Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
maddjuro

Re: Igre, konzole i slično

Post by maddjuro » 16 Sep 2015, 14:01

AMNESIA besplatna još danas na steamu

red laert 2 s expanzijim besplatan na originu nardnih mjeseci
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 18 Sep 2015, 18:52

Saints row 2- odlična igra , daleko bolja od saints row 3-ke (saints row trojka je bila prva igra iz ovoga serijala koju odigrah). Ukratko vaš lik se budi u zatvorskoj bolnici nakon duže kome (navodno se ovo nastavlja na jedinicu ali moguće da i griješim). Odaberete izgled, glas, uvrede koje upućujete ljudima.... Kada pobjegnete počnete obavljati svoje kirminalno carstvo. Gradom vladaju 3 frakcije svaka posjeduje dio grada. Misije su mi bile super, svaka se banda razlikuje po osobnosti i vozilima koja koriste. Ima puno opcionalnih stvari za raditi (kao voziti kamion za pražnjene septičkih jama i uništavati posjede bogatih; ili pak voziti se i uništavati imovinu biločime)Oružja ima na pregršt, s nešto komičnih varijacija ,recimo, sačmarice. Glazba je nešto što specialno volim u ovome serijalu; prvenstveno zato što ima stanica sa klasičnom glazbom. Mapa je zadovoljavajuće veličine, auti i helikopteri su dobor odrađeni, ali motori su loši i jako se lako sa njih padne.
Igra se ovih dana da jako jeftinio nabaviti; mislim da sam je platio nekih 2 eura. Svakako je preporučam. Ako cete rješavati samo glavne misije, te možda koju opcionalnu misiju trebati ce vam 25-30 sati da je prijeđete. Nažalost gamespy više ne postoji pa nema co-op igre.

olio

Post by olio » 18 Sep 2015, 21:26

Spec Ops the Line

još nakon 3 dana od prelaska sam pod dojmom igre.
Možda je ne shvati svatko na isti način, ali osjetia sam ono što su developeri htjeli postići.
Genijalna priča i izvrtanje svega što se radi u nasilnim igrama, sve je to zapakirano u OK 3rd person shooter.
Nek ne zavara ta vanjština običnog cover based shootera, ovo je igra koja šokira.

Od tipičnih cheesy likova, sa svojim timom idete sve dublje, otkrivate strahote ratovanja.
Uvlačite se u taj nemilosrdni svijet pijeska i krvi.

Igra ima super elemente odabira, u kojima možete napraviti moralne ili nemoralne stvari, ili one koji su na granici.
Sve to vas dočeka na kraju, gdje dobijete ultimativni odabir.

Ima 5 različitih krajeva, svi su lijepi na svoj način, ali jedan je poetičan.

9/10 ko kuća

Sada vozim Gears of War, prvi puta, nije loše. Površno, ali zabavno :partyman:

maddjuro

Post by maddjuro » 24 Sep 2015, 18:31

Oddworld: Abe's Oddysee besplatan na steamu jos par sati

maddjuro

Post by maddjuro » 28 Sep 2015, 19:47

Crystalis (NES)- jedan iznenađujuće dobar action-rpg za Nintendo konzolu. Gameplay kao i soundtrack su za pohvalu. Igra je i dosta diga, iako neke elementi znaju biti zbunjujući te sam se tu i tamo morao posavjetovati na internetu što i kako dalje. Ako volite donekle izazoven "old-school" RPGove ovo vam preporučam

