Rob Zombie's Halloween
- dr_gonzo
- Boby
@Studeni - Zombie je išao samo razraditi priču prije nego kaj Mikey pukne ali nije niti pokušao nataknuti što je to u njemu zlo od samog početka; onakvu obitelj je postavio čisto kao povod da mali krene s manjih žrtava (životinja) na veće ali time nije razjasnio njegov ubojiti nagon; nadalje, slažem se da je pre malo vremena utrošeno na scene u bolnici ali sam isto tako siguran da je tome posvetio više vremena onda ne bismo dobili slasher nego neku psihološku obiteljsku dramu s elementima horrora budući da bi ostalo pre malo vremena za klanje a to producenti sigurno ne bi odobrili jer bi bio preveliki rizik budući da je "Halloween" prije svega horror
@Horrorhr - po pitanju fenomena objašnjavanja; serijali poput ovog toliko su se istrošili u pričama da je teško pronaći nešto novo, orginalno i ujedno dobro pa se ova metoda objašnjavanja svakako trenutno čini najsuvislijom; kada već Leatherfacea, Myersa i koga već ne stalno vuku iz nastavka u nastavak kroz razne bedastoće zašto im ne bi jednom posvetili nastavak u kojem bi se bavili njima kao likovima. Jednom kad pogledaš remake nemreš reći da te je film oduševio, ali isto tako ni da te je razočarao kao šestica ili osmica koje su pokušale biti orginalnije ali su teško podbacile
@Horrorhr - po pitanju fenomena objašnjavanja; serijali poput ovog toliko su se istrošili u pričama da je teško pronaći nešto novo, orginalno i ujedno dobro pa se ova metoda objašnjavanja svakako trenutno čini najsuvislijom; kada već Leatherfacea, Myersa i koga već ne stalno vuku iz nastavka u nastavak kroz razne bedastoće zašto im ne bi jednom posvetili nastavak u kojem bi se bavili njima kao likovima. Jednom kad pogledaš remake nemreš reći da te je film oduševio, ali isto tako ni da te je razočarao kao šestica ili osmica koje su pokušale biti orginalnije ali su teško podbacile
- dodo
Meni bi bilo prije prihvatljivije da je napravio dramu horror sa laganim upozavanjem s osobom znači da se poigrava njegovom psihom,pa tek nešto prije kraja filma da se film nastavi na slasher opciju kakav film inače je.Boby wrote:@Studeni - Zombie je išao samo razraditi priču prije nego kaj Mikey pukne ali nije niti pokušao nataknuti što je to u njemu zlo od samog početka; onakvu obitelj je postavio čisto kao povod da mali krene s manjih žrtava (životinja) na veće ali time nije razjasnio njegov ubojiti nagon; nadalje, slažem se da je pre malo vremena utrošeno na scene u bolnici ali sam isto tako siguran da je tome posvetio više vremena onda ne bismo dobili slasher nego neku psihološku obiteljsku dramu s elementima horrora budući da bi ostalo pre malo vremena za klanje a to producenti sigurno ne bi odobrili jer bi bio preveliki rizik budući da je "Halloween" prije svega horror
- HorrorHR
- Site Admin
Pa problem kod ovakvih franšiza ispadne baš u tom trenu kada netko želi biti originalan. Nemoj biti, ako snimaš pedesti nastavak nekog filma napravi nešto što je zabavno, što ima dobre killove, solidnu (niš posebnu) radnju i to je to. Više ćeš fanova stići na ovaj način nego da objašnjavaš zašto je netko postao zao, zašto je ubio svoju prvu mačkicu ili slično...Boby wrote:@Horrorhr - po pitanju fenomena objašnjavanja; serijali poput ovog toliko su se istrošili u pričama da je teško pronaći nešto novo, orginalno i ujedno dobro pa se ova metoda objašnjavanja svakako trenutno čini najsuvislijom; kada već Leatherfacea, Myersa i koga već ne stalno vuku iz nastavka u nastavak kroz razne bedastoće zašto im ne bi jednom posvetili nastavak u kojem bi se bavili njima kao likovima. Jednom kad pogledaš remake nemreš reći da te je film oduševio, ali isto tako ni da te je razočarao kao šestica ili osmica koje su pokušale biti orginalnije ali su teško podbacile
-
Unreal
Potpisujem. Rađe bi gledao u remeaku Friday the 13th kako Jason ubija neke osobe u hokejaškoj masci nego gledao njegovo djetinjstvo gdje je malo ružno govno kojega svi mrze osim majke.HorrorHR wrote: Pa problem kod ovakvih franšiza ispadne baš u tom trenu kada netko želi biti originalan. Nemoj biti, ako snimaš pedesti nastavak nekog filma napravi nešto što je zabavno, što ima dobre killove, solidnu (niš posebnu) radnju i to je to. Više ćeš fanova stići na ovaj način nego da objašnjavaš zašto je netko postao zao, zašto je ubio svoju prvu mačkicu ili slično...
