The Substance (2024)

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
Michel

The Substance (2024)

Post by Michel » 03 Oct 2024, 21:35

Drama, Horror
Image

Imdb
Wiki

Director: Coralie Fargeat
Writer: Coralie Fargeat
Stars: Demi Moore, Dennis Quaid, Margaret Qualley

Slavna osoba koja blijedi odlučuje upotrijebiti lijek s crnog tržišta, tvar koja replicira stanice i koja privremeno stvara mlađu, bolju verziju sebe.

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: The Substance (2024)

Post by Michel » 03 Oct 2024, 21:35

I evo potencijalno horor godine ima visokih 7.9 na imdbu i već 25 tisuća glasova :kokicarenje:

I stavio sam pod euro jer su tri države u pitanju, a dvije su europske, a jedna je USA iako ne znam tu je Demi Moore ali francuska redateljica ma neka bude euro.

Michel

Post by Michel » 18 Oct 2024, 07:56

Ovo vam je izašlo pa neka javi tko prvi pogleda. I dalje visoka ocjena na imdb-u.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 18 Oct 2024, 10:14

pogledao sam, odlično kopira Cronenberga, preporuka
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

Post by Michel » 31 Jan 2025, 17:24

The Substance (2024) - mislio sam ostaviti za kraj maratona, ali rekoh idem ga sad pogledati. Vrlo popularan i hvaljen horor iz prošle godine koji je čak i nominiran za Oscara za najbolji film, najbolju glumicu. Apsolutno ću biti devastiran ako po prvi puta ovo osvoji za najbolji film, a da je horor jer kako znamo svi, horor nikad nije osvojio Oscara za najbolji film. I to još svi čekaju. Za glumce je, Friedrich March i Kathy Bates. Ovo je satira, i koje bi ironije bilo da na kraju od svih vrhunskih horora kroz povijest, ovaj prosjek osvoji. Ne želim to vjerovati, ali što je tu je budemo vidjeli.

Uglavnom, film prati Elizabeth Sparkle koju glumi Demi Moore i ona želi promjene, a ta promjena je mlađu sebe pa tako uzima jednu substancu pomoću koje se pomlađuje. Odmah da kažem, nije da mi film nije bio zabavan, čak mi je i brzo prošao iako smatram da je mogao biti kraći. Moore je ajde dobra, pogotovo u drugom dijelu kada ludi. Ona mala Margaret Qualley je bombon (inače kćerka od prekrasne Andie MacDowell), ali sam bio razočaran kad sam pročitao da je koristila prostetiku (grudi), ne znam jel i guzicu inače bi je proglasio ribom i pol, ali ovako njah... Film obviously crpi utjecaj iz dva redatelja. Prvi je of course Cronenberg zbog svojih body horora, ali najviše stilski duguje Kubricku što se vidi po simbolici, kadrovima, hodnicima, čak i neke scene kao u Isijavanju. Ovo je satira pa mi nisu smetale karikature od likova, to je normalno u satiri i to ne može nikada biti zamjerka satiri, ali sve ostalo mi je prosječno. Bolilo me briga za likove, pohvaljujem fenomenalne praktične efekte, ali redateljica me iživcirala sa svojim režiranjem. Nije funkcioniralo pogotovo u dva sata i dvadeset minuta. Meh, i don't lke it jer ovo da se hvali ma smiješno. Dobar komentar sam pročitao da ovo obožavaju žene i gayevi što je i očekivano. Ovo je film za njih. 5/10

Post Reply