Sve. Sama tematika, ljigavost, slinavost, misao oko prezivljavanja, misao da nikom ne mozes da verujes... recimo da bi to bila psiholoska strana filma, a ostala strana: dobra rezija, genijalni efekti i td...dr_gonzo wrote:Svi znamo za ovo remek djelo SF-a i jednog od najboljih filmav J. Carpentera, no mene zanimaju neke stvari oko samoga filma (volio bih da mi odgovorite za svako pitanje ako može):
1) Što vam se u filmu najviše svidjelo?
Dosta scena, ali mislim da mi je najlegendarnija ona kada su svi vezani za stolice, Kurt Rasel proverava krv i u jednom trenutku onaj lik pocne da mutira... a nakon toga ona cuvena scena sa pauk-glavomdr_gonzo wrote: 2) Koji vam je najezovitija scena?
Onakav kakav jedr_gonzo wrote: 3) Da li vam se svidio depresivni kraj ili više volite da je bio "happy end"?
svi izginu na kraju, zar je bitno?dr_gonzo wrote: 4) Osim McReadya koji vam je još lik bio zanimljiv?
Davno sam ga gledao ne secam se...dr_gonzo wrote: 5) Najbolja rečenica u filmu?
Nista... Najavljen je REmake i nadam se da se nikad nece desiti... U cemu je poenta raditi remake rimejka? u cemu je poenta praviti remake filma koji je vec doteran do perfekcije? Efekti u tom filmu su iznad svog vremenadr_gonzo wrote: 7) Da li bi vam bila draže da se snimi:
a - sequel
b - prequel
c - miniserija
d - remake