- Studeni
Ja nemam ništa protiv toga, ali hoću reći da je to traljavo odradio. E sad, da mora se izabrati....ili je rođen zao ili puca usput? Ne može oboje skupa! Meni, konkretno, više drži priču varijanta da je on jednostavno rođen zao...Ali ok, nije frka ubaciti pozadinu cijele storije, ali je ovo jako loše odrađeno, odnosno, lošije nego što je (čini mi se) većina ljudi očekivala. Jednostavno, zašto pokušati raditi scene iz bolnice, ako ih nećeš, ne samo odraditi do kraja, nego ponajprije, pošteno odraditi. A, što se tiče slashera, mislim i da je tu debelo podbacio...shvaćam da je u pitanju veliki studio, ali same scene ubijanja su mi loše. Prvo, ne vidi si ništa (ali ajde, proguta se, treba se povratiti uloženo i zaraditi, a to se može samo u major kinima i da ne popušiš oznaku 18), a osim toga, sva su manje-više izvedena na isti/sličan način i tu mi Zombie dokazuje da ili je jako loš ili ne zna šta radi. Pada mi napamet A.Aja-momak to zna.....i mislim da je njemu (recimo) ovo povjereno u ruke da bi se dobio puno korektniji film.Boby wrote:@Studeni - Zombie je išao samo razraditi priču prije nego kaj Mikey pukne ali nije niti pokušao nataknuti što je to u njemu zlo od samog početka; onakvu obitelj je postavio čisto kao povod da mali krene s manjih žrtava (životinja) na veće ali time nije razjasnio njegov ubojiti nagon; nadalje, slažem se da je pre malo vremena utrošeno na scene u bolnici ali sam isto tako siguran da je tome posvetio više vremena onda ne bismo dobili slasher nego neku psihološku obiteljsku dramu s elementima horrora budući da bi ostalo pre malo vremena za klanje a to producenti sigurno ne bi odobrili jer bi bio preveliki rizik budući da je "Halloween" prije svega horror
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off
One last gulp,
One more tablet to pop,
- Studeni
my point exactly.....čitava fora Carpenterovog originala je meni bila u tome da se pitaš da li je Myers uopće čovjek?? Loomis samo viče "Zlo!Zlo!" i to te onda fura naprijed....balansira stalno i to me drži prikovanim za ekran.HorrorHR wrote:Nisam imao volje gledati film, ali da komentiram ovaj trend objašnjavanja. Stvarno neznam što je tip novim "idejo-tvorcima" u zadnje vrijeme. Gotovo svi rimejkovi, sequeli ili prequeli pod obavezno si daju na važnosti da dodatno krenu objašnjavati neke stvari koje su sasvim savršene bile bez njihove intervencije. Samo jeda od primjera u zafnje vrijeme što sam gledao, a koji izgleda može paralelu povući sa Halloweenom je "Black Christmas". U originalu si imao ubojicu, jednostavno je bio manijak i to je to. A sada pak dobivaš doslovno 20 minuta retrospektive njegovog života, koja opravdava njegovu "zloću". Mislim c'mmon, što su moderni gledatelji takvi idioti da sve, ali baš sve, moraju imati na pladnju...Studeni wrote: iz kojeg razloga (ako znaš) je on onda išao to objašnjavati?jer meni je tako izgledalo, a ne kao da to samo dokumentira. cijela poanta (bar meni) Myersa je bila iskonsko zlo kao takvo. uopće nisam imao potrebu znati zbog čega je to, a meni izgleda da je Zombie to išao objasniti i napravio masu grešaka usput.
