Lisa Frankenstein (2024)

Mjesto za horore iz novog milenija.
Post Reply
Michel

Lisa Frankenstein (2024)

Post by Michel » 07 May 2024, 04:59

Comedy, Horror, Romance
Image

Imdb
Wiki

Director: Zelda Williams
Writer: Diablo Cody
Stars: Kathryn Newton, Liza Soberano, Jenna Davis

Nakon što je doživjela neizrecivu tragediju, Lisa se 1989. nađe u novoj školi u svojoj završnoj godini, boreći se da se uklopi, unatoč tome što ju njezina "sestra" Taffy pokušava natjerati da se prilagodi svom tipičnijem ugođaju navijačice. Kad neobična nesreća reanimira leš s napuštenog groblja na kojem je provodila vrijeme, ona mora tajiti njegov dolazak od svoje obitelji i kolega iz razreda, dok odlučuje koliko mu želi pomoći i po koju cijenu.

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: Lisa Frankenstein (2024)

Post by Michel » 07 May 2024, 05:00

Film je već izašao, solidno primljen.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 07 May 2024, 18:57

gledao, slabo, dosadno, 5/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

Post by Michel » 28 Jan 2025, 15:33

Lisa Frankenstein (2024) - a počelo tako dobro. Tih prvih 20-ak minuta mislio sam pa svi su ostali u krivu, ovo je takav dragulj od filma. Svidjela mi se estetika, mala koja glumi Lisu, atmosfera i pomalo Burtonovski utjecaj. No, onda kako je film odmicao scenarij je postajao sve gori i gori. Neprihvatljivo. Lisa je mlada djevojka koja se izdvaja od drugih jer je čudna, i nekako oživi mrtvaca s kojim počne kovati ubojite planove. I ne znam što je redateljici, kao neki fan fiction, i još stavljanje muzike u nepotrebne dijelove. Promoviranje nekrofilije kao nešto zabavno. Big NO NO! 4.5/10

Michel

Post by Michel » 28 Jan 2025, 18:56

Hello, Ms. Cobel - evo napokon i ja pogledao. Ispričavam se svim ljudima, dobio sam toliko poruka da kažem mišljenje o prvoj epizodi jer ljudi traže odgovore, a čitali su moje teorije o prvoj sezoni pa evo da vas obavijestim krenulo je, družit ćemo se. Što reći o prvoj epizodi? Jako dobra, meni ovo bilo prezanimljivo. Onaj početak kada Mark trči pa kada je nezadovoljan sa novim timom i povratak starom timu pa gospodin Milchick (oh kako je taj tip jeziv) i njegov propagandni filmić. Znam, niste tu radi ovog već radi teorija pa ajmo malo.
SpoilerShow
imam dvije glavne potencijalne teorije.

Nitko od njih nije odbio vratiti se, nego je Lumon odbio iz političkih razloga. Mark je, iz gore navedenih razloga, vjerojatno bio vrlo uporan oko povratka na posao i trebalo je oko 5 mjeseci da ih natjera da pristanu. Ako su Irving i Dylan također izrazili želju da se vrate i samo su odbijeni, ne bi bilo teško nazvati ih i reći "hej, vaše pozicije su ponovno slobodne, želite li se vratiti?" a ako su rekli ne, mogli su samo baciti 0 na svoju plaću (budući da, iz nepoznatih razloga, čini se da Odbor želi Marka u uredu do te mjere da su bili spremni pokoriti se njegovim zahtjevima i vratiti njegov stari tim )

Ništa što smo vidjeli u Epizodi 1 nije onako kako se čini. Mislim da je vrlo znakovito da Outiese nismo vidjeli niti jednom u toj epizodi i malo oklijevam uzeti Milchika zdravo za gotovo - koliko znamo, bio je vikend, a ne 5 mjeseci. Mislim da je moguće da je ovaj povratak na posao neka vrsta fasade za nadgledanje Marka, a možda se ta epizoda nije stvarno dogodila (u Markovoj glavi, na podiju za testiranje itd. itd.)

Čini mi se da je Lumon uključen u neko kloniranje, prilično sam siguran u to.
Zanimljivo i ovo
Helena immediately asks about the location of the other innies after exiting the elevator

Helena was the last person out of the elevator

Helena points out that the cameras were removed when Dylan and Mark first discuss the possibility of microphones

Helena repeats Milchick's assertion that there are no cameras or microphones

Helena encourages Irving to share what happened to him "even if it's bad"

Helena lies about her innie's experience during the overtime contingency plan

Helena asks Mark if he's okay after hearing his story, seemingly to undermine him with the other innies

Helena's story about what she saw in the outside world was the only one filmed using a "circling" shot which can be used to imply surveillance

Helena struggles to turn on her Lumon monitor, and the camera focuses on this moment
8/10

Post Reply