Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
john_constantine

Re: Igre, konzole i slično

Post by john_constantine » 24 Aug 2017, 06:00

Michel: Sorry, ali za filmove ne znam. Gledam na njemu samo originalne dvd -e.
Koji su formati filmova u pitanju?
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 24 Aug 2017, 09:00

Mp4 i avi što znači da nije do formata jer koliko znam avi radi svugdje kao i mp4 u većini slučajeva. Ma dobro, ionako gledam na kompu ili na telki ako je avi format od 700mb onda radi. Skinuo sam si GWENT, vidio sam da si to pohvailo i prezarazna igrica. Evo, igrao sam od 4 pa sve do sad. Sad mi samo objasni koji su najbolji deckovi i oko taktike nešto. Igra se do na dvije pobjede, dakle najviše se može odigrati tri runde. E ono što meni malčice smeta je što moram i pazit koliko će mi karta ostati. Tek sam pobjedio nakon dosta poraza i onda kad je bio moj potez, odmah sam bacio najjaču kartu koju sam imao (10 snaga) i onda je protivnik dao slabiju, a ja sam onda držao trokut da opet bude njegov red i onda je onm bacio još jednu i zaključio pobjedu u prvoj rundi. Ja sam onda imao jednu kartu više od njega i pobjedio sam preostale dvije runde upravo zbog toga. Zadnja karta mi je odlučila? Jel to dobra taktika ili ima boljih?

Uzeo sam monster deck, ali vidim da mogu igrati sa svakim iako one karte koje osvojim ili kad dobijem iz one bačve 5 karti, ide mi u taj monster deck.

I započeo sam game of thrones onu igricu kao the walking dead. Prešao prvu epizodu, ali morat ću nabavit za komp jer drugi dio bi kao trebao kupit. Iako jeftin, rađe si skinem i odigram svih 6 dijelova na kompu. Sad me tu nešto zanima ko je igrao. Na kraju Ramsey ubije mi onog lika, onaj klinac što je sad on Lord u toj kući. Bio sam namjerno bahat s njim, čak sam i tri prsta odsjeko onom što je krao, nisam izabrao Duncana kao Sentinela već onog strožeg i bio bahat u odgovorima prema Ramseyu i šokiralo me kad ga je Ramsey ubio. Sad me zanima jel bi me ubio i da sam bio ljubazan? Ako je tako, znači praktički ni ne utječu odgovori na te glavne scene.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 24 Aug 2017, 09:17

Još glede PS4:

Znači napravim account, stavim podatke svoje (da sam u HR) i ionda na top mogu applyati bonove za PSN koje kupim recimo u sancta domenici?

Koliko ima digitalnih stvari za kupiti u "HR" PSN shopu?

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Aug 2017, 09:56

HorrorHR wrote:
24 Aug 2017, 09:17
Još glede PS4:

Znači napravim account, stavim podatke svoje (da sam u HR) i ionda na top mogu applyati bonove za PSN koje kupim recimo u sancta domenici?

Da. Kao svaki drugi račun, samo ti je ovaj vezan za kune. Kupiš bon u obliku plave kartice, upišeš kod. Princip kao za bonove za mobitele.

Skoro sve, imaš i prednaružbe. Skoro svaka stara i nova igra koja izađe je digitalna. Imaš i kategorije. Većinom su indie igre digitalne. Ionako imaš odvojen sektor za popuste, pa pratiš što ima.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Aug 2017, 10:06

Michel: Da, to ti je navlakuša. Imaš puno mogućnosti za taktiku. Igra se u tri runde ako je izjednačeno. Greška ti je odmah stavljati najjače karte. Bar jednu moraš ostaviti za kraj. Moraš sam procjenjivati da li ćeš ostaviti prvu rundu (ako ti protivnik baci zimu) ili ćeš ići na sve ili ništa. Ionako igraš na bodove.
Gledaš i koliko karti imate na kraju. Ako ti imaš tri, a on sedam, zeznuto je. Možeš imati jake karte za 30 bodova, a on pobijediti za 31 bod. Ili da na kraju imaš samo vremenske karte.
Sam si vidiš iz iskustva. Možeš navlačiti igrača da izvuče najjaču kartu žrtvujući svoju, ali ne puše svi to. Protivnik može žrtvovati prvu rundu i dokrajčiti te u zadnje dvije.
Ja igram s monster deck. Njihova čudovišta mogu pozvati više jedinica kao vještice.
Skellige ima dosta dobre karte, i većinom napadaju.
Jedni imaju špijune, s njima je zeznuto. A i vilenjaci, možda su najslabiji deck. Ali ako znaš dobro igrati, pobjeđuješ.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Aug 2017, 10:10

Michel: stavljaj spoilere za game of thrones. I kako god igraš, završetak je isti. Na kraju sezone imaš više završetaka. Ali to je jedina igra od telltale koja ima tu mogućnost. Njihove igre imaju iste završetke koje god odluke doneseš.
Radije si nabavi until dawn. To je vrhunska igra. Odluke koje doneseš utječu na likove. Grafika je fenomalna. Radnja odlična. Akcija, slasher, horor. I nije skupa, za manje od 150 kn se može kupiti rabljena.
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 24 Aug 2017, 13:42

john_constantine wrote:
24 Aug 2017, 09:56
HorrorHR wrote:
24 Aug 2017, 09:17
Još glede PS4:

Da. Kao svaki drugi račun, samo ti je ovaj vezan za kune. Kupiš bon u obliku plave kartice, upišeš kod. Princip kao za bonove za mobitele.