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
One last gulp,
One more tablet to pop,
-
Unreal
Ma što se tiće mene u vezi Michaela jedino što mi je dosta zanati o njemu je ovo i ništa više: "Upoznao sam ga prije 15 godina. Rekli su mi da više nema ničega, razuma, savjesti, shvačanja, ni najosnovnijeg osjećaja za život i smrt, dobro ili zlo. Upoznao sam tog 6-godišnjaka s tupim, blijedim, bezosječajnim licem i najtamnijim očima, očima vraga. Osam godina proveo sam u pokušaju da doprem do njega, a zatim ostalih 7 da ga držim pod ključem, jer sam shvatio da je to što živi iza očiju tog dječaka čisto i jednostavno zlo."
E da jesam li ja jedini koj smatra da priča u dvojci u kojoj kažu da mu je Laurie Strode sestra glupa?
E da jesam li ja jedini koj smatra da priča u dvojci u kojoj kažu da mu je Laurie Strode sestra glupa?
- Boby
@Studeni - Aja je radio remake filma koji se je sam po sebi zasnivao na krvavim i gore scenama, Halloween nije takv. Po meni je uvrh glave ovo kaj je u filmu prikazano. Ovo kaj kažete da je Myers zlo to svi kaj su gledali bilo koji nastavak znaju; non stop se ponavljalo iz nastavka u nastavak. Također se i zna da je Myers čovjek budući da u orginalu ima scena gdje normalno sjedi u umobolnici, gdje se navodi kako je bio savršen pacijent jer nije radio nevolje, pa kako je pri bijegu oslobađao sve ostale luđake kako bi skrenuo pozornost sa sebe dok bježi. Sve ovo ga čini čovjekom, koji je svijestan, koji razmišlja. I bilo bi bezveze da se taj njegov dio lika nikada ne razradi u nekom od nastavaka. Ne znam dal sam jedini ali meni bi bilo dosadno stalno gledati nizanje nastavaka u kojima tip bezumno ubija a drugi stalno ponavljaju kako je zao. Carpenter je htio ili ne htio u orginalu pokazao da u liku postoji i strana koja nije bezumna, koja razmišlja i koja ne napada čim nekog ugleda i to je jedini razloga zakaj Myersa uopće stavljam ispred svih ostalih slasher manijaka
-
Unreal
Ne bi baš rekao. Ono što je on prošao ne bi preživilo nikakav čovjek i nisam imao dojam da se radi o normalnom čovjeku ispod maskeBoby wrote:Također se i zna da je Myers čovjek
To je jedna od boljih strana u orginalu i još nisu ubojcu puno prikazivali,ali na dalje nije baš išlo dobro. Dok su uveli priču u dvojci da je došao samo po svoju sestru zapitao sam se zakaj je onda ubio njene prijateljice i sve ljude bolnicu,a nije otišao po nju no mogao je. U četvorci,petici i šestici je hodajuča mumija koja ima lošije maske i uopče se ne šulja žrtvama. H20 se šuljao barem. Za osmici vrjede ista pravila kao i za 4,5 i 6 koliko se sječam. A u remeaku je meni ništa više nego tipičan slasher manijak. Prljav je i ogroman,više akcijski orjentiran,razbija i ubija sve naokolo. Što se mene tiče Michael je bio dobar lik,ali su ga sjebali s nastavcima uvodeči različita sranja vezana za samog lika i večina nastavaka nije ostalo vjerna liku iz sjene koj se šuljao i razmišljao.Boby wrote: Carpenter je htio ili ne htio u orginalu pokazao da u liku postoji i strana koja nije bezumna, koja razmišlja i koja ne napada čim nekog ugleda i to je jedini razloga zakaj Myersa uopće stavljam ispred svih ostalih slasher manijaka
- HorrorHR
- Site Admin
Hm, da vam upadnem malo u filozofiju - jel nekome palo na pamet da je Michael Myers samo jedan od 100+ slasher ubojica koji je potpuno jednak drugima, nema nikakve filozofije oko njemu?. Tj. ima ali je proizašla iz (ne)inventivnosti scenarista koji su mu u nastavcima prišili besmrtnost čisto jer su morali nekako smisliti X nastavaka a da bude zanimljivije ipak ga negdje kao fol moraš ubiti, a scenarist kasnije mora raditi na tome i onda ga "oživljuje" na idiotne načine.Unreal wrote:Ne bi baš rekao. Ono što je on prošao ne bi preživilo nikakav čovjek i nisam imao dojam da se radi o normalnom čovjeku ispod maskeBoby wrote:Također se i zna da je Myers čovjek
Meni je Michael Myers samo jedan od slasher killera, bez ikakve hoch šprehe oko njegovog zla, osvete u krvi i sličnih detalja...
