Wolf Man (2025)

Mjesto za horore iz novog milenija.
Michel

Wolf Man (2025)

Post by Michel » 14 Feb 2025, 01:48

Horror
Image

Imdb
Wiki

Director: Leigh Whannell
Writers: Leigh Whannell, Corbett Tuck
Stars: Christopher Abbott, Julia Garner, Matilda Firth

Obitelj na udaljenoj seoskoj kući napada neviđena životinja, ali kako noć odmiče, otac se počinje pretvarati u nešto neprepoznatljivo.

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: Wolf Man (2025)

Post by Michel » 14 Feb 2025, 01:49

Film je već izašao i nije baš dobro primljen što je šteta jer izgleda da su opet upropastili napraviti nešto dobro od ovoga.

Michel

Post by Michel » 20 Jan 2026, 04:05

Wolf Man (2025) - originalni Vulfić mi je korektan film s doista kul transformacijom koja ima težinu i unutarnju logiku. Ovaj novi, međutim, pati od ozbiljnog deficita duše: vizualno je uglađen, estetski promišljen i tehnički kompetentan, ali sve to ostaje imanentno površini. Nedostaje mu epistemička dubina, pa film funkcionira tek ontički, ali ne rezonira. Može se gledati, ali rijetko sugerira išta izvan vlastite forme, a aluzivnost mu je više deklarativna nego stvarna. Dolazi od redatelja koji nam je prije koju godinu (četiri, pet) servirao 'Nevidljivog čovjeka', film koji je kod dijela publike izazvao oduševljenje koje ja osobno nisam dijelio. Ovdje se ponovno osjeća slična autorska dispozicija: ambicija bez pune razrade. Glavni problem filma leži u središnjoj ulozi, glumi je frajer koji je temeljno nekarizmatičan, lišen one vrste magnetske prisutnosti koja bi mogla nositi narativ.

Scenarij je razlomljen, ritam trom, a dramaturgija često zapinje u vlastitim pretpostavkama. Film je dosadan na način koji nije kontemplativan, nego efemeran te ostavlja dojam da nestaje gotovo u trenutku gledanja. Autor se gubi u vlastitoj hermetičnosti, zamjenjujući smisao atmosferom, a napetost stilizacijom. Vizualno je sve to lijepo i često sugestivno, ali gluma ostaje inertna, bez emocionalne amplitude. Ipak, u trenucima same transformacije u vulfića film nakratko pronalazi vlastiti raison d’être. Tada postaje gotovo samosvjestan kao da zna da je najzanimljiviji onda kad prestane glumiti dubinu i jednostavno prigrli svoju monstruoznu transformaciju. 5/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 20 Jan 2026, 10:15

slažem se sa 5/10
"Im gonna touch you now." :P

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 20 Jan 2026, 11:41

Kad pročitam ovakvu ‘recenziju’, osjećam se kao da sam zalutao u seminar filozofskog fakulteta gdje svatko priča pet minuta, a nitko ništa ne kaže!

Kao da lik nije gledao film nego ga je analizirao iz kvantne sfere vlastitog jadnog ega! Napiše ‘film funkcionira tek ontički, ali ne rezonira’ to nije rečenica, to je nesreća u prometu između dvije riječi iz rječnika koje se nisu trebale ni sresti! On ne recenzira film, on vrši egzorciziram nad njim pomoću latinskog! Je li ovaj pametnjaković upravo zabio glavu u udžbenik filozofije i nadao se najboljem?

'Vizualno je sve to lijepo, ali gluma ostaje inertna’ to je prava analiza, to je način da kažeš ‘gledao sam film i nisam ništa osjetio,’ ali da zvuči kao da ti se treba čestitat na doktoratu iz dosade!
I kad napokon dođe do dijela o transformaciji, tad film “pronalazi raison d’être”! Raison d’… šta?

Ako moram vaditi rječnik samo da shvatim jel se nekom uopće svidio taj prokleti film ili ne, onda možda problem nije u tome što je film ‘lišen epistemičke dubine’ , što god to značilo, nego u tome da ti je mozak iscurio kroz tezaurus pa sad zvučiš kao profesor koji pati od kronične konstipacije.

Inferno

Post by Inferno » 20 Jan 2026, 12:30

Ash_Williams wrote:
20 Jan 2026, 11:41
Kad pročitam ovakvu ‘recenziju’, osjećam se kao da sam zalutao u seminar filozofskog fakulteta gdje svatko priča pet minuta, a nitko ništa ne kaže!

Kao da lik nije gledao film nego ga je analizirao iz kvantne sfere vlastitog jadnog ega! Napiše ‘film funkcionira tek ontički, ali ne rezonira’ to nije rečenica, to je nesreća u prometu između dvije riječi iz rječnika koje se nisu trebale ni sresti! On ne recenzira film, on vrši egzorciziram nad njim pomoću latinskog! Je li ovaj pametnjaković upravo zabio glavu u udžbenik filozofije i nadao se najboljem?

