Blairwitch project

Razgovori ugodni o horor temama
Boby

Post by Boby » 27 Nov 2007, 18:24

Po meni, jedinica nije nikakvo remek dijelo. Samo je dobra i orginalna ideja koja se je primjenila u pravo vrijeme. Ne kužim kaj je tu remek dijelo; nema se kaj za glumiti, snimati, režirati i sve ostalo vezano za izradu filma. Za preporuku je ali da je remek dijelo; nema standarde po kojima bi se se mogla uopće utvrđivati kvaliteta filma.
A kaj se tiče dvojke; to je izvrstan film. Naravno, jako je podcijenjen jer ga je hrpa krtičara dočekala na nož a onda se je većina išla prema tome mišljenju kritike ravnati. Priča je dobra, glumci su uvjerljivi, neke scene su šokantne dok druge zastrašujuće a atmosfera na najvišem nivou. Gotovo da čovjek može osjetiti kakav je osjećaj otići u šumu istraživati urbanu legendu i shvatiti koliku je grešku time napravio

dr mladjo

Post by dr mladjo » 27 Nov 2007, 18:28

Samo je dobra i orginalna ideja koja se je primjenila u pravo vrijeme.
to i je jedno od obilježja remek djela.samo pogledaj koliko je taj film utjecao na nezavisne filmove..
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Nov 2007, 18:30

ma film je uspio samo radi reklame. :wink:
Michel puši karu.

Boby

Post by Boby » 27 Nov 2007, 18:43

dr mladjo wrote:
to i je jedno od obilježja remek djela.samo pogledaj koliko je taj film utjecao na nezavisne filmove..
Svakako da može biti obilježje remek dijela ali ne mora nužno time i činiti remek dijelo. Hrpa je filmova koji su orginalni i s dobrom idejom a nisu remek dijela dok ima i hrpa remek dijela kaj nisu orginalna niti se ideja čini dobrom pa su i dalje remek dijela

FilmTV

Post by FilmTV » 27 Nov 2007, 20:46

Boby wrote:
dr mladjo wrote:
Svakako da može biti obilježje remek dijela ali ne mora nužno time i činiti remek dijelo. Hrpa je filmova koji su orginalni i s dobrom idejom a nisu remek dijela dok ima i hrpa remek dijela kaj nisu orginalna niti se ideja čini dobrom pa su i dalje remek dijela
Previše si zabrijao na to šta je remek djelo po čijim kriterijima. Ako je nekome film remek djelo onda je njemu remek djelo, to što tebi nije je nevažno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ne moraš svoje gurati u prvi plan. Tj. možeš, ako imaš neki pravilnik po kojem možemo točno zbrojiti bodove i vidjeti šta čini remek djelo. Recimo neki ISO standard za remek djela ;)

Boby

Post by Boby » 27 Nov 2007, 21:33

FilmTV wrote:
Boby wrote:
dr mladjo wrote:to i je jedno od obilježja remek djela.samo pogledaj koliko je taj film utjecao na nezavisne filmove..
Previše si zabrijao na to šta je remek djelo po čijim kriterijima. Ako je nekome film remek djelo onda je njemu remek djelo, to što tebi nije je nevažno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ne moraš svoje gurati u prvi plan. Tj. možeš, ako imaš neki pravilnik po kojem možemo točno zbrojiti bodove i vidjeti šta čini remek djelo. Recimo neki ISO standard za remek djela ;)
Pa ovak, za mene je film remek dijelo u kojem je dobra režija, gluma, scenarij a česta im je odlika da su i inovativni. U Blair Witch Projectu sve je snimljeno, režirano i odglumljeno amaterski te je (barem meni) poniženje za istinska remek dijela gurati ga skupa s njima u koš. Film je vješti marketinski trik, zanimljv jest, zabavan ali ništa više od toga. A ako je nekome remek dijelo neka mu bude; ja neću nikoga siliti da misli isto što i ja

maddjuro

Post by maddjuro » 27 Nov 2007, 21:38

jedinica je bila super film. zanimljiv napet, jeftin ali odličan, dok je dvojka po mom teško smeće
I may be an idiot, but i am no fool.

A$H

Post by A$H » 27 Nov 2007, 21:48

ma nisam nikad imao volje pogledat film...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

dodo

Post by dodo » 27 Nov 2007, 22:06

A$H wrote:ma nisam nikad imao volje pogledat film...

film nije ništa posebno, a kamoli remek djelo. :wink:

film je imao dobru reklamu kod američke naivne publike :lol: pa je tako sam film postao uspješan.

