Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
-
Michel
Animation, Thriller, Shonen
Imdb
Wiki
Stars: Mamoru Miyano, Brad Swaile, Vincent Tong
Nakon što inteligentan, ali ciničan srednjoškolac počne čistiti svijet od zla uz pomoć čarobne bilježnice koja može ubiti svakoga čije je ime napisano na njoj, međunarodne vlasti pozivaju misterioznog detektiva poznatog kao "L" da osujeti njegove napore.[
Last edited by
Michel on 21 Dec 2024, 20:50, edited 2 times in total.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
-
Michel
Rebirth - krenuo s ovim čudom. U prvoj epizodi upoznajemo Lighta Yagamia, srednjoškolca koji nalazi na jednu bilježnicu pod imenom Death Note u kojoj ako napiše nečije ime, ta osoba će umrijeti. Upoznajemo i Ryuka, jedno nadnaravno moćno biće iz drugog svijeta koje je bacilo tu bilježnicu među ljude. Dosta objašnjenja u prvoj epizodi i to mi se jako svidjelo. Atmosferično, muzika odlična, sve ide taman kako treba. Jedva čekam dalje. Baš me baca u neka vremena srednje škole. 8.5/10
Taiketsu - wow, ovo je sad već next level. Sad su uveli i novi lik, detektiv L koji želi riješiti te slučajeve iznenadnih smrti. Javio se Lightu preko televizora i Light je mislio da ga ima kad ono, nije to on bio već neki osuđenik kojeg je iskoristio. Izgleda da mogu tako žrtvovati osuđenike naravno u animeu sve dozvoljeno ali ovo je bilo napeto ludilo. Fantastična druga epizoda. Sviđa mi se kako su postavili temelj i kako sve ide jako brzo. 9.5/10
-
John_Ryder
Čistih 10/10 za sve.Remek djelo.
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

-
Michel
Cilj mi je prvo pogledati sve te koje se smatraju najboljim animeima sa jednom sezonom pa onda na više sezona. Ima ih dosta odlično prihvaćenih sa jednom sezonom tako da me čeka uživancija
One Piece neću jer sam fan One Pice live action serije.
-
John_Ryder
Michel wrote: ↑21 Dec 2024, 22:29
Cilj mi je prvo pogledati sve te koje se smatraju najboljim animeima sa jednom sezonom pa onda na više sezona. Ima ih dosta odlično prihvaćenih sa jednom sezonom tako da me čeka uživancija
One Piece neću jer sam fan One Pice live action serije.
ma i ima preko tisuću epizoda,pa to bi gledao do 40-te godine svog života...

-
Michel
Torihiki - odlična epizoda pogotovo razgovor između Ryuka i Lighta. Volim kako se sve objašnjava i razmišlja kao neka introspekcija.
9/10
Tsuiseki - e ovo ja zovem napetom epizodom. Kako je Light sve lijepo smislio kako će navesti onog FBI detektiva da sazna njegovo ime jer Death Note je uvijek precizan. I napokon netko drugi vidio Ryuka. Napeta i uzbudljiva epizoda.
9.5/10
Light je sigurno sociopat, nije nikakav heroj iako misli da čini pravdu ali se toliko uživio u sve ovo.

-
Michel
Kakehiki - Light nije dobra osoba. Ubio je 12 nedužnih FBI agenata koji su bili dobri ljudi. Light aka Kira je jedna bolesna osoba koja misli da ima morala ali nema. Lik je psihopat, ubojica i negativac. Ne znam kako stoji među anime fanovima jel za njih heroj ili što nadam se da nije. Odličan lik, ali je negativac. Još sam mogao nekako progutati da je antiheroj kad je ubijao ubojice i silovatelje, ali sad ovo odlučio je na koju će stranu stati. Sad ima i neprijatelja u onoj ženskoj kojoj je ubio Raya. Tu je sad i otac od Lighta jer otac mu je na čelu zajedno sa L i što će sad napraviti. Ako ubije onih petoro koji su ostali uz njegova oca da ga ulove, hoće li ubiti svojeg oca jer ako ga ne ubije, L kako je pametan će početi logički zaključiti tko je Kira. Uh, toliko opcija. 8.5/10
-
Michel
Hokorobi - u ovoj epizodi smo vidjeli kako L izgleda i imao je razgovor sa preostalim agentima koji su mu odlučili pomoći, a Light je naišao na zaručnicu osobe koju je ubio pa će iduća epizoda biti jako zanimljiva.
8/10
Donten - OMG kakva epizoda

napetost na vrhuncu dok Light pokušava doznati ime Rayove zaručnice koja ide prema policiji kako bi dala informacije da je nnezin zaručnik razgovarao s nekim u busu. Light to ne smije dopustiti pa pokušava na sve načine saznati njezino ime. Vrh epizoda!
10/10
I baš me zanima hoće li dati svojeg pola života Ryuku.

