Predestination (2014)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Michel

Predestination (2014)

Post by Michel » 16 Dec 2014, 07:36

http://www.imdb.com/title/tt2397535/

PREDESTINATION chronicles the life of a Temporal Agent sent on an intricate series of time-travel journeys designed to ensure the continuation of his law enforcement career for all eternity. Now, on his final assignment, the Agent must pursue the one criminal that has eluded him throughout time.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=-FcK_UiVV40

Image

http://en.wikipedia.org/wiki/Predestination_%28film%29
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

ZABORAVLJENA 2014. - PART THREE

Post by Michel » 16 Dec 2014, 07:37

Predestination (2014) - jedan od boljih sf-a u posljednje vrijeme. Ethan Hawke odličan, pogotovo kasnije u filmu. Neke stvari su mi bile očite, ali nisu previše utjecale na sami film. Problem kod time travel filmova je što se ne može napraviti takav film bez rupe. Postoji ta granica, i uvijek se pređe. Tako je i sa najboljim time travel filmovima kao BTTF trilogija. Ovdje pratimo Hawkea kao konobora kojemu dolazi jedan čovjek u bar i započinje priču govoreći "hoćeš čuti najbolju priču koju si ikada čuo?". Pa tako slijedi twist za twistom
SpoilerShow
i kad sam mislio da je to sve, na kraju ispadne da je to sve on. Dijete, ženska, mladić, on. Ma sve. Tu se sad može pričati o nekim rupama, ali uživao sam dovoljno.
8=======-.o/8==========o (7.6/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Asfodel

Re: Predestination (2014)

Post by Asfodel » 09 Jan 2015, 17:22

Uzivala sam stvarno dok nije pocelo s pretencioznim twistovima, pa jos njih, pa jos, pa jos.. to je svojski iziritiralo. Inace Hawke oodlican, a bogme i ona zenska, koja je bas lijepa :)
Kad je zavrsio film, malo se razmislilo kako je maska bila losa, kako su neke stvari em bolesne em nerealne i kako je steta sto na svaku nejasnocu odgovara odgovorom 'paradoks'. I to je to, nisam sigurna da cu ga bas zapamtiti na duze. Ok je za pogledati samo jednom i zaboraviti.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

lemonzoo

Post by lemonzoo » 09 Jan 2015, 17:33

Asfodel wrote:Uzivala sam stvarno dok nije pocelo s pretencioznim twistovima...
Kad smo kod twisteva, jesi li gledala Coherence? Ovo je mila majka za to. Na kraju nisam imao pojma tko je tko :) .

Asfodel

Post by Asfodel » 09 Jan 2015, 17:57

lemonzoo wrote:
Asfodel wrote:Uzivala sam stvarno dok nije pocelo s pretencioznim twistovima...
Kad smo kod twisteva, jesi li gledala Coherence? Ovo je mila majka za to. Na kraju nisam imao pojma tko je tko :) .
Da, al ono je skroz druga shema. I Coherence su zasrali na kraju, ali je skroz drukciji film i osjecaj. Mali, prirodan, svakodnevan i zasnovan na poznatom misaonom eksperimentu. Ovaj je, pak, veliki i usminkan film koji nudi nesto uzbudljivo, a ne svakodnevno. I onda dopizdi lagano :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply