Dok ti počneš, ja pogledao do kraja
Mogu samo reći wow, ali neću jer ne želim. Za razliku od prve četiri epizode koje su nabijene sa odličnim suspenseom, posljednje dvije su o međuljudskim odnosima, pogotovo između Catherine i njezine obitelji gdje se saznaju svakakve šokantne stvari koje mogu biti rečene u afektu, ali opet ono što je rekla samo produbljuje njezin lik. Već sam napisao kako je Catherine (Sarah Lancashire) prirodan lik, ove dvije samo to produbljuju i pokazuju sa čime se sve bori. Volim ovako napisane likove.
Što se tiče otmice
drago mi je da nije sve do kraja riješeno. Ulovili su onih dvoje, jedan je u zatvoru, jedan je ubijen. A od oni drugih dvoje, jedan je ubijen i to ga je ubio Tommy, a Tommy se sad slobodno šeče i otmica svojeg klinca.
Dakle, ovdje možemo reći da imamo dvije glavne radnje. Otmica, i obiteljski odnosi između Catherine i svih ostalih. Serija je stvarno prebogata u ovih šest epizoda koje izgledaju kao mali filmovi, ali da ne hvalim samo nju, svi sporedni glumci su odradili odličan posao. Najbolji od njih je glavni negativac Tommy kojeg je odlično odglumio James Norton. I to nije negativac kakav viđamo u ostalim filmovima/serijama. Da je to neki muškarac u 40-ima. On je u kasnim 20-ima, čisti psihopat i proračunati manipulator.
I još jednom treba istaknuti svu tu realnost koju stvarno nisam dugo vidio u ovakvim serijama bilo britanske ili američke. To su ti detalji na koje su redatelji pazili.
Mislio sam da je mini serija, ali vidim da je obnovljena za drugu sezonu koja dolazi ove godine, ali ne znam kad točno. Za mene je ovo sezona bez greške, sa svime sam prezadovoljan. Nekima je True Detective najbolja nova serija, nekima Fargo, meni ova
Al kako ironičan naziv serija. Sretna dolina. Ovo je sve samo ne sretno mjesto.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"