Dylan Dog

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
Michel

Re: Dylan Dog

Post by Michel » 06 Nov 2014, 13:50

Preskočio sam ovo
SpoilerShow
01 Doktor Ksabaras
02 Dzek trbosjek
03 Noci punog mjeseca
04 Prividenje Ane Never
05 Ubice
06 Demonska ljepota
07 Zona sumraka
08 Oci zla
09 Alfa i omega
10 Iza ogledala
11 Veliki Dijabolo
12 Emet
Jer nisam našao na tom forumu pod EXTRA već im je prva ONI SU MEĐU NAMA, a kod zlaten serije je to 13. Među nama.

Sad tek vidim na tom forumu da pod SLOBODNA DALMACIJA EXTRA su tih privh 12 nastavaka. Ne znam zašto su tamo stavili. Ma komplicirano je to. Budem čitao ovako kako sam dosad pa ću preći na slobodnu dalmaciju.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Nov 2014, 18:21

Ma zato jer je Slobodna dalmacija bio prvi izdavač stripova kod nas, Zagor, Tex, Dylan Dog na kioscima. Onda je poslije preuzeo i ostao Ludens... Poslije su se pojavili jači strip izdavači kao Fibra i slično, ali Libellus ili Ludens jedini objavljuju na kioscima. Fibra je izdavala Ratman, ali s obzirom da je smeće od stripa, prestali su izdavati na kioske...
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 06 Nov 2014, 22:40

Znači, pročitam do kraja ta EXTRA izdanja i onda na slobodnu dalmaciju.

A kakvi su Giganti? Vidim da ih nema puno.

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Nov 2014, 06:03

Michel wrote:Znači, pročitam do kraja ta EXTRA izdanja i onda na slobodnu dalmaciju.

A kakvi su Giganti? Vidim da ih nema puno.
Da, ali najprije pročitaj i onih prvi 13 brojeva Extra od slobodne dalmacije. Ipak je to najbolje razdoblje Dylan Doga i jedni od najboljih epizoda. A giganti su ti stripovi u A4 formatu koji su izlazili jedanput ili dva puta godišnje. Sadrže 3 priče s jednim kraćim. Po meni najveća glupost, imam Zagor gigante....
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 07 Nov 2014, 11:45

Budem. I to ću sad počet s tih 12, 13 i onda nastavljam gdje sam stao što ide poslije tunela užasa.

Gigante ne budem.

maddjuro

Post by maddjuro » 20 Nov 2014, 01:06

Image

Ok gigant priče su ok,ništa specialno ali nemogu ih popljuvat (previše), crtež je dobar.

Parazit- dylana unajme da istraži slučaj nestale osobe, očevidac tvrdi da ga je "pljesan" pojela (naslovnica je vezana za ovu priču)
Prividna smrt- filler pričica, mrtcac koji je oživio dođe dilanu da ga ubije, al nije zombi kakve smo dosad susretali u ovom serijalu.
Zarobljeni glas - stanovnici zgrade unajme dylana da otkrije otkud čudnovati krikovi odjekuju zgradom i pritom stvari lete po stanovima.
Netko na dnu- još jedna filler pričica, bez dylana, ali priča se vrti oko "stažista" u dylanovom univerzum koji je imao dodira s nekoliko
dylanovih priča; prvenstveno onih prvih. Interesantna pričica koja je podsjetila na prve brojeve dylana
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 22 Nov 2014, 02:53

Image

dylan dog je "stavljen" u jedan saw film. To je sve sto cu reci o ovome broju. Crtež je dobar. Da je ovaj broj izašao prije saw filmova bio bi fenomenalan, ali ovako kada je očita kopija te ideje nemogu ga previše pohvaliti.

john_constantine

Post by john_constantine » 22 Nov 2014, 10:36

Bas sam kupio taj broj radi saw tematike. Lik gigglea mi se dopada i nadam se da ce se jos pojavljivati. Crtez solidan, prenaglasena saw tematika. Ma samo taj final fight pretjeran...
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 25 Nov 2014, 03:46

Image

Na dylana biva bačena voodoo kletva. Priča mi je bila nekako prespora, ništa se pretjerano interesantnoga nije desavalo; ali se ipak pročita da se vidi tko je taj koji mući dylana i zasto.

