Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Michel

LISTA NAJBOLJIH

Post by Michel » 01 Nov 2024, 18:54

Image

The Hitcher (1986) - ah, kultni klasik sa fenomenalnim Rutgherom Hauerom gdje on glumi legendarnog negativca Johna Rydera koji uhodi jednog mladića bez ikakvog razloga. Motiva nema niti film daje ikakve odgovore ali ima jaku suptilnost i simboliku pomoću koje momože zaključiti neke stvari. Stilski film je vrlo lijep, lagani soundtrack koji dodaje atmosferi. Žao mi je ženskog lika Nash i što joj se dogodilo, ali to samo daje filmu na snazi. U filmu ima dosta pretjerivanja jer kako odmiče, to je sve luđi i nerealniji, ali jedan od onih filmova gdje prihvatiš ta pravila i jednostavno ne zamjeraš previše tome što se događa. Kraj kad baci lisice kao viče "eto, slobodan si" i ovaj ga upuca. Jer cijelo vrijeme mu nudi izbor, bori se, imaš priliku. Glavni glumac isto jako dobar i zanimljivo je bilo pratiti njegovu transformaciju u muškarca. 7.6/10

UTJECAJ/ZNAČAJ - utjecaj film leži u nastavku, u remakeu i u tome što se danas smatra kultnim klasikom. Osim toga, film to jest glavni lik je iznimno utjecao na našeg forumaša John Ryder koji si je dao nick po tom liku. Njegov origin story svi znamo, kao klinac slučajno je pogledao ovaj film u svojem podrumu i počeo idealizirati Hauerov lik, ali na našu sreću nikad nije izašao iz podruma već vrijeme provodi po forumu i tako je ostao zarobljen u virtualnom svijetu. A+, A, B+, B, C+, C
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

OTPAD HALLOWEENA

Post by Michel » 11 Nov 2024, 18:32

Ring 0: Birthday (2000) - radnja filma 30-ak godina prije originala gdje upoznajemo ljudsku Sadako i kroz što prolazi. Maltretiranja, dosta ženskih problema i drame. Film je dosadnjikav bih rekao iako ima nekoliko solidnih scena pogotovo sami kraj gdje vidimo nastanak one Sadako kakvu znamo. Ipak, preskok. 5/10

Michel

LISTA NAJBOLJIH

Post by Michel » 13 Nov 2024, 17:49

Image

Day of the Dead (1985) - prošlo je 10 godina od mojeg prvog i zadnjeg gledanja ovog filma. I tad, baš kao i danas smatram ovo slabijim filmom od prva dva, ali mi je sad bolji bio na drugo gledanje. Film prati ljude zarobljene u jednom bunkeru. Znanstvenici, pilot i vojnici. Tenzije rastu, a fokus je na karakterizaciji likova i međusobnim odnosima. Romero je znao što radi od odličnog početka kada zombiji polagano počinju izlaziti do lude završnice. Ima nekih minusa, ali sve u svemu jako ugodno iskustvo. Bub je stvarno fenomenalan zombie I salute you to Bub. I Tom Savini vrhunski je svoj dio napravio sa specijalnim efektima uh kako su dobri. 7.7/10

UTJECAJ/ZNAČAJ - utjecaj leži u tome što je zaradio lijepu svotu, što je s vremenom postao sve hvaljeniji nastavak i to što je pružio jedne od najboljih gore efekata ikada viđenih. I dao je nove inovacije u zombie podžanru. A+, A, B+, B, C+, C

Michel

LISTA NAJBOLJIH

Post by Michel » 14 Nov 2024, 16:22

Image

Braindead (1992) - još jedan zombie film, ali još žešći splatter. Ovaj film je poznat po mnogo čemu, ali prvo kao najkrvaviji film ikada snimljen. Poznat je po tome i da ga je režirao Peter Jackson. Radnju filma je teško prepričati jer se mora pogledati da bi se vjerovalo onome čemu svjedočimo, ali u malom gradiću ljudi se počnu pretvarati u zombije. Sve kreće od njegove majke. Kao i na prvo gledanje, uživao sam jednako i na drugo. Film je prepun legendarnih scena od scena sa pudingom, lovljenja djeteta, karate/kung fu svećenika do završne krvave borbe. Plejada nevjerojatnih likova, izvrsne koso izravne režije Jacksona i film je uživancija. Teško ga je ocijeniti jer nije niti malo ozbiljan, odlazi u trash, ali sve funkcionira. 8.2/10

UTJECAJ/ZNAČAJ - film nije zaradio, podbacio je. No, od izlaska film je zaradio nešto puno bolje, a to je kultni following gdje je citiran, priča se o njemu i utjecao je na Pegga i njegov Shaun of the Dead iako je danas Shaun of the Dead nešto utjecajniji film što je pravi primjer da je učenik prešišao učitelja. Osim svega toga, pružio je jedne od najboljih praktičnih efekata u 90-ima. A+, A, B+, B, C+, C

