Last Post Wins !!!11one
- Michel
Re: Last Post Wins !!!11one
Imam 14 otvorenih prozora, a u jednom prozoru imam čak 165 otvorenih kartica. Sveukupno preko 1000 kartica. Svakih par mjeseci zatvorim neke kartice i sad ću opet morati, ali sad nisam zatvorio ima pola godine sigurno. Resetiram laptop, i već nakon 10-ak sati sporo ide i teško otvaram stranice. Inače je bilo pravilo 3 dana prije nego resetiram, ali sad već nakon 10-ak sati. Uh, imam posla.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
-
John_Ryder
issss pojedu mu čitav RAM svi ti tabovi
- Michel
Sad sam išao pogledati što je to RAM, i piše da se sve izbriše kad se resetira, ali meni se ništa ne izbriše. Kada resetiram, stisnem dva klika na mozilu i automatski mi se pojavi 'vrati sve stranice' i na to kliknem i sve mi se vrati. Ne znam što bih napravio da mi se sve izbriše, ali pao bih u depresiju. Svakih par mjeseci brišem ono što mi više ne treba, a opet ostane dosta toga, ali s tim može laptop normalno funkcionirati 3 do 4 dana.
-
John_Ryder
zašto toliko toga moraš imat otvorenoMichel wrote: ↑27 Aug 2025, 16:28Sad sam išao pogledati što je to RAM, i piše da se sve izbriše kad se resetira, ali meni se ništa ne izbriše. Kada resetiram, stisnem dva klika na mozilu i automatski mi se pojavi 'vrati sve stranice' i na to kliknem i sve mi se vrati. Ne znam što bih napravio da mi se sve izbriše, ali pao bih u depresiju. Svakih par mjeseci brišem ono što mi više ne treba, a opet ostane dosta toga, ali s tim može laptop normalno funkcionirati 3 do 4 dana.
- Michel
Ti nemaš? Pa evo, obožavam tako raditi u neredu ajmo reći. Obožavam istraživati sve i svašta pa ima dosta stvari koje me zanima i onda si kažem da ću to kasnije pogledati i tako ostane i nakupi se s vremenom.
-
John_Ryder
Nemam, max 10 tabova, ali zato imam hrpu bookmarksa, organiziranih po folderima, i kad nesto želim, upišem u search i nađe mi taj bookmark i otvorim ga, kada završim, ugasim.Imat toliko toga otvoreno u isto vrijeme je suludo.Kako ti laptop nije crko preko ljeta to samo ti i on znate
- Michel
Ma imam i ja bookmark, ali imam toliko toga tako da se ne mogu sjetiti što točno imam da bi upisao u tražilicu pa mi je bolje imati tako tabove. Laptop imam već 5 godina, a 3 godine sigurno imam toliko tabova i svaka tri, četiri dana resetiram već tri godine haha. Sve ostalo normalno, dobar je laptop. Ne koristim ga za igrice, samo za sve ostalo. Valjda se ne bude pokvario. Ma joj, čitao sam toliko toga da se ne smije punit dok si na njemu i slično. Kad god sam na njemu, puni se non stop, jedino maknem sa punjenja kad ga stavim u stanje mirovanja. I to je još jedna stvar, nikad ga ne gasim, uvijek stanje mirovanja. Sve normalno funkcionira. Ti ga gasiš?
-
John_Ryder
Ja koristim stolno računalo, gasim ga obavezno prije spavanja.Imam i laptop ali ga ne koristim toliko, ako ga koristim, punim ga do 80-90%,izvadim kabel od punjenja i onda dok ne dođe do 10% onda opet punim, sve to radi očuvanja baterije.Michel wrote: ↑27 Aug 2025, 20:02Ma imam i ja bookmark, ali imam toliko toga tako da se ne mogu sjetiti što točno imam da bi upisao u tražilicu pa mi je bolje imati tako tabove. Laptop imam već 5 godina, a 3 godine sigurno imam toliko tabova i svaka tri, četiri dana resetiram već tri godine haha. Sve ostalo normalno, dobar je laptop. Ne koristim ga za igrice, samo za sve ostalo. Valjda se ne bude pokvario. Ma joj, čitao sam toliko toga da se ne smije punit dok si na njemu i slično. Kad god sam na njemu, puni se non stop, jedino maknem sa punjenja kad ga stavim u stanje mirovanja. I to je još jedna stvar, nikad ga ne gasim, uvijek stanje mirovanja. Sve normalno funkcionira. Ti ga gasiš?
Nikako ne preporučam držat kabel za punjenje uvijek priključen jer postoji mogućnost da će se baterija napuhnut.
- Michel
Kad mi se puni, stavljeno mi je na najduži vijek trajanja.Temperatura laptopa mi je uvijek normalna, imam onaj HW monitor za mjerenje. Čitao sam o napuhanoj bateriji, ali to bi primijetio da mi je napuhana. Laptop mi nije pregrijan jer imam stalak za laptop koji ima na površine male rupice tako da ventilator od laptopa ide na to i uvijek je hladan/mlak, ništa više od toga. Tako da sam sad bez brige, a mislim već 5 godina normalno sve.
Jel ima neka aplikacija gdje mogu provjeriti za bateriju?
Čitao sam o tim baterijama i na PC forumima i ima podijeljena mišljenja oko toga. Neki smatraju da se cijelo vrijeme može puniti https://pcchip.hr/helpdesk/je-li-bolje- ... na-punjac/
Jel ima neka aplikacija gdje mogu provjeriti za bateriju?
Čitao sam o tim baterijama i na PC forumima i ima podijeljena mišljenja oko toga. Neki smatraju da se cijelo vrijeme može puniti https://pcchip.hr/helpdesk/je-li-bolje- ... na-punjac/
I realno ako mi dosad sve štimalo, ne vjerujem da će se pokvariti.Ono što sa sigurnošću znamo a odnosi se na obje vrste baterija, je slijedeće (za moderne laptope):
Baterija ne može biti prepunjena. Ne postoji mogućnost da će se baterija prepuniti ako je ostavite uključenu na punjač duže vrijeme. Čim dostigne 100%, prekinut će punjenje i neće ga opet pokrenuti dok napon ne padne ispod određene razine.
Potpuno pražnjenje baterije će je oštetiti. Ako baterija bude ispražnjena duže vremena, može dospjeti u duboko ispražnjeno stanje iz kojeg se možda neće nikad oporaviti.
-
John_Ryder
Možda hoće možda neće, meni se prije 5 godina baterija napuhala na Asus laptopu.
- Michel
I to baš primijetiš kad ti se napuhne? Čitao sam da se može zapalit, ali da nije tako strašno.
-
John_Ryder
Da, baš se primjeti, i odmah se treba maknut da nebi eksplodirala, ili se zapalila
- Michel
Neće ti eksplodirat, istražio sam sve. Niti bi se mnogo zapalila, više je to strašenje, ali da se treba mijenjat to da.
-
John_Ryder
Ma nisam mislio u smislu kao bomba, nego da će blago prsnut,ali koliko vidim po netu bilo je i laganijih eksplozijica.
- maddjuro