-
John_Ryder
Michel wrote: ↑26 Dec 2024, 21:16
Hokorobi - u ovoj epizodi smo vidjeli kako L izgleda i imao je razgovor sa preostalim agentima koji su mu odlučili pomoći, a Light je naišao na zaručnicu osobe koju je ubio pa će iduća epizoda biti jako zanimljiva.
8/10
Donten - OMG kakva epizoda

napetost na vrhuncu dok Light pokušava doznati ime Rayove zaručnice koja ide prema policiji kako bi dala informacije da je nnezin zaručnik razgovarao s nekim u busu. Light to ne smije dopustiti pa pokušava na sve načine saznati njezino ime. Vrh epizoda!
10/10
I baš me zanima hoće li dati svojeg pola života Ryuku.
Dat će mu pola života da može vidjeti life span od drugih hehehe

-
Michel
Mesen - oh Bože, kako bezobrazno briljantna epizoda. L je stavio kamere u Ligthovu kuću, a on je odmah skužio da nešto nije u redu pa je krenulo nadmudrivanje. Ludilo. Imao sam smiješak cijelo vrijeme na licu jer je bilo baš genijalno. I smiješne scene su bile sa Ryukuom jer sad ne smije jesti jabuke pa dobiva simptome ovisnosti
10/10
Sesshoku - kakav genijalan potez L-a, riskantan, ali genijalan. Kvaka 22... Napokon se upoznali, i jednom, i drugom osjećaj im govori su L i Light. Vidjet ćemo koliko će to trajati jer je ovo 9. epizoda, a ima ih 37 pa da vidim koliko će i kako će to odugovlačiti.
9.2/10
-
John_Ryder
tako je! 10/10!

-
Michel
Giwaku - ne mogu vjerovat koliko uživam u ovome, od uzbuđenja mi je smiješak na licu na sve njihove scene. U ovoj epizodi su igrali tenis i proučavali se, koliko zavrzlama, koliko psihologije. Pokušavaju shvatiti iz svih mogućih kuteva kako da se ponašaju, ponajviše Light da se ne otkrije da je on Kira. 9/10
-
John_Ryder
Michel wrote: ↑16 Jan 2025, 11:56
Giwaku - ne mogu vjerovat koliko uživam u ovome, od uzbuđenja mi je smiješak na licu na sve njihove scene. U ovoj epizodi su igrali tenis i proučavali se, koliko zavrzlama, koliko psihologije. Pokušavaju shvatiti iz svih mogućih kuteva kako da se ponašaju, ponajviše Light da se ne otkrije da je on Kira.
9/10
ma i ovo 10/10 šta škrtariš

-
Michel
Totsunyû - drugi Kira?

i na kraju se otkrije neka zgodna ženska.
8/10
Koigokoro - briljantna epizoda, ali kakav plan L-a za Lighta koji je otkrio da ima plan za njega, a tek kako se L usrao na spomen Shinigamia. Lijepo širenje mitologije i tužna priča o Shinigamiu koji se sam sebe ubio jer je spasio onu djevojku. A ova mala plava Misa joj je ime ajme meni kakav slatkiš sad razumijem one anime fanove koji se zaljubljuju u te anime djevojke. Ja nisam jer sam jak, ali mala je uh...
9.3/10
Kokuhaku - kako ga je Misa našla i kamuflirala se

ipak nije tako glupa kao što su mislili. Samo je vrckava i naivna, ali predivan curetak. Dobro je da samo tako jak pa se nisam zaljubio u nju, ali kakav prekrasan lik ajme meni slatkiš
9/10
-
Michel
Tomodachi - temelj za iduću epizodu koju jedva čekam pogledati. Misini Shinigami će ubiti Lighta ako on ubije Misu. Ludilo! 8/10
Kake - kakav je genijalac L, ono sa Misinim telefonom je odlično izveo. Totalno pobijedio Lighta u ovoj epizodi. Nekako imam dojam da L zna da je Light - Kira, ali želi stopostotni dokaz. 9.3/10
Ketsudan - totalno luda epizoda gdje Light kaže L-u da misli za sebe da je Kira i da ga zatvori što L učini. Onda čeka tjedan dana i riješi se Ryuka to nisam baš dobro shvatio ali vidjet ćemo kakav je tu twist. Koliko samo briljantnih razmišljanja baš idu duboko s ovim animeom. 9/10