Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Michel

HORROR HR 2025.

Post by Michel » 23 Jan 2026, 06:38

Good Boy (2005) - evo jednog malog indie filma u kojem glumi pas po imenu Indy. To je redateljev pas i htio je napraviti horor nakon što je pogledao Poltergeista i primijetio jedan trope u horor filmovima gdje kućni ljubimci imaju šesto čulo gdje počnu gledati u kut kao da vide nešto. I to je točno, nekad moje krave u štali gledaju čudno u kutove ili moj pijetao. Film je iznenađujuće svjež i originalan. Pas mi je bio predobar, tako je čist i one lijep bijele šapice. Odlično je odglumio. Film ima jako lijepu fotografiju, iako traje samo 70-ak minuta, film je slow burn baš ima dobar ritam. Ono što moram još pohvaliti je izgled duhova jer obožavam horore sa duhovima, ali ne volim one horore o duhovima gdje prikažu sa tako očitim CGI efektima ili previše humanoidno već baš na ovakav način kakav su prikazani u filmu. Sjene, čudni oblici i zvukovi. Bilo je i nekoliko skroz dobrih jump scareova, ali dobro napravljeni tako da je na kraju film ispao i spooky, i atmosferičan. E sad, naravno ima tu simbolike.
SpoilerShow
Indy je na kraju odlučio ne ostati u tami već odlazi u svijetlo dok je njegov vlasnik cijelo vrijeme žalio i pretvorio se u duha. To ne znači da duhovi nisu stvarni i da se svi ti događaji nisu dogodili, ovo je samo simbolika. Ovo je alegorija i suočavanje sa tugom.
i zanimljivo će biti pratiti utjecaj ovog filma jer sigurno će se sad povećati kupnja ove vrste pasa :D možda si ga i ja kupim, ionako mojim ženkama treba društvo. I još jedan utjecaj je sami strah jer vlasnici pasa i mačaka su sigurno i prije primijetili da im ljubimci nekad gledaju u nešto, a sad kad pogledaju film brrr. 7/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Ash_Williams

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by Ash_Williams » 23 Jan 2026, 09:37

'nekad moje krave u štali gledaju čudno u kutove ili moj pijetao'

Ono, kad netko random prizna da nije najpametnija osoba u prostoriji. Rijetko viđena autentičnost. Za svaku pohvalu.

Post Reply