Image

Ovo sam prvi put čitao davnih dana i sada kada je broj reizdan sam ga opet prošao. Ukratko pisac horroraca bude "u tunelu" i vrati se među žive, ali jeli se uistinu on vratio. U broju se pojavi jedan ženski lik sa samih početaka ovog serijala. Broj mi je bio dobar.

maddjuro

Post by maddjuro » 03 Dec 2014, 20:01

Image

Dyd maxi 10-ka je bio jedan jako ugodan trobroj za čitati. Prva priča se vrti oko masovnih poplava koje, navodno, jedan osoba uzrokuje. Sada se tu dylan indirektno uplete.

U drugom broju dylan istražuje smrt jedne osobe koju je predvidio VHS rekorder. Taj isti može i predviditi smrti nekih ljudi u bliskoj budućnosnti. Dylan posudi blocku VHS da mu pomogne oko serijskoj ubojice koji otima djevojke i ima svinjeski glavu kao dio kostima

Treća priča je neka kvazi ekološka. Dylan dolazi u rudarski gradič di rudari štrajkaju i zele sprječiti zatvaranje rudnika. Unajmljen je jer su viđena neka nadnaravna bića.

Same priče iako nisu nešta extravagantno, meni su bile zabavne za čitati. Crteži su bili ok.

maddjuro

Post by maddjuro » 22 Dec 2014, 20:58

Image

Dylanu poštom stiže ogrlica djevojke koju je davnih dana sreo, nakon sto je dodirne ima viziju da je djevojka u opasnosti te krene u pariz spasiti je. Ok broj ali nista specialno

Image

epizoda koja (pokušava) imati neku ekološku poruku, s smiješnim twistom na kraju

Image

Nakon sto izađe iz kuće svoje najnovije djevoke, nakon svađe, dylan se odluči vratiti nadrag da se ispriča, samo da bi našao djevojku s nožem u srcu i osobom koja bježi iz kuce.Nakon potjere dylan se obrati jednoj njegovoj "protivnici" iz epizode prodavač vremena. Iako je ideja donekle ok, sama realizacija je bila bezveze.

Image

Bert je jedan običan čovjek, s dosadnim životom. Jednog dana upozna prekrasnu turistkinju iz kazahstana, u koju se odmah zaljubi i isti dan se vjencaju. Nakon toga, zbog spleta okolnosti, posumnja da ta djevojka mozda nije vještica pa unajmi dylana da to istraži.Twist na kraju je bio neočekivan. Sve u svemu ova mi se epizoda dopala. (iako crtež nije najbolji)

Michel

Post by Michel » 26 Feb 2015, 03:29

Dylan Dog: Ružičasti zečevi ubijaju - meni ovo prejako i prezabavno. Kao neka luda horor komedija s odličnim ubojstvima i dobrom, ali manje kvalitetnom završnicom od ostalog dijela. Dijalozi su mi ovdje odlični. Barem za standard ovakvih stripova koji ne zahtjevaju nekakve filozofske rasprave, ali u ovom broju rasprave između detektiva Blocha i Dylana su bile odlične. Priča o ružičastom zecu koji ubija kao iz crtića je dobra i zanimljiva. Mislio sam odmah da je onaj ubojica, ali onda kad je Dylan došao kod njega na piće pa se sve onako odvilo, nisam znao ko bi mogao biti. Onda je kraj razjasnio.

maddjuro

Post by maddjuro » 28 Feb 2015, 05:36

Image

Dylan čuje da je na jednome otoku , inače rezervetu ptica, viđen jedan njegov prijatelj iz prijašnjega broja "Birdi-e"; odlazi istražiti to te tamo susreće lorda Wellsa skupa s grupom ljudi koja dolazi istražiti misteriozne nestakne radnika. Super crtež s ok pričom

Image

Vlasnik maloga dućana u brzo razvijajućem predgrađu zamoli dylana da istraži zašto se duhovi njegovih vjernik klijenata više ne pojavljuju. Ok crtež s već viđenom pričom. Ovaj broj je bio, po talijanskoj numeraciji 299,pa se može reći da je naslov kao i priča svojevrsni "mig" čitačima

Image

U priči se pojavljuje vampirica iz odličnog dvobroja (Lu 100; 101). Pomaže dylanu uloviti jednoga novoga vampira koji hara. Crtež i priča su dobri

Image

Još jedan broj s lordom Wellsom. Wels završi u bolnici u nekoj afričkoj zemlji. Dylan mu dolazi u posjetu i lord ga zamoli da mu pomogne istražiti misteriozan nestanak jedne medicinske sestre koju su obojca tamo upoznali. Priča ima veze s vudu zombijima (bar sam tako to odlučio kategorizirati). Priča i crtež su jako dobri; no uvod mi se nije dopao. Uvod je bio o "creature" filmovima korz povijest; tipa king kong, i mnogim drugim stop-motion filmova.