Michel

LISTA NAJBOLJIH

Post by Michel » 15 Nov 2024, 00:56

Image

House of Wax (1953) - evo i prvi film sa Vincentom Priceom gdje on glumi jednog kipara u muzeju voštanih figura. Kako film odmiče polako otkrivamo što se tu točno događa. Efekti su odlični, taman napravljeni i ne prikazuju previše, ali znali su sve to jako dobro iskoristiti. Ovo je prvi put da gledam pa sam riskirao da mi neće biti na ovoj listi. Ne mogu reći da sam nešto oduševljen, ali da se rad o dobrom horor filmu, radi se. I da će dobiti mali popust na ovoj listi, bude. No, Price je odličan, njegov glas i stas. Boje su jako lijepe, i ok je film režiran i mladi Charles Bronson koji tad još nije išao pod tim imenom. 7.4/10

UTJECAJ/ZNAČAJ - film je dosta utjecajan. Iako na početku nije dobio dobre kritike, kasnije je dobio. Zaradio je puno i bio je to film koji je oživio karijeru Vincenta Pricea i postao glavna horor zvijezda u idućih 20 godina. I bio je jedan od prvih filmova snimljenih u 3-D tehnologiji. A+, A, B+, B, C+, C

Michel

OTPAD HALLOWEENA

Post by Michel » 16 Nov 2024, 23:21

Apostle (2018) - kakav mess od film koji dobro počinje sa folklornom pričom. Ludi seljani/otočani, religija, vještice, ali kako film odmiče ne znaju gdje bi kakali. Junfer nije bio u ovom filmu inače bude djevica, očekivao sam u ovom djevca ali ga nisam vidio. Možda se negdje skriva. Na kraju previše nahajpan, zaslužuje ocjenu na imdb-u iako ću mu ja dati nešto manju. 6/10

hitman_4

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by hitman_4 » 20 Nov 2024, 09:49

pletforma 2 na netlixu - dobrano su zasrali nastavak, zadnjih pola sata nisam ništa ni skužio. Milena Smit je ćisti seks

3/10
Image

Image

Image

John_Ryder

Post by John_Ryder » 20 Nov 2024, 10:13

hitman_4 wrote:
20 Nov 2024, 09:49
pletforma 2 na netlixu - dobrano su zasrali nastavak, zadnjih pola sata nisam ništa ni skužio. Milena Smit je ćisti seks

3/10
baš se vidi da si klinac nezreo, ili stariji proćelav tip koji ne jebe
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

hitman_4

SANKCIJE MIŠELU!!

Post by hitman_4 » 28 Nov 2024, 00:45

Image

Image

Image

Michel

HORROR HR 2024.

Post by Michel » 10 Dec 2024, 01:28

Abigail (2024) - prvi film u ovom maratonu je ovaj vampirski flick o skupini ljudi koji otmu jednu djevojčicu i dođu u jednu vilu ali krenu se događati čudne stvari. Više nego solidnih prvih sat vremena sa solidnom karakterizacijom likova, ali kako film odmiče tako pada. Definitivno predugačak, mogao je biti kraći za 20-ak minuta i preokreti nisu bili nešto. Woke film gdje na kraju mala klinka je super kao i taj glavni ženski lik a svi bijeli muškarci zli na poziciji moći, a jedini kao dobar muškarac je bio crnac hahaha. Ajde više. 5.5/10

Michel

HORROR HR 2024.

Post by Michel » 11 Dec 2024, 22:31

Alien: Romulus (2024) - evo i ja napokon ovo pogledao. Ovo dođe kao greatest hits od svih nastavaka, ali na lošiji način. Živcirao me onaj android, njegova faca, izrazi lica ne znam što ga svi hvale. Likovi su nedovoljno nekarakterizirani. Alieni su dobro napravljeni, ima atmosfere, moglo je više koljačine. Priča nikakva realno, nit smrdi nit miriši. Ipak, ispao je više nego solidan i ne mogu reći da sam se dosađivao. Onaj zadnji stvor malo komično kako je brzo narastao ali izgleda da svaki Alien mora imati neku epsku završnu borbu. 6.5/10

Michel

HORROR HR 2024.

Post by Michel » 15 Dec 2024, 00:58

Longlegs (2024) - dobro što je ovo bilo. Ja ne znam kako bih ovo opisao, ovo je nit vrit ni mimo. Totalno nedefiniran film i to mislim na sve. Čak i ta hvaljena gluma od te glumice, Maika Monroe ako je to nešto odlično onda gasi sve. Film je lijepo snimljen, čak ne bih rekao da je style over substance, ali fali toliko toga. Ne samo jedan dio već od svačeg ponešto. Nicolas Cage :zubifale: 6/10

Michel

Post by Michel » 20 Dec 2024, 22:06

...

Michel

Post by Michel » 20 Dec 2024, 22:06

....

John_Ryder

Post by John_Ryder » 20 Dec 2024, 22:06

si dobro?
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Post Reply