maddjuro

Post by maddjuro » 30 Sep 2015, 21:29

incredible adventures of van helsing 2(complete edition) - po samoj mehanici ova je igra ista kao i jedinica; samo su povećali "lvl cap" na 60 te dodali pregršt novih napada kao i neke nove klase. Naravno dodali su i dosta novih neprijatelja. Od noviteta bi naveo da su "tower defense" segment unaprijedili te dodali neke nove elemente kao da imate ljubimca chimera-u kog šaljete da vam pronalazi koješta ili se bori za vas, te nekakve misije di šaljete generale i u kojima nemate neke kontrole (obe su stvari opcionalne i vjerojatno su bile dio DLC-a). Priča se nastavlja odmah nakon kraja prvog dijela. Porazili ste zlog znastvenika, ubrzo se vratio prognani general koji je preuzeo vlast i kojemu je vaš pokret otporatrn u oku; te ga morate zaustaviti. Tu vam pomaže misteriozni lik imenom "Prisoner 7" (koji me pomalo podsjetio na nešto iz hellraisera) na kome su navodno vršeni experimenti te vam on tu i tamo da neku misiju.... Kao što sam rekao ovo je više manje na isti kalup kao i prvi dio; što i nije nužno loše. Kada počnete igrati imate opciju da "importate" lika kojega ste imali u jedinici ili startate s lvl-om 30 (koji je bio maximum u jedinici i koji vam toplo preporučam da odaberete kao početak pošto cete ubrzo moći resetirati sve vještine i složiti si klasu kako vam paše). Nisam imao problema sa igrom, i kod ogromnog proja neprijatelja na ekranu nije bilo "štekanja", te izuzev jednog manjeg buga nemam primjedbi . Najveći minus mi je što je igra prelagana, nema nikakve kazne za pogibiju. Samo se respawnate di ste poginuli za dio zlatnika koje imate i samo nastavite borbu ; nema potrebe uzastopno grindati ili igrati s opcijom da neprijatelji ožive ako napustite neki prostor i vratite se natrag jer cete do kraja igre taman doći na maximum. Iako ja sam igrao na Heroic težini pa neznam dali se dobiva manje XP-a za niže težine. Postoji i multyplayer doduše mislim da je on mrtav, kao što je bio slučaj i s jedinicim (iako moram napomenuti da nisam kupio igru preko steama nego preko GOG-a). Za 5$ koliko me ovo stajalo sam jako zadovoljan, te vam preporučam da si ovo kupite kada ce opet biti na rasprodaji

maddjuro

Post by maddjuro » 07 Oct 2015, 01:09

Syphon Filter- odlučih zaigrati ovu igru za koju me veže puno nostalgije; kada smo to igrali kod frenda koji je imao PS1-cu pa smo skupa to prelazili. Sama igra nije baš najbolje ostarila; grafika je po današnjim standardima jako loša, a ni sami glasovi (voiceacting) nije nešto što mogu pohvaliti. Unatoč tome dobro sam se nasmijao kada sam s elektrošokerom palio neprijatelje. Igra nije pretjerano lagana (osim ako ne koristite save statove), čekpointovi nisu pretjerano česti; a nišanjenje zna zezati pa možete lako poginuti (doduše to je možda do mog joysticka i emulatora). Priča je ok. Inače ovo je prvi dio u trilogiji na PS1-ci ali ima i neki svojevrsni spinoff na PS2-ci kao i PsPu. Ako volite "old school" PS1 pucačine s nešto stealthta ovo bi vam se moglo dopasti.

maddjuro

Post by maddjuro » 12 Oct 2015, 17:26

john_constantine

Post by john_constantine » 19 Oct 2015, 17:42

Dosta je vremena prošlo otkad sam tijekom godišnjega nabavio playstation 4.

Playstation 4 - niti dalje mi se ne dopada dizajn. Izgleda kao dvije kriške pizze ili torte spojene u jedno s punjenjem u sredini. Kao oni dvoslojni keksi. Gamepad je odličan. Share opciju uopće ne koristim, ali nije niti upadljivo tako da ne smeta. Touchpad nema neku pretjeranu svrhu. Igra infamous je jedina koja podržava tu mogućnost, onako kao kada koristite podlogu na laptopu umjesto miša. A u drugim igrama, većinom se sastoji od klika na njega da bi se dobila mapa. Kod MGS: phantom pain, isto tako, samo ovisi gdje, dobije se ili opcije ili mapa. Te boje koje svijetle u mraku iz gamepada je jednostavno glupost. Niti ju ne skužim niti ne obraćam pozornost. U Witcheru 3 je bila dobra fora oko mačeva ili crveno svijetli kada su čudovišta u blizini, ali inače besmisleno. Na početku je nerviralo, ali sada uopće ne obraćam pažnju. Interface je izvrstan, sve dostupno, jednostavno, brže i efikasnije. Čak i download, update dok je na playstationu 3 trebalo napraviti desetak opcija dok konačno kreneš skidati. Ima pregršt mogućnosti kao library i slično.

