Nosferatu (2024)
- Michel
- Michel
Re: Nosferatu (2024)
Evo ga ljudovi dugoiščekivani Nosferatu je napokon vani tako da će se uskoro pogledati
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
-
John_Ryder
Sutra se gleda! Uhhhh kako sam uzbuđen!!!
-
John_Ryder
Gledanje zakazano za 18:45

-
John_Ryder
- maddjuro
-
John_Ryder
- Michel

Nosferatu (2024) - i evo ga zadnji horor u ovom maratonu i još jedan koji je upao na listu najboljih tako da imam tri Nosferatua na toj listi. Robert Eggers se primio velikog poslao kako je rekao ovo mu je bila najveća želja jer obožava original. Stvorio je impresivno okruženje. Stvarno je scenografija, produkcija, kostimografija i atmosfera na visokom nivou. Neke scene su čista umjetnost kao ona kada dolazi kočija kao neka prekrasna slika a tek dolazak u dvorac. Znam da su svi popljuvali Nicholasa Houlta kao najslabiju kariku, iako je najslabija karika ne bih rekao da je odglumio loše već čisto korektno. Lily-Rose Depp kako je film odmicao bila je sve bolja i bolja, i na kraju me oduševila sa nekim scenama. U početku mi je malo štekala, ali sve do kraja top. Willem Dafoe odličan kao uvijek a ovdje glumi alkemičara okultista. Onaj glumac koji je glumio Knocka, možda i najbolja verzija Reinfelda ikad. Bill Skarsgård ima moj naklon. Čitao sam komentare lako biti tako neprepoznatljiv zbog maske i da je svatko morao glumiti. Ti ljudi pričaju gluposti. Maska je samo jedan dio, a ostalo je dao Bill, a to je način hodanja, držanja, mimike/izrazi lica, tonalitet glasa i na koji način će izgovarati te rečenice. Zato ne može svatko. Ovo je definitivno najbrutalniji Nosferatu zasad i jedan od najbrutalnijih vampira u povijesti filma. Sva tri glumca, Max Schreck, Klaus Kinski i sad Bill su odlično odglumili svatko na svoj način. Jako mi se svidio film i uz bok Pamyu je za najbolji horor film prošle godine. 7.6/10
UTJECAJ/ZNAČAJ - moramo mu dati solidan utjecaj jer je zaradio jako puno, zadovoljio kritiku/publiku i ostat će film jako zapamćen. Ipak, ne mogu mu dati prevelik utjecaj, ali kako će s vremenom rasti siguran sam kasnije mu onda mogu dati. Zasad A+, A, B+, B, C+, C
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"