The Visit (2015)

Mjesto za horore iz novog milenija.
Michel

Re: The Visit (2015)

Post by Michel » 05 Oct 2015, 17:41

Ma found footage je nešto najgore što je snašlo naš dragi horor žanr.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 05 Oct 2015, 19:30

Michel wrote:Ma found footage je nešto najgore što je snašlo naš dragi horor žanr.

Nešto najgore ikad , pored euforije sa zombijima pa dobivas masu filmova i serija koje ništa ne valjaju
:supz: :supz:

Michel

Post by Michel » 05 Oct 2015, 20:40

Found footage je podžanr horora i ne postoji precjenjeniji podžanr od toga. Taj žanr nema niti jedan odličan film. Ima svakako dobrih, ali previše ih je razvikano počevši od vještice iz blaira pa sve do onog azijskog Noroia koji je tipičan predugačak azijski moderni horor.

Zombiji? Čisto svetogrđe uopće uspoređivati zombie pod
anr gdje su horor klasici NOTLD i DOTD pa sve do modernih Shaun of the Dead ili prezabavnih zombie ostvaranje iz 80-ih. Zombie podžanr ima niz bisera od filmova poput let sleeping corpses lie koji uopće nije ni upola poznat kao najmanje poznati found footage film koji god to bio. Nažalost, ff se nikad neće prestati snimati, zaradu je praktički sigurna.

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 05 Oct 2015, 21:04

Blair witch je bio efektan meni al samo zato što su reklamirali film kao da se radi o pravoj stvari, nisam znao da se radi o nekom pseudo dokumentarnom horror filmu i to mi je tad djelovalo skroz svježe kad sam imao 15 godina. čak je bio i mockumentary o filmu i "ljudima koji su nestali" na novoj tv ja mislim. sad 15 godina poslije Blair Witch nije nikakvo veliko djelo slažem se, samo je imao jednu od najboljih reklamnih kampanja u povijesti.

ne znam zašto je trebalo toliko dugo da ff uzme maha, kad je izašao Blair witch nije bilo ni djelić ff filmova kao sad, il se bar ne sjećam.

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 05 Oct 2015, 21:53

Michel wrote:Found footage je podžanr horora i ne postoji precjenjeniji podžanr od toga. Taj žanr nema niti jedan odličan film. Ima svakako dobrih, ali previše ih je razvikano počevši od vještice iz blaira pa sve do onog azijskog Noroia koji je tipičan predugačak azijski moderni horor.

Zombiji? Čisto svetogrđe uopće uspoređivati zombie pod
anr gdje su horor klasici NOTLD i DOTD pa sve do modernih Shaun of the Dead ili prezabavnih zombie ostvaranje iz 80-ih. Zombie podžanr ima niz bisera od filmova poput let sleeping corpses lie koji uopće nije ni upola poznat kao najmanje poznati found footage film koji god to bio. Nažalost, ff se nikad neće prestati snimati, zaradu je praktički sigurna.

a ne nisam ja mislio generalno zombiji filmovi da su bezveze , nego sve ovo sto nastaje nakon wd serije sve neki walking this walking bad i tako.....
:supz: :supz:

lemonzoo

Post by lemonzoo » 05 Oct 2015, 22:13

Ash_Williams wrote:Blair witch je bio efektan meni al samo zato što su reklamirali film kao da se radi o pravoj stvari, nisam znao da se radi o nekom pseudo dokumentarnom horror filmu i to mi je tad djelovalo skroz svježe kad sam imao 15 godina. čak je bio i mockumentary o filmu i "ljudima koji su nestali" na novoj tv ja mislim. sad 15 godina poslije Blair Witch nije nikakvo veliko djelo slažem se, samo je imao jednu od najboljih reklamnih kampanja u povijesti.

ne znam zašto je trebalo toliko dugo da ff uzme maha, kad je izašao Blair witch nije bilo ni djelić ff filmova kao sad, il se bar ne sjećam.
Nešto ne vjerujem da su sami autori sudjelovali u toj kampanji, možda neki promotori. Poznato je da je "Vještica" snimljena za 15 iljada dolara.

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 05 Oct 2015, 22:50

lemonzoo wrote:
Ash_Williams wrote:Blair witch je bio efektan meni al samo zato što su reklamirali film kao da se radi o pravoj stvari, nisam znao da se radi o nekom pseudo dokumentarnom horror filmu i to mi je tad djelovalo skroz svježe kad sam imao 15 godina. čak je bio i mockumentary o filmu i "ljudima koji su nestali" na novoj tv ja mislim. sad 15 godina poslije Blair Witch nije nikakvo veliko djelo slažem se, samo je imao jednu od najboljih reklamnih kampanja u povijesti.

Nešto ne vjerujem da su sami autori sudjelovali u toj kampanji, možda neki promotori. Poznato je da je "Vještica" snimljena za 15 iljada dolara.
u pravu si, nisu :lol: mislim da se svi slažemo da "vještica" nije bila ni djelić dobar film kao što je bila ta reklamna kampanja.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 05 Oct 2015, 23:48

Michel wrote:Omajgad kako je ovo loše. Tipičan prerazvikani šajmalan. Uvijek ogromni hype iza njega, uvijek neki proekret
SpoilerShow
kao sad realni preokret ovi luđaci, a bakica i dedica mrtvi.
atmosfere nikakve, režija užas. Rekao sam da ga preskočem, ali nakon svog tolikog hypea jednostavno moraš pogledati. Eto, ovo je jedan od onih hype filmova koji su loši. :)
da je netko drugi u pitanju a ne M. Night Shyamalan imao bi upola manje lošije mišljenje :P
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

Post by Michel » 05 Oct 2015, 23:59

Ma da, najbolje koristiti takav argument. Kao i sa Nolanom, a ustvari mi Nolan ima dobre ranije filmove, kasnije ne volim. Kod šajmalana ne vidim što je dobro. Pa i meni najbolji redatelji poput Bergmana mi imaju dosadne filmove ili Hitchcock i njegovi kasniji filmovi slabi. Nema to veze sa redateljem.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 06 Oct 2015, 00:19

Michel wrote:Ma da, najbolje koristiti takav argument. Kao i sa Nolanom, a ustvari mi Nolan ima dobre ranije filmove, kasnije ne volim. Kod šajmalana ne vidim što je dobro. Pa i meni najbolji redatelji poput Bergmana mi imaju dosadne filmove ili Hitchcock i njegovi kasniji filmovi slabi. Nema to veze sa redateljem.

ali njega baš uvijek pljuješ i kao da jedva čekaš da možeš srat po njemu, imam i ja loše i nikakve redatelje pa tako i odlične,ali ovaj kao da ti se zamjerio nečime :twisted:

Image
Image

Michel

Post by Michel » 06 Oct 2015, 00:26

Pa nije, simpatičan je u intervjujima koje sam gledao. Vidi se da je skroz spušten na zemlju, nije bahat, umišljen. Dakle, jedan od rijetkih redatelja u hollywoodu koji je relativno normalan :zubifale: i ima dobar odnos sa fanovima. Tako da nemam ništa protiv čovjeka. Jedno je sigurno, zarazio me da mu svaki film pogledam zato što znam da će biti neki preokret na kraju :D možda mi i to smeta što kod njegovih filmova svjesno tijekom filma razmišljam što bi mogao biti twist i toliko twistova prođem da ima i slučajnih pogodaka.

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 06 Oct 2015, 09:48

:lol: meni se zamjerio jer od 99e obmanjuje publiku svojim filmovima, do sad naravno. kao što je netko napomenuo svi redatelji imaju periode kad su u dobroj i lošoj formi, kao nogometaši.
ako je David Fincher Mesut Ozil, onda je Shyamalan teški šrot kao bivši Dinamovac Sammir sa astronomskom plaćom. i studiji mi kao Zdravko Mamić godinama to prodaju kao muda pod bubrege.

Shyamalanu ne spada mjesto ni na klupi, ni u rezervama nego u amaterskoj ligi. nek ustupe mjesto nekom drugom! pa šta je dovoljno za film malo usredotočenosti, dobar snimatelj, "šokantan" twistić i jeziva skladba James Newton Howarda? nemam šta govorit, nakon tih svojih osrednjih filmova ostalo njegova djela govore sama za sebe! pa frajer je dokazao i da je svojevrsni James Nguyen sa the Happening.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 06 Oct 2015, 13:43

Michel wrote:Pa nije, simpatičan je u intervjujima koje sam gledao. Vidi se da je skroz spušten na zemlju, nije bahat, umišljen. Dakle, jedan od rijetkih redatelja u hollywoodu koji je relativno normalan :zubifale: i ima dobar odnos sa fanovima. Tako da nemam ništa protiv čovjeka. Jedno je sigurno, zarazio me da mu svaki film pogledam zato što znam da će biti neki preokret na kraju :D možda mi i to smeta što kod njegovih filmova svjesno tijekom filma razmišljam što bi mogao biti twist i toliko twistova prođem da ima i slučajnih pogodaka.

The Sixth Sense, Signs, Unbreakable, i The Village su mi stvarno odlični, pogotovo prva dva, dok The Last Airbender,The Happening i Lady in the Water su hm...da,eto tako :lol: ali mislim da svi imaju u svome životopisu neko sranjce,bar jedno,jedino za FInchera to nemogu utvrdit ovako napamet,moram priznat da nisam predvidio njegove twistove kao ti, mislim da te zato to smeta,jer vjerujem da bi svakome išlo na k da zna šta će biti (uvijek) :lol: a eto,možda Labor of Love nećeš skužiti što će biti pa ćemo moć normalno komentirat :partyman:

Image
Image

GreenHornet

Post by GreenHornet » 06 Oct 2015, 15:17

Dobar filmic.
Ni vise ni manje.
Vise nego solidan ugodjaj i lokacija, par jezivih, jako jezivih scena, baka bas nekako scary. Ok radnja sa jako dobrim twistom. E da, i nekoliko crnohumornih scena.
Sve ostalo cisti prosjek, vec vidjeno a na trenutke je spor i dosadnjikav. Mali iritantan skroz.
Iskreno, iznenadilo me sto
SpoilerShow
objasnjenje nije paranormalno.Ocekivao sam da su baka i djed nadnaravna bica ili opsjednuti, kad ono...
Svidja mi se sto jedna scena podsjeca na Ivicu i Maricu, to zapravo objasnjava sto me iznanedilo u spoileru. :P
6/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 06 Oct 2015, 17:16

mislim da je Martin Scorsese matirao Shyamalana jednim potezom sa Shutter Islandom. :lol:

Shyamalan je dobar redatelj....da se poserem na njega, netko je spomenuo i Nolana tu pa ću čuvati priliku na drugoj temi da Nolanove filmove iskoristim kao laksativ. :lol:

Post Reply