Skoro sve, imaš i prednaružbe. Skoro svaka stara i nova igra koja izađe je digitalna. Imaš i kategorije. Većinom su indie igre digitalne. Ionako imaš odvojen sektor za popuste, pa pratiš što ima.
znaci u globalu su bolje cijene za digitalne nego za diskove ili je poanta PSN-a naletiti na popust dobar?

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 24 Aug 2017, 13:45

+ koja je razlika izmedju Live card i Plus card?

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 24 Aug 2017, 13:57

+ jel porbao tko PlayStation VR ili čuo što oko toga? Izgleda super, samo dali je toliko dobro?

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Aug 2017, 14:04

Horrohr: Ovo drugo. Na PSN ćeš stalno nalaziti popuste, pa i spuštene cijene za starije igre. Dragon age ili until dawn digitalni na ps storeu su 150 kn, napamet govorim. A u dućanu fizička 550 kn i danas. A možeš naručivati izvana fizička izdanja, isto padaju cijene. Samo kod nas u malo dućana padaju cijene. Gta 5 je i dalje 550 kn, a sad na psn storeu prodaju za 200 kn digitalnu.

Live card su bonovi za kupovanje na storeu, a ps plus je pretplata. Ako imaš plus, možeš igrati multiplayer, dobivaš veće popuste (ali minimalna razlika) i dvije - tri besplatne igre mjesečno. Ali kad istekne plus, nemaš pristup igrama i multiplayeru. Live su ti 150 kn. A plus imaš mjesec, tri ili godišnju. Ja sam dugo na plusu, ali su digli cijenu godišnje pretplate. Ali imam obadvije konzole, pa imam 6 igara mjesečno free.

A ovo za VR, nemam iskustva. Cijena je skuplja od obične ps4 konzole. Ima dosta igara, ali trebaš ih kupovati i većinom su ograničene. Izaći će ih još, ali za mene je još prerano.
Michel puši karu.

ars3n1c_88

Post by ars3n1c_88 » 24 Aug 2017, 16:23

maddjuro wrote:
24 Aug 2017, 03:55
sve probao i ništa. Kada sam pokrenuo samu igru sve puno poligona, falilo je textura isl. No komp je star jedno 7 godina, a PC port ove igre je katastrofa. Probavao sam staviti nove, rollbackati na stare drivere i nista.
Onda ti je vrijeme da kupis novi. Ja sam svog sastavila i jos si uzela novi lap jer sam bivsi lap prosula slučajno s alkoholom xD
Na žalost novi driveri i windowsi zahtjevaju noviju konfiguraciju. Najbolje bi ti bilo da si uzmeš matičnu sicketa 1151 zbog dalnjeg upgrejda. Imaš za kupit za jeftinjavu vani. Fala Bogu pa su stavili velike popuste tako da druge god uzimam i7 4.0

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Aug 2017, 17:51

Vječni problem gamerstva. Ako hoćeš biti korak s novim igrama, onda treba svakih nekoliko godina obnavljati kompjutor.
Zato sam prešao na konzole, bar 5-7 godina sam miran. Ali sad mi počinje faliti pc. Ima puno strategija i igara koje nema na konzoli. Računam 6000 kn za novu konfiguraciju. Ovaj stari pc koji imam jedva pokreće company of heroes.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 24 Aug 2017, 18:01

trenutna mi je konfiguracija i više nego dovoljna za sve gaming potrebe; igre nikad ne kupujem nove; čekam dok se ne nađu po poustu od nekih 70-80%. I planiram kupiti novi komp, no sada treba ipak stegnut pojas dok se ne prišpara koja lipa. Taj batman je prva igra na koju sam naišao da je nisam mogao pokrenuti
I may be an idiot, but i am no fool.

ars3n1c_88

Post by ars3n1c_88 » 24 Aug 2017, 18:44

Ja nikad u životu nisam kupila igru. Skidrow majka xD

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Aug 2017, 19:57

maddjuro wrote:
24 Aug 2017, 18:01
trenutna mi je konfiguracija i više nego dovoljna za sve gaming potrebe; igre nikad ne kupujem nove; čekam dok se ne nađu po poustu od nekih 70-80%. I planiram kupiti novi komp, no sada treba ipak stegnut pojas dok se ne prišpara koja lipa. Taj batman je prva igra na koju sam naišao da je nisam mogao pokrenuti
Batman na pc je ionako neoptimiziran. Već čim je izašao je bilo problema da su morali vraćati novce. I mass effect: andromeda isto. Moj kolega na pc igra witcher 3 na high, a andromedu je morao spustiti na medium i low da može igrati.
Michel puši karu.

Post Reply