Stranger Things (TV Series 2016- ) NETFLIX

Žanrovske TV serije, dokumentarci i slično.
Post Reply
Michel

Re: Stranger Things (TV Series 2016- ) NETFLIX

Post by Michel » 15 Feb 2025, 04:49

Moram se ispraviti gore. Nije Mike gay već Will i taj glumac koji ga glumi. Ponavljam, Will je gay u seriji, ne Mike.

Chapter Three: The Monster and the Superhero - opaka epizoda u kojoj se dosta toga izdogađalo. Lucas došao pameti i vidio da nema što tražiti s onima koji su popularni. Kul scena između Dustina i Stevea u autu volim takve scene koje odstupaju od same glavne radnje. I sad me zanima što je sa Max, ona je sad počela viđati neke stvari i to će se sad sigurno saznati u idućoj epizodi. Joyce otišla na Aljasku, svatko dobio svoj vlastiti story arc dosta dobro. Zato valjda toliko epizode traju. Što još bilo zanimljivo, e da Vecna to je ustvari virus koji se vraća sve jači i jači. Volim na ovaj način pisati da ostane zabilježeno kao podsjetnik jer lako se neke stvari zaborave. I El na kraju ide opet biti eksperiment. Sve ostalo od kinematografije, soundtracka na visini zadatka. Idemo na odmah na novu. 8.6/10

Chapter Four: Dear Billy - OMG pa što je ovo bilo :shock: koliko emocija u jednoj epizodi. Ajmo prvo krenut od ovog. Sviđa mi se jako u ovoj sezoni kako svi trčkaraju i negdje se žure. Bilo je toga i u prošlim sezonama, ali sad su to povećali i zbog toga se stvarno dobije dojam da je situacija kritična. Čak su mi Nancy i Robin bile dobre u ovoj epizodi tako da ajmo prvo pronać elephant in the room. Robert Englund se pojavljuje i struže sa noktima po stolu dok se Nancy predstavlja kao Nancy. Mislim, svaka im čast na ovome. Odmah sam skužio jer Nancy je final girl iz A Nightmare on Elm Street i najbolji ženski lik u serijalu. Ok, znači glazba pomaže protiv Vecne. El nije bilo u ovoj epizodi, ali zato odlična realistična scena pucnjave u kući vojska protiv ona dva agenta koji štite klince. Nekako uspjeli pobjeći. Što još, e da Joyce kako se sjebala. Onaj Juri ili kako već nije čovjek od povjerenja i sad me zanima kako će se svi oni od tamo izvući.

I sad napokon na glavno. Epizoda mi je bila za devetku, ali ovih zadnjih 15 minuta je postala savršena epizoda. Max, o Bože Max... I s ovom epizodom mi je službeno najbolji lik u seriji. Oduvijek sam je smatrao podcijenjenim likom ali sad je izvela svoj "final dance". I glumica koja je glumi, Sadie Sink kad pogledaš ove slike, pa ženska je stvarno lijepa https://www.google.com/search?sca_esv=2 ... 3&dpr=1.25 Max mi je baš prizemljen lik koji se nosi sa vlastitim problemima možda i više nego bilo tko u seriji. Napisala pisma, odlična scena kada čita Billiju, tako se i zove epizode i onda borba protiv Vecne, ali Kate Bush kao jedna od najboljih pjevačica ikada spašava sa Running up that Hill, jedna od najboljih pjesama 80-ih. Ono kad ti cijela ta scena suze izmami i ponavljaš je jedno pet puta sva ona Maxina sjećanja, ajme kako slatko i divno. Max postaje žena. 10/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Post by Michel » 16 Feb 2025, 05:54

Chapter Five: The Nina Project - El napokon počela dobivati moći ali kako me živcira taj njezin Papa, ne volim kad te zle negativce polako počniju prikazivati kao pozitivce. Ostatk epizode našli Eddiea, ma dosta miš maš svega, ali velik pad naspram zadnje. 7.7/10

Michel

Post by Michel » 17 Feb 2025, 11:16

Chapter Six: The Dive - odlična epizoda, bilo je pretjerivanja s onom kršćanskom obitelji i svim tim klincima, ali sve ostalo top. U Rusiji mi je i dalje dobro iako to svi kritiziraju. Steve na kraju od ljigavca iz prve sezone u stvarno dobrog lika zadnje dvije sezone, ali Nancy i onda Robin mi idu na živce. Dustin i Max najjači. El polako vraća moći a iduća bi trebala biti brutala. 8.8/10

Chapter Seven: The Massacre at Hawkins Lab - Bože kakve li epizode! :prayer: ovakve preokrete nisam očekivao. Sve scene u upside downu su fantastično izvedene ta atmosfera, baš sve Kingovski. Jedino me Erica živcira, nadam se da je izbaciti. Dustin naravno najpametniji :supz: sve skužio, odlične scene sa svjetlima i na koji način svijetli sve. Scene u Rusiji debelo pretjerivanje, ali hej, prihvatio sam ta pravila i to je tako. El skroz vratila moći i to na kakav način. Jedino sam skužio tko je broj 1, odmah mi je palo napamet kad je počeo pričati s njom da je to on, ali bome nisam ni u najluđim snovima pomislio da je on i Vecna. Sigurno je bilo fanova koji su imali takve teorije, ali nisam išao toliko jako duboko razmišljati. A bome nisam ni očekivao da je on Viktorov sin ajme meni koje li ugodnog iznenađenja. Ono što me posebno dojmilo je da baš kao i svaki superzlikovac i superheroj imaju svoj origin story, a ovo je njihov. Briljantno napravljeno. I baš sam mislio koja to sjećanja ima El kad je tad bila klinka pa nije ni mogla skupiti ne znam kakva posebna sjećanja kad ono kopala je toliko duboko skroz do svojeg rođenja. 10/10

