Cloverfield (2008)

Mjesto za horore iz novog milenija.
Post Reply
john_constantine

Post by john_constantine » 20 Jan 2008, 19:46

Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 20 Jan 2008, 19:51

nikaj posebno...bolji je na prosloj "fake" slici...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 21 Jan 2008, 13:52

dr_gonzo wrote:Baš me zanim box-office filma za ovaj vikend :?
Evo...Cloverfield u prvom vikendu zaradio 41 mil.$, a otvorio se sa 17 mil.$ i tako kažu postao najveće iznenađenje vikenda...iako ne znam zašto iznenađenje kad se minimalno takav uspjeh i očekivao nakon takvog marketinga... :? :D

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 21 Jan 2008, 15:44

Lijepa svotica (reako bi Angel Eyes), a to samo znači zaradu oko 120 milja $ :lol:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

A$H

Post by A$H » 21 Jan 2008, 23:08

The creature feature "Cloverfield," starring Michael Stahl-David, left, and Odette Yustman, brought in $41 million on its opening weekend to best the previous January record of $35.9 million set by "Star Wars" special edition in 1997.

i oboren rekord.. :D

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 21 Jan 2008, 23:28

valjda jedan od rijetkih filmova u žanru da je pokupio jebenu paru i odlične reviewe ;)

A$H

Post by A$H » 22 Jan 2008, 12:21

HorrorHR wrote:valjda jedan od rijetkih filmova u žanru da je pokupio jebenu paru i odlične reviewe ;)
da drago mi je sad se imam cemu veselit.. :lol:

http://www.bloody-disgusting.com/review/1789

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 22 Jan 2008, 15:38

Jedna od najboljih recenzija koje sam u zadnje 2-3 godine pročitao...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 28 Jan 2008, 16:07

HorrorHR vam daje karte za "Cloverfield"

http://www.horrorhr.com/horrorhr-poklan ... overfield/

8)

jigsaw

Post by jigsaw » 28 Jan 2008, 16:08

HorrorHR wrote:HorrorHR vam daje karte za "Cloverfield"

http://www.horrorhr.com/horrorhr-poklan ... overfield/

8)
Veoma ljubezno :wink:

A$H

Post by A$H » 28 Jan 2008, 17:35

da vidio da nije Novi Zagreb mozda bi i sudjelovao..

Dragonrage

Post by Dragonrage » 28 Jan 2008, 17:37

A$H wrote:da vidio da nije Novi Zagreb mozda bi i sudjelovao..
O bez brige...doći će i tebi sunce na vrata hehe... 8) :wink: :D :D

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Jan 2008, 15:15

Cloverfield 5/5 - WoW!! Pravi spektakl prepun napetosti i odlične scarry atmosfere koja vas drži na iglama cijelo vrijeme (a ima i malo dobrog humora)...kamera i montaža su fenomenalni, glumci izvrsni, realni u svojim izvedbama. Iako je sve prikazano kao da je snimljeno sa pauzama u kontinuitetu sa malom digitalnom kamerom iz ruke, djeluje mnogo spektakularnije i to samo pridonosi napetosti i prikazu konfuznosti. Efekti su odlični, realistični i savršeno upotpunjuju priču...ne djeluju nimalo lažno i loše kao što se to moglo naslutiti iz trailer. Dapače, efekti iz ovog filma koji je košta svega nekih 30 mil.$ deru CGI iz mnogo skupljeg (150 mil$) "I Am Legend" samo tako. Ne mogu se ni usporediti.
Priču bih mogao najlakše opisati kao prvenstveno ljubavnu priču umotanu u monster film prema kojem je recimo Emmerichova "Godzilla" uspavanka/crtić za djecu...a i bilo koji drugi monster film (izuzev "Hosta").
Jedino imam male primjedbe na mjestimično patetične dijaloge koji kao da su ispali iz nekog romantičnog filma ("Vratio si se po mene" kaže jedna od junakinja, a gl. junak joj odgovara "naravno da sam se vratio, volim te" i tome sl.). Ali opet kako ovo u biti i je romantični film ali umotan u kao što rekoh horror monster film, to još i može proći. Također zamjerku imam i na činjenicu da kamera proživljava sve moguće neprilike, padove i sl. Isto tako ne vjerujem da bi netko u takvoj kaotičnoj i strašnoj te po život opasnoj situaciji cijelo vrijeme nosio kameru naokolo i snimao šta se zbiva. No, to su tek sitnice koje se mogu i zanemariti.
Odličan film!!!

A$H

Post by A$H » 30 Jan 2008, 15:32

Dragonrage wrote:Cloverfield 5/5 - WoW!! Pravi spektakl prepun napetosti i odlične scarry atmosfere koja vas drži na iglama cijelo vrijeme (a ima i malo dobrog humora)...kamera i montaža su fenomenalni, glumci izvrsni, realni u svojim izvedbama. Iako je sve prikazano kao da je snimljeno sa pauzama u kontinuitetu sa malom digitalnom kamerom iz ruke, djeluje mnogo spektakularnije i to samo pridonosi napetosti i prikazu konfuznosti. Efekti su odlični, realistični i savršeno upotpunjuju priču...ne djeluju nimalo lažno i loše kao što se to moglo naslutiti iz trailer. Dapače, efekti iz ovog filma koji je košta svega nekih 30 mil.$ deru CGI iz mnogo skupljeg (150 mil$) "I Am Legend" samo tako. Ne mogu se ni usporediti.
Priču bih mogao najlakše opisati kao prvenstveno ljubavnu priču umotanu u monster film prema kojem je recimo Emmerichova "Godzilla" uspavanka/crtić za djecu...a i bilo koji drugi monster film (izuzev "Hosta").
Jedino imam male primjedbe na mjestimično patetične dijaloge koji kao da su ispali iz nekog romantičnog filma ("Vratio si se po mene" kaže jedna od junakinja, a gl. junak joj odgovara "naravno da sam se vratio, volim te" i tome sl.). Ali opet kako ovo u biti i je romantični film ali umotan u kao što rekoh horror monster film, to još i može proći. Također zamjerku imam i na činjenicu da kamera proživljava sve moguće neprilike, padove i sl. Isto tako ne vjerujem da bi netko u takvoj kaotičnoj i strašnoj te po život opasnoj situaciji cijelo vrijeme nosio kameru naokolo i snimao šta se zbiva. No, to su tek sitnice koje se mogu i zanemariti.
Odličan film!!!

:cry: :cry: :cry:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 30 Jan 2008, 18:37

U jebemti, 5/5 ?! Jedva čekam ;)

Ja pogledao jučer kopiju Cloverfielda:

Monster (2008)

http://www.horrorhr.com/monster-2008/

Image

Post Reply