Image

Najednom svi počnu, protiv svoje volje, pričati istinu i ta nemogućnost laganja se počne širiti kao zaraza. Naravno dylan biva unajmljen od tako jedne osobe (naravno dylan nije time zaražen). Crtež kao i priča su mi se jako dopali, pogotovo je bilo inteesantno viditi što govore političari o ratu na bliskom istoku isl, no sam zaključak; to kako i zašto se dešava to što se dešava je bilo rješeno nekako brzopleto. Unatoč tome solidan broj

Image

U glavnoj priči dylana unajmi stanar zgrade koji sumnja da tu nešto neštima. Iako vidi da neki od stanara pogibaju, normalno ih sreće na stubištu; a tu su i naravno prigovori i na najmanji šum koji bi on napravio. Crtež je ok; priča nije loša ali mi nije najbolje sjela. Što se tiče ostalih priča. Ništa specialno; no u jednoj se pojavi američka verzija dylana.

Michel

Post by Michel » 10 Mar 2015, 03:29

Dylan Dog: Morgana - odlična epizoda, odličan crtež Sclavia i pojava Xabarasa. Priča počinje dosta konfuzno jer se ne zna što je zbilja, a što san, ali na kraju sve dođe na svoje mjesto. One tri babe su odlični zombiji, a i fora je dio kad Dog čita strip o sebi. Morgana je seksi ženska, nadam se da će se i dalje pojavljivati. Poslije ove dolazi nastavak Poslije ponoći za koji čitam da je možda i najbolji DD.

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Apr 2015, 18:58

Image

U kući u kojoj žive ilegalni imigranti (koje jedan mafijaš iskorištava); se u podrumu probudi drevni demon koji obmanama mami ljude i jede ih. Crtež ok, priča neloša

Image

čovjek koji tvrdi da njegova alternativna ličnost ubija po londonu kad on spava, uzme dylana kao taoca tako da mu ispriča svoju priču i da mu dylan po mogućnosti pomogne. Crtež super a i priča mi je jako dobro sjela. Twist na kraju me je iznenadio (donekle).

Image

arheolozi (ili štogod) unajme dylana da im pomogne oko nekoga bića koje nalikuje na naftu i upija emocije, kako je biće živilo ispod centra londona se napilo jako loših emocija i sada želi van. Iako je ideja ok, jako je loše realizirana te su neke stvari mogli puno bolje prevesti.

Image

vidih po stripovskom forumu da su ljudi donekle nezadovoljni ovime, no meni je ovaj Maxi izuzetno prijao.

Pomračina
Dylan s svojom najnovijom djevojkom putuje na vikend na selu, tokom pomračine zalutaju i završe u osamljenom B&B-u di ih ugoste; pošto se auto pokvario. Tokom noći dylan se probudio i visio da se vlasnik i osoblje tog odmarališta međusobno poubijaše, no ujutro je izgledalo da se ništa nije desilo. Interesantna priča, sa dobrim crtežom.

Sljepoća
Londonom se počne širiti epidmija sljepoće. Ljudi počnu gubiti vid bez nekog valjanog razloga, umješa se i vojska da napravi karantenu, čak je došlo do toga da se london sravni sa zemljom da se ta epidmija ne proširi. Razlog je bio nepredvidiv, no mogli su nešto orginalnije smislit. Sve u svemu ok priča

Lov na vještica
Dylana pozovu u gradić u kojemu su se počele dešavati nesreće za nesrećama. Ljudi se ponašaju nekarakteristično zlije nego što su inače; mljeko se ukiselilo, polja presušila. Seljani za sve krive jednu obitelj koja se ponača nekarakteristično i koja se doselila taman u vrijeme kada se počelo dešavati koješta. Twist na kraju je bio , bar koliko se sijećam dylana, orginalan. Još jedan solidan broj

Post Reply