Michel

Post by Michel » 17 Feb 2025, 12:55

Chapter Eight: Papa - jebote svaka scena sa Willom i Mikeom neugodna za gledat zbog kmečavca Willa. Ide mi to na kurac, isto ona Robin kad je vidjela da njezina djevojka iz snova ima dečka, a po reakciji te djevojke već vidim kako je biseksualka koja se traži predvidljivo. I braća Duffer su rekli da sve počinje i završava sa Willom i da će Will biti glavni fokus u 5. zadnjoj sezoni. Znači, očekujemo puno gayštine i njegovog outanja i vrlo vjerojatno će se žrtvovat za sve jer nitko od glavne ekipe ne umire. Kad umru, vraćaju se. Jebeš onda takvu seriju kad znaš da su glavni likovi sigurni i nema nikakve opasnosti. Sve ima svoju granicu, a meni takve stvari s vremenom idu na onu stvar. Jebe nam se za Willa, daj da netko umre do koga nam je stalo a da je glavni lik to želimo. Želimo vidjeti da se sve isplatilo. Đžaba tebi sve odlične scene ako ne isporučiš to. Drago mi je da je Max preživjela ali bilo bi jednako dobro da je umrla. Za Willa i Robin mi se jebe. Pa onda cijeli taj wokeizam kad Robin govori o zlim muškarcima u jednoj sceni u ovoj epizodi. Uh kako me živciraju.

Osim toga, odlična epizoda pogotovo trenutci između Eddiea i Dustina i naravno El je imala fantastične scene pogotovo zadnja da helikopterom. Finale vidim traje skoro dva i pol sata a jebemu bolje da to što prije riješim. 8.5/10

Michel

Post by Michel » 18 Feb 2025, 09:11

Chapter Nine: The Piggyback - evo pogledano i finale koje je sve u svemu bilo kaotično i odlično. Al opet sve zaseru sa Robin i onom njezinom djevojkom iz snova jer kao što sam i predvidio, na silu će ih spojiti. Znači, zadrže Robin, tu djevojku iz snova gdje nitko nije stalo do takvih likova, a ubiju Eddiea. Eddie koji je uveden ove sezone, i postao odličan lik njega ubiju, ali nemaju muda ubiti glavne likove koji su od prve, druge sezone. Eto, to dosta fanova i mene živcira jer čemu onda sve u ovoj seriji kada znaš da su glavni likovi sigurni. Ne volim takve stvari. Ako to naprave i u petoj sezoni, popljuvat ću skroz seriju i konačna ocjena te serije će biti ocjena, dvije niže. Neka to poprave. Šteta zbog Eddiea, njegova scena na krovu sa gitarom kada svira je bila fantastična. Dustin isto bio odličan ovu epizodu. Lucas je dao sve od sebe da onog debila nokautira. Max je svašta preživjela ovu sezonu, odličan lik. El je bila tu u ključnim trenutcima. Hopper, dobri stari Hopper. Bome su lijepo sad izgradili čitavi taj svijet, sad je stvarno dosta likova i stvarno se nadam dosta smrti u zadnjoj sezoni da bude sve ludo i nezaboravno. 8.9/10

Konačna ocjena za četvrtu sezonu: 9/10

Dobar video

The only thing I dislike about Stranger Things is how they're so afraid to kill anyone from the main cast so to create this artificial tension they simply introduce new characters and kill them off in the exact same season
Yeah right? Why did they create Eddie? Im just sad now
agreed, it’s so predictable
i really hope that they start killing main characters in s5

John_Ryder

Post by John_Ryder » 02 Mar 2025, 19:34

krećem rewatchat ovo.Millie Bobby je izrasla u stvarno zgodnog komada
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

Post by Michel » 02 Mar 2025, 21:21

Ona je muško po ovim zadnjim teorijama koje istražujemo :wink:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 02 Mar 2025, 22:11

Michel wrote:
02 Mar 2025, 21:21
Ona je muško po ovim zadnjim teorijama koje istražujemo :wink:
Šta ima adamovu jabučicu i pimpek?

Image
Image

Michel

Post by Michel » 03 Mar 2025, 16:10

Adamovu jabučicu ima svatko, samo kod žena nije toliko vidljiva.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 03 Mar 2025, 16:39

Michel wrote:
03 Mar 2025, 16:10
Adamovu jabučicu ima svatko, samo kod žena nije toliko vidljiva.
nema,samo muški imaju

Image
Image

Michel

Post by Michel » 03 Mar 2025, 16:42

Educiraj se https://saxonmd.com/blog/do-women-have-an-adams-apple/
Do Women Have Adam’s Apples?
Yes, women do have Adam’s apples, but it’s usually much less prominent than in men. Both men and women have the same structures in their throats, including the thyroid cartilage, but in women, it tends to be smaller and less noticeable. This is due to hormonal differences that occur during puberty.
Kada je kod žena vidljiva, onda imaju dublji glas. Normalno je da neke žene imaju višak testosterona kao i neku muškarci višak estrogena.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 03 Mar 2025, 16:47

pa dobro, kod nekih žena je manje ili više vidljivije.

Image
Image

Michel

Post by Michel » 03 Mar 2025, 17:11

Ok, pružio si argumente. Pobijedio si :wink:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 03 Mar 2025, 17:14

Michel wrote:
03 Mar 2025, 17:11
Ok, pružio si argumente. Pobijedio si :wink:
Hvala druže! :partyman:

Image
Image

John_Ryder

Post by John_Ryder » 21 Aug 2025, 22:28

Rewatcham ovo prije nove sezone koja dolazi u studenom.Evo me na trećoj sezoni dragi moji ljudi.

Image
Image

Post Reply