-
Unreal
Smatram da ima neki svoj stil kao i svaki drugi manijak,ali dobro si reako on je večinom kao svaki drugi ubojca. Makar imam poštovanja prema liku jer je tkz otac modernih slasher manijaka pa ti me inspirirao veču facu Jasona,ipak ga smatram precjenjenim likom. Meni je Matt Cordell(ubojca iz Maniac cop) bolji makar je manje poznatiji.HorrorHR wrote: Hm, da vam upadnem malo u filozofiju - jel nekome palo na pamet da je Michael Myers samo jedan od 100+ slasher ubojica koji je potpuno jednak drugima, nema nikakve filozofije oko njemu?. Tj. ima ali je proizašla iz (ne)inventivnosti scenarista koji su mu u nastavcima prišili besmrtnost čisto jer su morali nekako smisliti X nastavaka a da bude zanimljivije ipak ga negdje kao fol moraš ubiti, a scenarist kasnije mora raditi na tome i onda ga "oživljuje" na idiotne načine.
Meni je Michael Myers samo jedan od slasher killera, bez ikakve hoch šprehe oko njegovog zla, osvete u krvi i sličnih detalja...
- Boby
Pa meni je malo drukčiji od drugih; osim kaj je jedan od prvih također mi bolje nego ijedan drugi stoji na granici između običnog, realističnog psihopata (kao što je npr. Bates ili Jigsaw) i imaginarnog nadčovjeka (kao što su Jason i Leatherface). A također mi se čini da mu po pojavi u orginalnom filmu nijedan drugi slasher manijak nije ravan; ostali nastavci u kojima ga se je više približilo nadljudskoj beštiji samo se je još više naglasila kvaliteta lika iz orginala
- Studeni
Ja o nastavcima ne govorim, jer su svi horor nastavci (u pravilu) sranje i tu jedino mogu izvući zabavne trenutke, dobre scene i slično. Kvalitetu priče, naravno ne. Meni opcija za koju se Zombie opredijelio ne smeta, ali smatram da je strahovito loše odrađena, puna rupa i slaba.Boby wrote:@Studeni - Aja je radio remake filma koji se je sam po sebi zasnivao na krvavim i gore scenama, Halloween nije takv. Po meni je uvrh glave ovo kaj je u filmu prikazano. Ovo kaj kažete da je Myers zlo to svi kaj su gledali bilo koji nastavak znaju; non stop se ponavljalo iz nastavka u nastavak. Također se i zna da je Myers čovjek budući da u orginalu ima scena gdje normalno sjedi u umobolnici, gdje se navodi kako je bio savršen pacijent jer nije radio nevolje, pa kako je pri bijegu oslobađao sve ostale luđake kako bi skrenuo pozornost sa sebe dok bježi. Sve ovo ga čini čovjekom, koji je svijestan, koji razmišlja. I bilo bi bezveze da se taj njegov dio lika nikada ne razradi u nekom od nastavaka. Ne znam dal sam jedini ali meni bi bilo dosadno stalno gledati nizanje nastavaka u kojima tip bezumno ubija a drugi stalno ponavljaju kako je zao. Carpenter je htio ili ne htio u orginalu pokazao da u liku postoji i strana koja nije bezumna, koja razmišlja i koja ne napada čim nekog ugleda i to je jedini razloga zakaj Myersa uopće stavljam ispred svih ostalih slasher manijaka
Što se tiče Aje, smatram da je puno veći kapacitet od Zombie i da bi bolje odradio. Nisam ulazio u usporedbu HHE i Halloweena.
Last edited by Studeni on 30 Nov 2007, 12:34, edited 1 time in total.
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
One last gulp,
One more tablet to pop,