Religija
- Donnie Darko
- john_constantine
Ma cijeli život vjerujem u nešto, ono da postoji. Ne idem u crkvu jer mi je dosadno, većinu društva ne želim vidjeti (ignoriraju me radi nagluhosti), ne razumijem što govore, mrzim pjevati i tako. Ali svaku večer otkad sam upoznao tu djevojku, molim se za nju svaku večer prije spavanja i za druge, pa onda za sebe...
Michel puši karu.
-
filmofil
pa ne moraš blatit ničiju vjeru ali možeš lijepo objasnit zašto im vjera nema smisla...ali nema smisla raspravljat sa onim zatucanim vjernicima....horrorfan wrote:Hm ne volim kad ateist il teist blati onog koji je druge vjere ili svjetonazora...al naravno da se da raspravljat..
This is the Zodiac speaking.
- Donnie Darko
Ok slobodno iznesi argumente...filmophil wrote:pa ne moraš blatit ničiju vjeru ali možeš lijepo objasnit zašto im vjera nema smisla...ali nema smisla raspravljat sa onim zatucanim vjernicima....horrorfan wrote:Hm ne volim kad ateist il teist blati onog koji je druge vjere ili svjetonazora...al naravno da se da raspravljat..
Ja cu sad otvoreno rec svoje....Ja kao Agnostik ne vjerujem...ja samo znam da nista neznam o Bogu..i to je to
Nemoguce je dokazat dal postoji Bog ili ne postoji...
Al najbitnije je da naučimo poštovat jedni druge...
“When you get into one of these groups, there’s only a couple ways you can get out. One is death, the other is mental institutions.”
-
FilmTV
Ako ne možeš dokazati da nešto postoji, onda NE postoji. To što ljudi vjeruju u Boga bez dokaza se zove vjera.horrorfan wrote:Nemoguce je dokazat dal postoji Bog ili ne postoji...
Empiričkih dokaza da Bog postoji nema.
Slažem se, iako to nažalost nije tako. Štoviše, vjernici uvijek rade više problema nego oni bez vjere.horrorfan wrote:Al najbitnije je da naučimo poštovat jedni druge...
- Donnie Darko
FilmTV wrote:Ako ne možeš dokazati da nešto postoji, onda NE postoji. To što ljudi vjeruju u Boga bez dokaza se zove vjera.horrorfan wrote:Nemoguce je dokazat dal postoji Bog ili ne postoji...
Empiričkih dokaza da Bog postoji nema.
Slažem se, iako to nažalost nije tako. Štoviše, vjernici uvijek rade više problema nego oni bez vjere.horrorfan wrote:Al najbitnije je da naučimo poštovat jedni druge...
nebi se slozio u ovom da ako nesto nemozes dokazati da postoji,onda ne postoji...
To ne moe vrijediti za pojavu kao sto je Bog...u tome i je poanta...
“When you get into one of these groups, there’s only a couple ways you can get out. One is death, the other is mental institutions.”
-
John_Ryder
- elrania
john_constantine wrote:Ma cijeli život vjerujem u nešto, ono da postoji. Ne idem u crkvu jer mi je dosadno, većinu društva ne želim vidjeti (ignoriraju me radi nagluhosti), ne razumijem što govore, mrzim pjevati i tako. Ali svaku večer otkad sam upoznao tu djevojku, molim se za nju svaku večer prije spavanja i za druge, pa onda za sebe...
- Boby
Nisam baš religiozna osoba iako se smatram kršćaninom tj. katolikom. Vjerujem u Isusa i njegovu žrtvu a pokojnog papu Ivana Pavla II smatram svetim čovjekom. Smatram da je poanata vjere moralno usavršavanje pojedinca. Biti dobar prema bližnjima važnije je od bilo kojeg odlaska na nedjeljnu misu.
@Cons - potpisujem Elraniu; to je za mene vjera
@Cons - potpisujem Elraniu; to je za mene vjera
-
filmofil
bog je izmišljotina nastala u nekim drugima vremenima kada su takve stvari prolazile...a tek crkva, dovoljno je reči da je gotovo svaki rat u povijesti od kad je crkve, izbijao pod njihovim utjecajem...u stvari, ne znam šta su dobro napravili
onda one fore kao sad su prihvatili teoriju evolucije makar su ju 2 tisučljeća samo tako odbijali...a prihvatili su ju da se prilagode ljudima...isto kao i one gluposti s geocentričnim i heliocentričnim sustavom
ustvari...sve te religije su hrpa mitova i legendi i ništa drugo...valjda je to ljudima potrebno u životu ali kršćanstvo danas drži tek tradicija i običaji...80% samoprozvanih kršćana niti ne zna zašto slavi neke blagdane, 98% ih nije pročitalo stranicu biblije, a 99,9% ih svaki dan prekrši jednu od velikih 10 božjih zapovijedi
duboko se nadam da će sve te religije jednog dana biti svrstane u istu ladicu s mitologijama gdje i pripadaju...
ustvari...sve te religije su hrpa mitova i legendi i ništa drugo...valjda je to ljudima potrebno u životu ali kršćanstvo danas drži tek tradicija i običaji...80% samoprozvanih kršćana niti ne zna zašto slavi neke blagdane, 98% ih nije pročitalo stranicu biblije, a 99,9% ih svaki dan prekrši jednu od velikih 10 božjih zapovijedi
duboko se nadam da će sve te religije jednog dana biti svrstane u istu ladicu s mitologijama gdje i pripadaju...
This is the Zodiac speaking.
- Studeni
mislim da bi bilo bitno razgraničiti vjeru i organiziranu religiju...
nemam pardona pljuvati po organiziranoj religiji jer je masu zla nanijela ovom svijetu........a, da ne govorim o tome da bi većina ljudi koja se pali na Isusa da se kojim slučajem pojavi bila prva koja bi ga nabila križ kada bi opet propovijedao svoje ideje.....kontam da bi ga razapeli s optužbom anarho-komunista ili nešto slično...
nemam pardona pljuvati po organiziranoj religiji jer je masu zla nanijela ovom svijetu........a, da ne govorim o tome da bi većina ljudi koja se pali na Isusa da se kojim slučajem pojavi bila prva koja bi ga nabila križ kada bi opet propovijedao svoje ideje.....kontam da bi ga razapeli s optužbom anarho-komunista ili nešto slično...
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off