Val samoubojstava po Hrvatskoj...

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Asfodel

Post by Asfodel » 07 Mar 2008, 19:03

Ghostface wrote:
Asfodel wrote:
Evil Xander wrote: Potrebna je hrabrost za svaki dan izaci iz kreveta i napraviti nesto smisleno i korisno te generalno zivjeti, i tako par desetaka godina, svijetu i ljudima usprkos.

Samoubojstvo je samo poput rukovanja prekidacem, on-off, nema tu niti mudrosti niti hrabrosti.
Slažem se. Sjetimo se pjesme odgovora V. Majakovskog za Jesenjina: :mrgreen:

Naš je planet radostima ubog nešto.
Treba otimati radost danima što bježe.
Na svijetu umirati nije teško.
Stvoriti život daleko je teže.

Je, samo šta se i Majakovski ubija par godina kasnije. Znaš kako kažu, najveći kritičari su u biti gori od onog kojeg kritiziraju. :wink:
Znam, ali to nije bitno za temu :mrgreen: stvar je u tome što je zabilježio prekrasnu misao (pozadina nebitna)
Baš ga je skurio u tom trenutku... na kraju je ispao gori od njega....šteta, a mogao je bit car
:spankme: :kasapljenje:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

elrania

Post by elrania » 07 Mar 2008, 21:48

John_Ryder wrote:ja roditelje krivim,trebali bi više pažnje posvetiti svojem dijetetu,pogotovo u tim godinama (12,13,14) kad većina njih ulaze
u pubertet,trebali bi pričati s njima o svemu,i da dalje ne nabrajam
roditelji igraju veliku ulogu, da; i mogu biti ogromna potpora svojoj djeci u tom periodu, no ogromna kolicina djece u toj dobi trazi afirmaciju u drustvu, a ne od strane roditelja i prije ce reagirati na nesto izvanjsko, a ne na ono sto mu se pruza u krugu obitelji.
a vecina djece ni ne shvaca reakciju roditelja ko pomoc, nego je dozivljava ko neki tip restrikcije i prije ce krenuti izrazavati bunt prema njima nego ih prihvatiti takvima i na kraju prihvatiti sebe
djete ce najvise oblikovati vrsnjaci, ali ne mogu porec cinjenicu da se temelji stvaraju u kruga obitelji u vecini slucajeva
no prema primjeru sebe, koja sam odrasla bez jednog roditelja, dok sam s onim drugim provodila mozda 4h na dan svaka 2-3 dana, seljakajuci se non stop, bez normalne sanse za uklapanjem u neko drustvo i sl, krivljenje drugih zbog vlastite nesposobnosti da se suoci sa stvarnoscu i navikne da zivot nije med i mlijeko nego da se treba sam truditi i sam graditi svoju licnost i duh, je notorna glupost
ljudi se previse prepustaju emocijama i iskljuce razum kad ga najvise trebaju, umjesto da uce na pogreskama, upijaju ono prozivljeno i pokazuju razumijevanje prema svojim slabostima i posovanje prema kvalitetama
samoubojstvo je kukavicluk od vlastitog zivota i odgovornosti za svoje postupke. jedina strah koja tu postoji je strah izazvan ogromnim osjecajem ushicenosti i rastresenosti, jer ipak ubiti sam sebe nije mala stvar.
cisto banalni primjer - neki se ljudi uzasavaju odlaska zubaru te se pripremaju psihicki za to satima, danima, skupljaju hrabrost, a da nebi jedna osoba s poremecajem licnosti koja se planira propucati, objestiti, itd

John_Ryder

Post by John_Ryder » 07 Mar 2008, 22:09

@elrania - pljesak za ovo što si napisala. Istina,u društvu se žele pronać,itd. i klinci u tim godinama smatraju
roditelje kao dosadne ljude koji im žele pilit živce. Ali problem je što ima puno psihički labilne djece koju svaka
sitnica uzdrma ili se nemogu pronać u nikakvom društvu,pa su depresivni i pokušavaju se ubit i kaj ti ja znam više.
Npr. tebe je možda ojačalo to što si bila samo sa mamom,i kao što kažeš i nju si slabo viđala,ali npr. neko
drugi bio zbog toga bio potpuno u k****.
Znači to sve ovisi i kakav si ti iznutra bez društva i roditelja.
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

elrania

Post by elrania » 07 Mar 2008, 22:40

osobno, ne vidim ni smisao zivota u kojem nema problema i iz kojih se nista ne moze nauciti.
smatram to izazovom i sve bi bilo jako besciljno i prazno da zivot ide jednom linijom.
ocito to mnogima ne pase i dana im je puna sloboda da cine sa sobom sto ih volja pa samo naprijed

Evil Xander

Post by Evil Xander » 07 Mar 2008, 22:56

Evo, mene je oprala kriza srednjih godina, danas mi je 30. rodjendan, nema vise natrag, woe is me, idem skociti... pod tus, dug je dan bio. :)

Hvala!
Chuck Norris puts the 'fun' in the 'funeral'.

Aryx

Post by Aryx » 07 Mar 2008, 22:58

Evil Xander wrote:Evo, mene je oprala kriza srednjih godina, danas mi je 30. rodjendan, nema vise natrag, woe is me, idem skociti... pod tus, dug je dan bio. :)

Hvala!
haha sretan rodjendan ! :partyman: :beevil:
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

FilmTV

Post by FilmTV » 07 Mar 2008, 23:02

Evil Xander wrote:Evo, mene je oprala kriza srednjih godina, danas mi je 30. rodjendan, nema vise natrag, woe is me, idem skociti... pod tus, dug je dan bio. :)
Hehe, sretno :D Mene isto čeka velika brojka ove godine 8)

elrania

Post by elrania » 07 Mar 2008, 23:03

srean ti rodendan, xanderu

Image Image Image Image

Asfodel

Post by Asfodel » 08 Mar 2008, 11:13

elrania wrote:srean ti rodendan, xanderu

Image Image Image Image
potpis :supz:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wendigo

Post by Wendigo » 08 Mar 2008, 12:25

Image Image Image Image
također. :partyman: :weedman:

Donnie Darko

Post by Donnie Darko » 08 Mar 2008, 12:43

Wendigo wrote:

Image Image Image Image
također. :partyman: :weedman:

Happy birthday...
“When you get into one of these groups, there’s only a couple ways you can get out. One is death, the other is mental institutions.”

Knatchbull

Post by Knatchbull » 08 Mar 2008, 14:26

Sretan Rođendan X :wink:
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

metallicat

Post by metallicat » 08 Mar 2008, 14:56

da se ne bi sad povećao br suicida :lol:
sretan rođ 8) :klapklap:
Image

Wendigo

Post by Wendigo » 08 Mar 2008, 15:24

lol, topic o samoubojstvima završio kao rođendanska čestitka. koja ironija.:lol: :lol:

pure_evil

Post by pure_evil » 13 Mar 2008, 09:26

Moj prijatelj je popio 30 raznoraznih tableta i pao u komu ali je prezivio pa mu je bilo zao,reko je da ce se upucat sljedeci put
inace ovo mu je bila treca "nesreca" jednom si je rezao zile a jednom se pokusao objesiti

Post Reply