa se ne trudi da bacas argumente tipa josh nije komercijalan glumac itd itd a tome dodaj i poruku filma koja je na mene i najvise ostavila utisak komercijalnog smecA i to je to. kraj. kraj kraj.

ako bi u filmu samo redatelj bio svedjanin a sve ostalo americko onda bi to vjerovatno bio jako slican film.
a ako bi ovakav film radili svedjani onda bi dobili vjerovatno nesto drugo, vjerovatno bi unijeli nesto novo, svjeze i
neamericko! sto ne znaci da bi bilo bolje, ne znam. ali sigurno originalnije!

ajde sad kraj.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Mar 2008, 11:39

undying wrote:dragonrage

ovo stvarno nema smisla.

ja imam drugacije pogled od tebe po pitanju komercijale i cao. nema tu previse da se prica. za mene je 90%
ako ne i vishe holivudskih filmova komercijalno! pa covjece i ed wood je za mene SAD (opet bitno napomenuti) komercijalan!
eto vidis on se smatra najgorim redateljom svih vremena i samim tim mi smo se ljudi zainteresovali za njega! na kraju

jesam ja negdje rekao da je 30 dana komercijalan film kao recimo titanik? nisam. to se ne moze mjeriti. sve sto si ti nabrojao glumce,produkciju..za mene je dovoljno da bude komercijalno. to sam ti vec milion puta rekao, nema potrebe vishe. ni ti, ni ja, ne znamo gdje je granica neceg komercijalnog i to opet za kako koga, pa se ne trudi da bacas argumente tipa josh nije komercijalan glumac itd itd a tome dodaj i poruku filma koja je na mene i najvise ostavila utisak komercijalnog smecA i to je to. kraj. kraj kraj.

ako bi u filmu samo redatelj bio svedjanin a sve ostalo americko onda bi to vjerovatno bio jako slican film.
a ako bi ovakav film radili svedjani onda bi dobili vjerovatno nesto drugo, vjerovatno bi unijeli nesto novo, svjeze i

ajde sad kraj.
Da nema smisla...ali bilo kako bilo razmišljanje ti je i više nego glupo...

Ne to nije kraj...za tebe možda, ali za mene ne...krivo ti viđenje komercijalnih filmova...

Ma bi kurac...komercijala je komercijala...svugdje ista....pogledaj recimo onaj ruski spektakl Nochnoy dozor i nastavak mu. Film je ruski, i ima svoj neki štih što ga razlikuje od sličnih američkih spektakala, ali ipak je komercijala koja s druge strane podsjeća na mnogobrojne američke filmove...
Nema to veze jel je produkcija američka ili ne...apsolutno nikakve...

E da...još jednom za kraj...IDEJA, PRIČA NEMA VEZE SA TIME DA LI JE NEKI FILM KOMERCIJALAN ILI NE, VEĆ SAMO SA TIME DALI JE FILM DOBAR ILI LOŠ...

undying

Post by undying » 20 Mar 2008, 13:47

Dragonrage wrote:
undying wrote:dragonrage

ovo stvarno nema smisla.

ajde sad kraj.
Da nema smisla...ali bilo kako bilo razmišljanje ti je i više nego glupo...

Ne to nije kraj...za tebe možda, ali za mene ne...krivo ti viđenje komercijalnih filmova...

Ma bi kurac...komercijala je komercijala...svugdje ista....pogledaj recimo onaj ruski spektakl Nochnoy dozor i nastavak mu. Film je ruski, i ima svoj neki štih što ga razlikuje od sličnih američkih spektakala, ali ipak je komercijala koja s druge strane podsjeća na mnogobrojne američke filmove...
Nema to veze jel je produkcija američka ili ne...apsolutno nikakve...

E da...još jednom za kraj...IDEJA, PRIČA NEMA VEZE SA TIME DA LI JE NEKI FILM KOMERCIJALAN ILI NE, VEĆ SAMO SA TIME DALI JE FILM DOBAR ILI LOŠ...
sta sam ja na kraju svog posta rekao aa? rekao sam "sto ne znaci da bi bilo bolje, ne znam. ali sigurno originalnije" daj nemoj da se vishe ponavljam, nemam volje vishe..

ideja prica moze imati veze da li je nesto komercijalno ili ne, ali isto tako i ne mora, u ovom slucaju 30 dana ipak pokazuje jednu pricu koju moze da pogleda vishe od pola planete, tacnije uz ovaj film mozes i spavati i shvatices ga :lol: + jesam ti spomenuo david lyncha.

ajde sad ti posalji kako to nije isto bla bla bla ponovi se samo.. ajde kraj.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Mar 2008, 14:05

undying wrote:
sta sam ja na kraju svog posta rekao aa? rekao sam "sto ne znaci da bi bilo bolje, ne znam. ali sigurno originalnije" daj nemoj da se vishe ponavljam, nemam volje vishe..

ideja prica moze imati veze da li je nesto komercijalno ili ne, ali isto tako i ne mora, u ovom slucaju 30 dana ipak pokazuje jednu pricu koju moze da pogleda vishe od pola planete, tacnije uz ovaj film mozes i spavati i shvatices ga :lol: + jesam ti spomenuo david lyncha.

ajde sad ti posalji kako to nije isto bla bla bla ponovi se samo.. ajde kraj.

U globalu ne može...ali ni meni se ne da ponavljati...pročitaj stare postove...po nekoliko puta...shvatit ćeš...možda...
Pa nije...i ti se isto ponavljaš...samo loše...