Batman: Arkham knight - kada sam prvi put zaigrao igru, nisam mogao vjerovati kakva je nevjerojatna grafika, otvoreni prostor s tri otoka u igri. Ali ne samo to, nego nema loadinga. Doslovce se samo igra bez prekida, bilo da ulaziš iz zgrade ili u tunele. Priča je izvrsna makar čitam da su mnogi razočarani glavnim negativcem, ali po meni je odlično smišljeno i režirano. Hrpa starih i novih fora. Batmobile je nespretan na početku, ali kasnije zabavan za igranje. Je, arkadno, ali nema veze. Za riddlea sam pišao krv dok sam skupio sve do 100 % samo radi završne borbe protiv njega i isplatilo se. Hrpa poznatih negativaca, izazovi, batmobile i radnja. Završio sam igru na 100 % rezultata osim tih izazova i pokrenuo završetak. DLC - ovi su preloši, previše koštaju, a izgubiš manje od sat vremena da bi koristio likove iz igre kao Harley Quinn... Akcija i dalje preizvrsna s brutalnom mogućnošću takedowna.

Witcher 3 - Izgubio sam više od mjesec dana na igru dok sam došao do kraja. Naročito na gwent karte kojima sam se zarazio dok nije prestalo biti izazovno jer sam skupio skoro sve karte, a nema više jakih protivnika. Priča je izvrsna, prepuna novih i starih poznatih stvorenja iz witcher serijala. Ima dodatna opcija radi likova iz dvojke, gdje se ispituje o odlukama koje ste donijeli u dvojci. Jedini nastavak koji nisam igrao, ali sam ipak uzeo tu opciju tek toliko da vidim. Akcija je dobra uz dosta taktike na višim nivoima težine. Inventory je dosta nespretan na konzoli. Na početku je bio taj bug zbog kojega nisam mogao pokrenuti igru, ali uz patch je na kraju sve bilo optimizirano i radilo bez problema. Mape su preogromne makar sam bio razočaran brojem mapa, mislio sam da će obuhvaćati ono cijelo područje cijele mape u igri. Ali nema veze, u svakom slučaju je impresivno. Samo nisam imao volje skupiti ostatak upitnika jer već postane monotono. A i većinom se samo svode na uništavanje čudovišta, skupljanje blaga i slično. Izvrstan nastavak, makar mi se čini da nije toliki utjecaj donošenja odluka kao što je bilo u jedinici. Igrati će se još jedanput.

Mad Max - baš kako je trebao biti film, nabrijane scene, zanimljivi likovi, odličan glavni junak koji je pravi badass u igri. RPG elementi, arkadna vožnja s mogućnošću napucavanja protivničkih vozila, hvatanje harpunom. Tek borba koja ne dosadi koliko je brutalna, naročito kada se kasnije nadograđuju potezi. Priča je jednostavna, Mad Max treba V8 motor i nema toga što će mu stati na put da ga se dočepa, ali ipak pokazuje ljudskosti u određenim situacijama. Mape su isto ogromne, makar je problem što se kao kod Just Cause 2 većinom sastoji od uništavanja tornjeva, baza, snajperista i slično. Onda već polako počne živcirati, a opet je kao potrebno jer se time otvaraju nove mogućnosti za nadograđivanje vozila. Tu su još sidequestovi, utvrde s raznim likovima, sitni repetitivni zadaci i skupljanje. Zabavna igra nabijena akcijom, ali teško da ću opet igrati kada počistim zadnju mapu...
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 26 Oct 2015, 00:01

Threads of Fate (PS1)-ovo je jedan JRPG s elementima "platformer" igara te real time borbama. U startu birate sva lika; muškoga koji se može pretvoriti u bilo kojeg neprijatelja kojeg porazi(te naravno koristiti sve napade tog lika), te ženskoga koji koristi magije. Bez obzira kojega lika odaberete drugi lik ce imati ulogu u priči; naravno onaj kojeg odaberete ce imati nešto veću ulogu i kraj će biti "prikladinji" za tog lika, no svaki lik ima neke djelove koje će samo on moći prelaziti te nešto toga što cete igrati s oba. Kao što sam rekao borba je realtime. Nažalost ovdje nemate nikakve opreme ili uopće ičega što možete koristiti za ljećenje isl. Tu i tamo cete moži kupiti sitno pojačanje za oružje i oklop. Nema ni klasičnog XP lvl-anja. Naprosto kada koristite magije ili skupljate energiju od likova ce vam se to malo pojačati. Priča je ok, ali ništa specialno. Oba lika traže/žele jednu relikviju koja im može nešto ostvariri. Muški želi oživiti neku žensku osobu za koju je vezan, a ženski (inače princeza koju su "izbacili" jer je prerazmažena bila i koja ima iracionalan strah od bundeva) želi vladati svijetom , ali ne u lošem smislu.Tu se naravno i neki negativac uplate... Igra je jako ograničena. Imate gradić u kojemu vam kažu di i što treba skupljati i kada izađete odaberete jedan od 8 ili 9 lokacija di treba iči. I te su lokacije praktično samo hodnici. Ima par "zagonetki" koje nisu vrijedne spomena; na jednoj sam zapeo jer je kamera loše bila pozicionirana. Igra je kratka (oko 15-20 sati da je prijeđete sa oba lika) i , bar meni, prelagana. Također je predjetinjasta, od viceva dijaloga , ponašanja nekih likova kao i njihovog izgleda, te je JAKO šarena. Moram napomenuti da je kraj i zadnji boss bio "antiklimaktičan". Nebi rekao da je igra smeća, ali nije nešto baš za preporuku s obzirom da imate veliki izbor puno boljih JRPG-a (doduše ovo je jedini s real-time borbama).