Freddy

Post by Freddy » 27 Nov 2007, 23:00

nije remek djelo,ali kad sam pogledo prvi put bio sam zadovoljan dosta
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

maddjuro

Post by maddjuro » 28 Nov 2007, 02:07

ja sam taj film 1. i 2. dio bio gledao pred par godina kad su ih prikazivali oko 2 ujutro na htru, a nakon svakogfilma j bio i neki dokumenarac o tom djelu
I may be an idiot, but i am no fool.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 28 Nov 2007, 02:11

Boby wrote:
FilmTV wrote:
Boby wrote: Svakako da može biti obilježje remek dijela ali ne mora nužno time i činiti remek dijelo. Hrpa je filmova koji su orginalni i s dobrom idejom a nisu remek dijela dok ima i hrpa remek dijela kaj nisu orginalna niti se ideja čini dobrom pa su i dalje remek dijela
Pa ovak, za mene je film remek dijelo u kojem je dobra režija, gluma, scenarij a česta im je odlika da su i inovativni. U Blair Witch Projectu sve je snimljeno, režirano i odglumljeno amaterski te je (barem meni) poniženje za istinska remek dijela gurati ga skupa s njima u koš. Film je vješti marketinski trik, zanimljv jest, zabavan ali ništa više od toga. A ako je nekome remek dijelo neka mu bude; ja neću nikoga siliti da misli isto što i ja

Po tome ispada da Evil Dead i BrainDead nisu remek djela :? :shock: :lol: 8)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Boby

Post by Boby » 28 Nov 2007, 11:20

dr_gonzo wrote:
Boby wrote:
FilmTV wrote: Previše si zabrijao na to šta je remek djelo po čijim kriterijima. Ako je nekome film remek djelo onda je njemu remek djelo, to što tebi nije je nevažno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ne moraš svoje gurati u prvi plan. Tj. možeš, ako imaš neki pravilnik po kojem možemo točno zbrojiti bodove i vidjeti šta čini remek djelo. Recimo neki ISO standard za remek djela ;)

Po tome ispada da Evil Dead i BrainDead nisu remek djela :? :shock: :lol: 8)
Filmovi koje si naveo, ak se ne varam nisu amaterski snimani. To kaj su jeftini je sasvim druga stvar. U njima imaš redatelja za svojom stolicom, glumce koji glume, scenarij koji je rezultat kreativnosti. Blair Witch je sniman na način kojim bi ga svatko od nas na ovom forumu mogao snimiti. Slobodno tresi kameru jer se time pridodaje vjerodostojnosti, slobodno glumataj i zafrkavaj se jer tim ne djeluješ kao da glumiš već si stvarna osoba. Drugim riječima, svakome je moglo pasti napamet da pozove tri prijatelja i s njima iscenira (ne odglumi) događaj koji bi se gledateljima trebao prodati kao stvarno zbivanje; a onda razglasiti na internetu da je to izgubljena autentična snimka. To za mene nije remek dijelo već jeftina prijevara

Unreal

Post by Unreal » 28 Nov 2007, 14:27

Nisam gledao film ali koliko znam Blair Witch nije jako orginalan jer The Last Broadcast je snimljen na sličnu ideju http://www.imdb.com/title/tt0122143/ .

dr mladjo

Post by dr mladjo » 28 Nov 2007, 14:32

Boby wrote:
Filmovi koje si naveo, ak se ne varam nisu amaterski snimani. To kaj su jeftini je sasvim druga stvar. U njima imaš redatelja za svojom stolicom, glumce koji glume, scenarij koji je rezultat kreativnosti. Blair Witch je sniman na način kojim bi ga svatko od nas na ovom forumu mogao snimiti. Slobodno tresi kameru jer se time pridodaje vjerodostojnosti, slobodno glumataj i zafrkavaj se jer tim ne djeluješ kao da glumiš već si stvarna osoba. Drugim riječima, svakome je moglo pasti napamet da pozove tri prijatelja i s njima iscenira (ne odglumi) događaj koji bi se gledateljima trebao prodati kao stvarno zbivanje; a onda razglasiti na internetu da je to izgubljena autentična snimka. To za mene nije remek dijelo već jeftina prijevara
uradi isto što i oni i ljudi če za tebe reči da si obični plagijator.možda je i netko radio slično ali oni su najpoznatiji.
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Post Reply