Bad taste

Post by Bad taste » 28 Mar 2008, 04:36

Upravo sam otvorenih usta procitao sve stranice od 1 do 16 i ispunjen sam nevjericom. Undying je takav maloumnik da bi bio krasna tema za primjerice magisterij na psihologiji. Covjek ima rupetine u filmskom obrazovanju ( ne tvrdim da sam iakakv znalac, ali svejedno...)nadalje toliko tvrdoglavo brani svoju konstataciju da je 30don smece da sam umalo popusio. Srecom sinoc sam ga pogledao ( strip posjedujem vec dugo, tako da sam true fan) i naravno filmom sam razocaran, no ne toliko da serem po njemu 0-24 nego jednostavno sam tuzan jer je film s velikim potencijalom mozemo reci propao.

Usporedbe su ti od aliena preko zone zamfirove, lyncha sve do titanika blago retardirane. Lynch zna biti sjajan. To se ne moze osporiti. Titanik i 30don u istom kosu!? U istoj recenici?..!? Daj molim te.
Film ti je sranje, proglasio si ga hollywoodskom komercijalom, drzavno uredenje nam je demokratsko, imas pravo svasta reci. Tako meni sanader dopusta da te nazovem idiotom, jer ovo je demokracija, i hvala mu.

Vidi sad ovaj primjer. Banksy nacrta grafit na zidu (Pretpostavljam da znas tko je banksy, ali ne bi me cudilo ni da nemas pojma) londonske podzemne zeljeznice, na garazi, na bilo kakvoj javnoj povrsini. TAj grafit izgleda sjajno, umjetnicki je na vrlo visokoj razini, ali je na njega utrosena samo boja, rizik da ga bobby ne uhvati i najvaznije-TALENT I VOLJA
Banksy ne zahtjeva priznanje za svoja djela. Stovise cak i identitet mu je jos uvijek tajna. Kada je cuo da su njegov rad otkupili medju ostalim i Brad Pitt i A Jolie nazvao ih je snobovskim moronima.
Dakle, Banksyev je grafit prodan za nekoh 500 000 funti. Je li on komercijala idiote idiotski?

Toliko

undying

Post by undying » 28 Mar 2008, 08:50

Bad taste wrote:Upravo sam otvorenih usta procitao sve stranice od 1 do 16 i ispunjen sam nevjericom. Undying je takav maloumnik da bi bio krasna tema za primjerice magisterij na psihologiji. Covjek ima rupetine u filmskom obrazovanju ( ne tvrdim da sam iakakv znalac, ali svejedno...)nadalje toliko tvrdoglavo brani svoju konstataciju da je 30don smece da sam umalo popusio. Srecom sinoc sam ga pogledao ( strip posjedujem vec dugo, tako da sam true fan) i naravno filmom sam razocaran, no ne toliko da serem po njemu 0-24 nego jednostavno sam tuzan jer je film s velikim potencijalom mozemo reci propao.

Usporedbe su ti od aliena preko zone zamfirove, lyncha sve do titanika blago retardirane. Lynch zna biti sjajan. To se ne moze osporiti. Titanik i 30don u istom kosu!? U istoj recenici?..!? Daj molim te.
Film ti je sranje, proglasio si ga hollywoodskom komercijalom, drzavno uredenje nam je demokratsko, imas pravo svasta reci. Tako meni sanader dopusta da te nazovem idiotom, jer ovo je demokracija, i hvala mu.

Vidi sad ovaj primjer. Banksy nacrta grafit na zidu (Pretpostavljam da znas tko je banksy, ali ne bi me cudilo ni da nemas pojma) londonske podzemne zeljeznice, na garazi, na bilo kakvoj javnoj povrsini. TAj grafit izgleda sjajno, umjetnicki je na vrlo visokoj razini, ali je na njega utrosena samo boja, rizik da ga bobby ne uhvati i najvaznije-TALENT I VOLJA
Banksy ne zahtjeva priznanje za svoja djela. Stovise cak i identitet mu je jos uvijek tajna. Kada je cuo da su njegov rad otkupili medju ostalim i Brad Pitt i A Jolie nazvao ih je snobovskim moronima.
Dakle, Banksyev je grafit prodan za nekoh 500 000 funti. Je li on komercijala idiote idiotski?

Toliko
:rotflmao: ovo stvorenje osim sto ima klovnovski avatar, on klovnovski i razmislja. mora da je klovn glavom i bradom. i sad bi ja klaunu trebao nesto odgovoriti! sta zaboga kad je rekao da me procitao i totalno monstrumski sve zakljucio! tacnije blago reci profulao sve sto sam rekao!
vrhunac kluna je bilo spominjanje imena "Banksy" do danas ja za njega nisam NIKAD CUO. banksy bi trebao biti po onome sto sam ja vidio na netu, malo sam guglao, crtac grafita.. i sad si ti meni mali mishu htio nesto time dokazati :rotflmao: pa bleso da si moje postove shvatio zakljucio bi da sam ja vec na to odgovorio kroz film ali kako ce neko ko smijesno izgleda shvatiti bilo sta. nego da se vratim ovom tvom crtacu grafita koji ima stvarno odlicne grafite, nekoliko sam i vidio i sta reci?
covjek je pop umjetnik :rotflmao: ovo tvoje dokazivanje meni necega je doista bio vrhunac gluposti! nemoj nikad, ali bas nikad! obratiti se nekome ovde na forumu a da se prije toga ne konsultujes sa mnom. nema smisla.

jos nesto mi je zanimljivo - kako klovn koristi rijec "demokracija" uvijek sam tvrdio da se ta rijec prodaje samo klovnovima. pa eto njemu je sloboda kad meni kaze da sam idiot - klovn se poslije toga osjeca slobodan kao pticA:rotflmao:

Post Reply