maddjuro

Post by maddjuro » 29 Oct 2015, 04:17

Remember Me- igra je smještena u distopijskoj budućnosti; konkretno u parizu (ili barem onom što je od njega ostalo). Igrač kontrolira ženski lik imenom Nilin, koja kao članica pokreta otpora mora uništiti neko korporaciju koja se bavi ljudskim sjećanjima. Naime u ovom univerzumu mogu se ljudska siječanja manipulirati, izmijenjivati prodavati... Ta korporacija ima monopol pa zloupotrebljava to. Vaš lik ima sposobnost promijeniti nečija siječanja tako da , npr. možete ćenu koja vas lovi da pobere nagradu promijeniti sječanje da joj je korporacija ubila brata a na spasila ga (to činite na nadasve orginalan i interesantan način; konkretno prvo se sječanje odvrti pa ga vi premotate, promjenite neki element i gledate kako će se stvari razviti. U svakom tom siječanju možete više faktora mjenjati tako da sve kombinacije nece rezultirati povoljno). Nažalost to je ujedno i najbolji dio igre koji cete koristiti u samo 3 slučaja. Ostatak igre je klon mirror's edge što se tiče skakanja i pentranja; te brobe se svode na stiskanej 2 tipke u "combo" poredcima koje si sami podesite (ako napadate određenim redosljedom možete se lječiti, ili pak smanjiti vrijeme do uporabe specialnih napada). Sama igra je jako lagana i linearna. Sve sam je iscrtano di trebaići, svako malo neki "čekpoint" čak i usred boss-bitki. Bile su samo dvije zagonetke di je trebalo malo promisliti; a kraj je donekle bio nešto što smo vidili u jednoj epizodi "outter limitsa";iako se nije baš moglo predviditi. Neprijatelji su nešto tipa policije, i pacijenti kojima su mozgovi uništeni i koji liče na (ajmo reći) Gohul-e. Tu i tamo ce doći pojačana verzija ranije navedenih neprijatelja te neki droidi. Ima par bossova ali nisu vrijedni spomena. Nebi rekao da je igra smeće, imali su odličnu ideju, vizualno je igra jako ljepa no nažalost nisu s time učinili ništa vrijedno spomena. Mogli su napraviti odličnu stealth igru; možda open world. no vjerojatno su išli logikom kopiranja što je trenutno aktualno.Igra je nedavno bila na rasprodaji za cca. 1$; ali mislim da se na G2A-u prodaje za jedno 2$.

john_constantine

Post by john_constantine » 29 Oct 2015, 09:44

Dobra igra radi te ideje, ali loša realizacija.
Michel puši karu.

olio

Post by olio » 29 Oct 2015, 12:24

Baš ću probati igru,
kupljena na G2A, ty, čua sam za taj sajt ali evo prvi put da sam uzeo sa njega

maddjuro

Post by maddjuro » 29 Oct 2015, 14:02

ja sam uzeo par stvari; i zasada nisam imao problema. Jedno što se "bojim" probati je odabrati neku zamlju EU di nemoram platiti 25% poreza kod plačanja.

olio

Post by olio » 30 Oct 2015, 09:36

:zubifale: :lol:
a ja odabrao sa 0%

Zasada nitko ništa ne šalje, javim ako ikada bude problema :partyman:

Post Reply