'Vizualno je sve to lijepo, ali gluma ostaje inertna’ to je prava analiza, to je način da kažeš ‘gledao sam film i nisam ništa osjetio,’ ali da zvuči kao da ti se treba čestitat na doktoratu iz dosade!
I kad napokon dođe do dijela o transformaciji, tad film “pronalazi raison d’être”! Raison d’… šta?

Ako moram vaditi rječnik samo da shvatim jel se nekom uopće svidio taj prokleti film ili ne, onda možda problem nije u tome što je film ‘lišen epistemičke dubine’ , što god to značilo, nego u tome da ti je mozak iscurio kroz tezaurus pa sad zvučiš kao profesor koji pati od kronične konstipacije.
Ti shvaćaš da on koristi AI za recenzije? I više puta su ga uhvatili kako kopi pejsta s blogova i IMDB-a tuđe?

Michel

Post by Michel » 20 Jan 2026, 16:29

Kad su to mene uhvatili? Molim te priloži mi dokaze za te tvrdnje gdje sam ikad kopirao nečiju recenziju, mislim na tebi je da dokažeš? A ovo sam namjerno napravio intelektualnu recenziju da zadovoljim svoj intelektualni ego. Jednom godišnje se to radi, kvota je ispunjena.

Inferno

Post by Inferno » 20 Jan 2026, 17:11

Michel wrote:
20 Jan 2026, 16:29
Kad su to mene uhvatili? Molim te priloži mi dokaze za te tvrdnje gdje sam ikad kopirao nečiju recenziju, mislim na tebi je da dokažeš? A ovo sam namjerno napravio intelektualnu recenziju da zadovoljim svoj intelektualni ego. Jednom godišnje se to radi, kvota je ispunjena.
Ima na desetke mjesta ajde, opet lažeš, svi su te razotkrili i ismijali, pogotovo lemonzo

John_Ryder

Post by John_Ryder » 20 Jan 2026, 17:17

Mišel, postoji li mogućnost da je inferno profil klon nindža kornjače lemonza ?
"Im gonna touch you now." :P

Michel

Post by Michel » 20 Jan 2026, 17:19

Moguće je svašta, ali za razliku od njega ja lažno ne optužujem. Samo govorim da je moguće.

Michel

Post by Michel » 20 Jan 2026, 17:21

Inferno wrote:
20 Jan 2026, 17:11
Michel wrote:
20 Jan 2026, 16:29
Ima na desetke mjesta ajde, opet lažeš, svi su te razotkrili i ismijali, pogotovo lemonzo
Ako ima na desetke mjesta a pošto vidim dobro pamtiš, pružiš te dokaze jer onaj koji nešto tvrdi, na njemu je da dokaže. Pružit ćeš te dokaze sa točnim linkovima i punom recenzijom da vidimo gdje ja to prepisujem. Ako to ne napraviš, bit ćeš dokazani lažov što već i jesi. A sve one gluposti Ratku šaljem kasnije samo da si pripremim sve što si pisao o Ratku jer za razliku od tebe, znam točno gdje si to optuživao Ratka da su mu knjige kopija i ostale stvari koje si optuživao njega iako momak ima ženu, ali eto ti si ga optuživao da je gay. Jel tako lažove?

Inferno

Post by Inferno » 20 Jan 2026, 17:24

Molim te šalji Ratku i pokaži slike tog chata. Doklen si - lažov.

A za ovo ostalo lemonzo ima cijeli folder sa dokazima tvojih laži. Ima te i po drugim forumima kaže mi.

Michel

Post by Michel » 20 Jan 2026, 17:25

Ok lažove. Samo se tješite. Budi pozdravljen jer postoji i pravi život izvan ovoga za koji ti očito ne znaš.

Inferno

Post by Inferno » 20 Jan 2026, 17:31

Michel wrote:
20 Jan 2026, 17:25
Ok lažove. Samo se tješite. Budi pozdravljen jer postoji i pravi život izvan ovoga za koji ti očito ne znaš.
Ha bar ja ne generiram forumske postove pomoću AI alata

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 20 Jan 2026, 17:32

Inferno wrote:
20 Jan 2026, 12:30
Ash_Williams wrote:
20 Jan 2026, 11:41

Ti shvaćaš da on koristi AI za recenzije? I više puta su ga uhvatili kako kopi pejsta s blogova i IMDB-a tuđe?
Ja nikad, ali nikad ne bih posumnjao u Michelovu superiornost. On je očito na nekoj višoj razini. :lol: Ja sam samo pretpostavljao da su njegovi roditelji uložili ozbiljan novac u njegov filozofski fakultet, pa naravno da se to mora negdje vidjeti. Njegove rečenice imaju toliko sinonima da zaboravim što je zapravo htio reći. Ali pretpostavljam da je to i bila ideja. Kao da si rekao sve, a zapravo nisi rekao ništa, samo si to zapakirao u petosložne riječi da zvuči važnije.

Post Reply